Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Защита от паяци

Артикули 1-20 от 26

на страница
Страница

Определено паяците са полезни за биосистемата, защото се хранят с различни по вид пълзящи и летящи насекоми. Явяват се естествен регулатор на биологичното разнообразие на останалите инсекти. Разбира се, стига да бъдат далеч от дома ни. На територията на България съществуват много различни видове, с които можем да се срещнем по един или друг повод. Няма никакъв спор, че срещата с този миниатюрен хищник е доста неприятна, дори и за опитни професионалисти в борбата с вредители. Важно е да кажем, че в България няма силно отровни или животозастрашаващи видове, каквито има в тропичните климатични пояси. Ухапването от паяк по-скоро би причинило алергична реакция на по-чувствителни индивиди, което в повечето случаи не е фатално.

Как да защитим дома си 

Паяците са пълзящи насекоми и се третират със стандартни широкоспектърни препарати инсектициди като Айкън 10 КС или Фендона 60. Тези препарати унищожават осмокраките контактно или чрез директно напръскване. За да защитите дома си, трябва да направите аерозолно опръскване на всички места, на които сте забелязали наличие на пълзящите. Преди напръскване трябва да премахнете всички паяжини и да почистите добре. Важно е да знаете, че може да има и яйца, които след известно време ще се излюпят и за да постигнете добър ефект, трябва отново да напръскате с препарат против насекоми в интервал между 7 и 14 дни от първата обработка.

На вилата

Ако сте решили да посетите лятна вила, в която не е имало хора дълго време, най-вероятно ще се срещнете с нашите осмокраки приятели. За това Ви предлагаме да почистите всички паяжини и да напръскате с препарат против насекоми. За да поддържате вилата си свободна от паяци, винаги преди да си тръгнете, пръскайте с препарат. Това ще Ви гарантира, че при следващо посещение няма да има наличие на насекомите.

На двора

Всеки един двор е подходящо убежище за паяците, които живеят и се размножават в растения, основи на къщи, под камъни, огради и т.н. Поддръжката е бърза, лесна и Ви гарантира, че във Вашия двор ще има минимално количество от тези насекоми. Пръскането на двора става чрез широкоспектърен инсектицид. Опръскват се всички места, на които сте забелязали осмокраките, като обърнете внимание на основите на огради, къщи, плътна зелена растителност, храсти, алпинеуми и др. Обработките трябва да бъдат системни през целия летен сезон.