Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Защита от паяци

Артикули 1-40 от 49

на страница
Страница

Определено паяците са полезни за биосистемата, защото се хранят с различни по вид пълзящи и летящи насекоми. Явяват се естествен регулатор на биологичното разнообразие на останалите инсекти. Разбира се, стига да бъдат далеч от дома ви. На територията на България съществуват много различни видове, с които можете да се срещнете по един или друг повод. Няма никакъв спор, че срещата с този миниатюрен хищник е доста неприятна, дори и за опитни професионалисти в борбата с вредители. Важно е да кажем, че в България няма силно отровни или животозастрашаващи видове, каквито има в районите с тропичен климат. Ухапването от паяк по-скоро би причинило алергична реакция при хора с по-чувствителна кожа, което в повечето случаи не е фатално.

Защита от паяци

Защитете дома си от паяци

Паяците са пълзящи насекоми и се третират със стандартни широкоспектърни препарати и инсектициди като Айкън 10 КС или Фендона 60. Тези препарати унищожават осмокраките контактно или чрез директно напръскване. За да защитите дома си, трябва да направите аерозолно пръскане на всички места, на които сте забелязали наличие на пълзящите вредители. Преди напръскването, обаче, трябва да премахнете всички паяжини и да почистите добре. Важно е да знаете, че може да има и наличие на яйца, които след известно време ще се излюпя. Затова, за да постигнете добър ефект, трябва отново да напръскате с препарат против насекоми в интервал между 7 и 14 дни от първата обработка.

За да поддържате дома или вилата си свободна от паяци, ако планирате да отсъствате за дълъг период от време, винаги преди да си тръгнете, пръскайте с препарат. Това ще ви гарантира, че при връщането ви няма да има наличие на паяци.

Защита от паяци на открито

Всеки един двор е подходящо убежище за паяците, които живеят и се размножават в растения, основи на къщи, под камъни, огради и т.н. Въпреки че не са приятни за много хора, градинските паяци не са вредители а дори напротив. Те се хранят предимно с насекоми по растенията като листни въшки, мухи, гъсеници, молци, включително и техните ларви. Освен това те улавят и изяждат комари и кърлежи, които притесняват вас и вашите любимци. 

Разбира се, има случаи в които унищожаването на паяците е задължително, най-често заради алергии на членове от семейството. Поддръжката е бърза, лесна и ви гарантира, че във вашия двор ще има минимално количество от тези насекоми. Пръскането на двора става чрез широкоспектърен инсектицид. Опръскват се всички места, на които сте забелязали осмокраките, като обърнете внимание на основите на огради, къщи, плътна зелена растителност, храсти, алпинеуми и др. Обработките трябва да бъдат системни през целия летен сезон.

При нужда от съвет или помощ при избора на средство за борба с паяците, не се колебайте да се обърнете към нашия екип. С радост ще ви помогнем с професионален съвет.

Често задавани въпроси

 

Кои са най-ефективните средства в борбата с паяците?

За защита срещу наличието на тези членестоноги, може да използвате различни средства, като препарати, ултразвукови уреди и устройства тип ловци на насекоми, които са механични и хуманни, позволяващи ви да оставите неканените гости живи и да ги пуснете навън. Има някои капани за мишки, които са подходящи и за улавяне на пълзящи вредители

 

 

 

 

Паяците опасни ли са за човека?

На българска територия рядко могат да се открият опасни членестоноги. В повечето случаи, ухапванията водят до кожни раздразнения, сърбеж, поява на пъпки и зачервявания. Освен това, много хора изпитват Арахнофобия, която се състои в страх от тях.. Това изисква ефективни начини за борба с причинителите на това състояние

 

 

 

 

Как да предотвратите появата на паяци в дома си?

Един от най-добрите начини за борба е чрез поддържане на добра хигиена, премахване на паяжини и редовно почистване. Освен тези рутинни грижи, може да използвате специални ултразвукови уреди, които излъчват сигнали, прогонващи неприятелите

 

 

 

 

Как да премахнете паяците от градината си?

Най-ефикасно средство за премахването им от откритите пространства, е чрез закупуване на подходящи препарати, като AMP 2 Tetra 1 PBO, Vebi и Цитрол, които се използват за приготвянето на работни разтвори, с които се извършва пръскане. Ще откриете тези и други продукти за борба в нашия онлайн магазин otrovi.com