Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Дезинфектанти за повърхности

19 артикула

на страница

При разпространение на микробни и вирусни заболявания, най-доброто средство за предпазване и защита са дезинфектантите. С тях се третират различни повърхности и се прилагат директно върху кожата на ръцете за пълното унищожение на патогените.

Дезинфектанти за повърхности

Какво е предназначението на дезинфектантите за повърхности?

Това обикновено са течни или гелообразни субстанции и спрейове на спиртна основа. Предимно се използват за унищожаването на вирусите и бактериите по третираните повърхности. Отделни видове съдържат около 60% етанол, а други са със 70%. Това всъщност е и препоръчителната концентрация на алкохол от Световната здравна организация.

Целта на използването на дезинфектантите за повърхности е: 

  • унищожаването на патогените до степен, която предотвратява последващото предаване на инфекцията;
  • за постигане на значително намаляване на микроорганизмите, така че да не представляват риск за пациентите и потребителите;
  • за ефективното почистване и отстраняване на невидимата опасност, както и за премахване на нейното разпространение.

Ефективността на дезинфектантите е значително по-голяма, ако предварително повърхностите са почистени със специален препарат и вода.

Кои области са приоритетни за третиране при обществени помещения?

Наред с ръцете, дезинфектантите често се прилагат и върху области, които са изложени на чести докосвания от различни хора в офисите, училищата, фитнес залите и други. За вземането на превантивни мерки срещу заразяване с вируси и бактерии, като COVID-19, се налага периодична дезинфекция на всички посещавани от хората помещения. Добър вариант е да се обработват и продукти, като клавиатури, смартфони, таблети и друга техника, която постоянно се пипа.

Дезинфектанти за повърхности - Изображение 2 — Otrovi.com

Какви продукти се предлагат при нас?

Основно в онлайн магазина ще откриете отделни видове препарати за дезинфекция без отмиване, с които могат да се третират повърхности, като бюра, подове и различни други работни области. При този вид дълготрайността е най-голяма и продължителна, което действа ефективно против разпространението на вирусни и инфекциозни заболявания.

Достъпните в раздела продукти се отличават по своя грамаж и начин за приложение: чрез дозатор или пулверизатор, изискващ натискане при всяко пръскане. В последния случай е подходящ за третиране на различни области. Видовете с дозатор подхождат за периодична обработка на ръцете, тъй като с едно натискане получавате нужната доза. 

В наше лице ще срещнете лоялен търговец и ще получите възможност за професионална безплатна консултация относно употребата на продуктите.

Често задавани въпроси?

За какво да внимавам при избор на дезинфектант за повърхности?

Внимавайте при избора на дезинфектант, защото различните повърхности изискват различни продукти. Важно е да се уверите, че избраният дезинфектант е подходящ за материалите и вида на замърсяването, което искате да премахнете. Следвайте инструкциите на етикета и се уверете, че го използвате правилно.

 

Как да си предпазя кожата на ръцете при използване дезинфектанти за повърхности?

За да предпазите кожата на ръцете си носете ръкавици, особено при работа с агресивни дезинфектанти. След употреба си измийте добре ръцете с хладка вода и сапун. Препоръчително е да използвате и овлажнител за ръце, който ще поддържа кожата хидратирана и здрава.

Колко често е подходящо да се използват дезинфектанти за повърхности?

Честотата на използване на дезинфектанти за повърхности зависи от нивото на замърсяване в помещението. Обикновено се препоръчва по-редовно почистване и дезинфекция на често докосвани повърхности като дръжки, ключове и бутони. На места с по-висок риск от инфекция е желателно да се почиства възможно най-често

Как да съхранявам дезинфектантите за повърхности?

Съхранявайте дезинфектантите на сухо и прохладно място, далеч от източници на топлина и пряка слънчева светлина. Дръжте ги на място, недостъпно за деца и домашни любимци. Проверявайте срока на годност и следвайте инструкциите на етикета за оптимални условия на съхранение.