Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Дезинфектанти за повърхности

25 артикула

на страница

При разпространение на микробни и вирусни заболявания, най-доброто средство за предпазване и защита са дезинфектантите. С тях се третират различни повърхности и се прилагат директно върху кожата на ръцете за пълното унищожение на патогените.

Дезинфектанти за повърхности

Какво е предназначението на дезинфектантите за повърхности?

Това обикновено са течни или гелообразни субстанции и спрейове на спиртна основа. Предимно се използват за унищожаването на вирусите и бактериите по третираните повърхности. Отделни видове съдържат около 60% етанол, а други са със 70%. Това всъщност е и препоръчителната концентрация на алкохол от Световната здравна организация.

Целта на използването на дезинфектантите за повърхности е: 

  • унищожаването на патогените до степен, която предотвратява последващото предаване на инфекцията;
  • за постигане на значително намаляване на микроорганизмите, така че да не представляват риск за пациентите и потребителите;
  • за ефективното почистване и отстраняване на невидимата опасност, както и за премахване на нейното разпространение.

Ефективността на дезинфектантите е значително по-голяма, ако предварително повърхностите са почистени със специален препарат и вода.

Кои области са приоритетни за третиране при обществени помещения?

Наред с ръцете, дезинфектантите често се прилагат и върху области, които са изложени на чести докосвания от различни хора в офисите, училищата, фитнес залите и други. За вземането на превантивни мерки срещу заразяване с вируси и бактерии, като COVID-19, се налага периодична дезинфекция на всички посещавани от хората помещения. Добър вариант е да се обработват и продукти, като клавиатури, смартфони, таблети и друга техника, която постоянно се пипа.

Дезинфектанти за повърхности - Изображение 2 — Otrovi.com

Какви продукти се предлагат при нас?

Основно в онлайн магазина ще откриете отделни видове препарати за дезинфекция без отмиване, с които могат да се третират повърхности, като бюра, подове и различни други работни области. При този вид дълготрайността е най-голяма и продължителна, което действа ефективно против разпространението на вирусни и инфекциозни заболявания.

Достъпните в раздела продукти се отличават по своя грамаж и начин за приложение: чрез дозатор или пулверизатор, изискващ натискане при всяко пръскане. В последния случай е подходящ за третиране на различни области. Видовете с дозатор подхождат за периодична обработка на ръцете, тъй като с едно натискане получавате нужната доза. 

В наше лице ще срещнете лоялен търговец и ще получите възможност за професионална безплатна консултация относно употребата на продуктите.