Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Капани за мишки и плъхове

Артикули 1-40 от 56

на страница
Страница

Ако имате нашествие на гризачи вкъщи е много важно моментално да предприемете мерки. Макар да има множество домашни рецепти за справяне с мишките и плъховете, най-добрата ви опция винаги остава залавянето на нашествениците с капан.

Веднъж щом сте отстранили нашествениците, вземете превантивни мерки, за да не се появят пак. На пазара се предлага голяма разновидност. Има такива, които директно убиват мишката или плъха и такива, които само ги затварят в клетка. Всички работят с примамка.

Има примки, като тези на пружина, които убиват жертвата на място; живоловни капани, където освобождавате жертвата след залавянето ѝ, лепливи капани или еднократни кутии.

Капаните са един ефикасен метод за борба и контрол на досадните вредители. Делят се на три основни разновидности: механични убиващи капани с пружина, които поразяват смъртоносно жертвата, тип клетка и кутии-примамки за еднократна употреба. За да постигнете добри резултати при борбата срещу гризачите, трябва внимателно да подберете модела.

Ефективни капани срещу гризачи>>топ цена>>топ ефект

Това е едно от най-сигурните решения при борба с нашествие на гризачи, тъй като улавящите уреди могат да бъдат използвани както на закрито така и на открито. Те улавят вредителите бързо и ефективно без употреба на отрова и родентициди. 

Подходящи за защита от мишки и плъхове, както в дома и градината, така и в офиса или производственото предприятие. 

За да получите максимална защита е необходимо да се запознаете с различните видове ловилки и тяхното действие по-отделно. По този начин ще изберете най-високо ефективният продукт, конкретно за вашите индивидуални нужди.

Видове капани и тяхната употреба

Убиващите механични

Могат да бъдат използвани и на закрито, и на открито. Атмосферните условия не им влияят. Те представляват различни по вид и материал конструкции, с унищожаващ ударник, който убива плъховете и мишките мигновено. Един капан може да улови един гризач, след което трябва да бъде почистен и зареден отново.

Капани за мишки и плъхове

Хуманни живоловни, тип клетка 

Улавят плъховете и мишките без да ги нараняват. Капанът представлява метална конструкция с разнообразни размери, като може да улови от един до няколко животни едновременно, в зависимост от модела. Този вид хуманни клопки влизат в употреба, освен като основен метод за борба против вредители, и като мониторинг за проверка на плътността на вредители в конкретно помещение или външен район.

Безотровни лепливи с дератизационно лепило

Това са капани за моментално улавяне на гризачи върху плоскост със специално лепило. В зависимост от това какъв вредител желаете да уловите, има две разновидности. Първият е леплива плоскост. Тя е по-голяма от тази, върху която се улавят по-малки животни. На тази разновидност клопка можете да уловите и плъхове, и мишки, като една може да улови до няколко гризача едновременно. Предимно се използват в закрити пространства и по-рядко на открито, тъй като повърхността не трябва да бъде напрашавана или намокряна. Вторият вид е леплива плоскост, капан. Представлява хартиени плоскости с дератизационно лепило, което улавя вредителите моментално. Повечето клопки са ароматизирани с аромат, който привлича животните в устройството и не е необходимо да поставяте хранителна примамка. Този тип се прилага предимно на закрито, тъй като материалите не трябва да бъдат намокряни или напрашавани.

Автоматични капани

Използването на такива е хуманен и лесен начин да уловите гризачите, като не използвате отрова или друг вид смъртоносна примамка. Създадени са много отдавна и в общи линии не е изменил дизайна си особено. Той се управлява чрез специален механизъм на пружина, който ръчно се навива. Не убива, а само залавя жертвата в специално отделение. С едно поставяне на примката може да заловите няколко мишки или плъхове един след друг. След това механизмът се отваря с плъзгане, за да освободите гризачите. Подходящ е и за вътрешна, но и за външна употреба. Механизмът залавя вредителите автоматично, без да ги убива или да използва отрови или други химикали. 

Електрически капани

Лесни и ефикасни. Захранват се на батерии и убиването на жертвата става с електрически ток а части от секундата – бързо, по възможно най-безболезнен начин. Справят се както с малките мишки, така и с по-големи плъхове. Това е един от най-добрите методи първо, защото унищожаването на мишките и плъховете става хуманно и второ, защото при напълно заредена батерия, примката може да се справи с огромен брой вредители- нужно е само да бъде почистена и поставена пак, докато всички гризачи не бъдат унищожени. Предимно са за вътрешна употреба, като е препоръчително да не са в обсега на малки деца и домашни любимци. 

Употреба на лепливи в студени помещения 

Стандартното лепило, което се употребява за капаните се стяга при употреба в студени условия и става слабо ефективно. Ако искате да използвате тези клопки в студени помещения, трябва да изберете специално разработените варианти. Материалите са различни и не се получава стягане при употреба в по-хладни условия.

Можете да поставите капаните в тунелите на вредителите, ако сте ги локализирали или на местата, на които сте ги забелязали. Можете да заложите на електронни или механични варианти. Ефективните решения са на едно място - Otrovi.com. Доверете се на високото качество и ниските цени.

 Често задавани въпроси

Кои са най-добрите капани за мишки и плъхове?

В онлайн магазин otrovi.com ви представяме богат асортимент от ефективни средства за борба с гризачите, като в зависимост от начина си на действие се различават на такива, предназначени за улавяне и за унищожаване. Най-добрите са тези, които използват хранителни примамки, действащи като атрактант за вредителите. Изберете дали искате живоловен или умъртвяващ модел, както и дали да бъде механичен, с леплива повърхност или електрически.

Как се поставя капанът за мишки и плъхове?

Можете да ги поставите на места, където сте забелязали присъствието им. Често могат да бъдат открити нашествениците в близост до хранителни запази, като шкафове с храна, в близост и зад мебели, електрически уреди. Помещават още мазета и тавански помещения. Научете подробно къде да поставите средствата за хващане на гризачите в статията за правилно поставяне на капани.

Какви примамки да използвате за капаните за мишки и плъхове?

За да си осигурите успех в мисията по улавяне на вредителите, трябва да изберете подходяща примамка, която да поставите в конструкцията. Има много разработени продукти със съдържание на хранителен атрактант, като едни от най-успешните са с фъстъчено масло. Някои са под формата на гелове и се нанасят със спринцовка, докато други се поставят в специални поставки.

Колко време отнема да се хване мишка в капан?

Няма точно определено време, което да бъде посочено. Проверявайте капаните за плъхове и други гризачи често и ако до 10 дни след поставянето не забележите ефект, позиционирайте средствата за борба другаде.