Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Дезинфектанти за ръце

11 артикула

на страница

Хигиената на ръцете е от изключително значение за здравето на човек не само във времена на пандемия но и по принцип. Използването на дезинфектанти за ръце може да ви спести доста главоболия и неприятности. На пазара съществуват много различни видове дезинфектанти, които са насочени главно към максимална дезинфекция на ръцете и унищожаване на всякакви вируси и микроби. 

Дезинфектанти за ръце

Видове дезинфектанти за ръце

Дезинфектантите за ръце са основно две групи, за бърза дезинфекция на ръце без отмиване и такива, които се отмиват с вода. Дезинфектантите с отмиване наподобяват течен сапун, но съдържат различни активни вещества, които унищожават вируси и бактерии значително по-бързо от обикновен сапун. И двата вида дезинфектанти за ръце може да откриете в течна форма или под формата на гел в различни разфасовки според нуждите ви. Желателно е да следите етикета на продукта в зависимост от това дали желаете дезинфектант на алкохолна основа или не.

Дезинфектанти за ръце - Изображение 2 — Otrovi.com

Дезинфектанти за ръце без отмиване

Този вид дезинфектанти се нанасят директно върху кожата, като обикновено активните ми вещества могат да бъдат алкохоли, спирт, кислородна вода или други. Тези продукти се използват масово за бърза и качествена дезинфекция на ръцете през целия ден. В тази група може да срещнете различни разновидности на продуктите. Те могат да бъдат под формата на гел-дезинфектант за ръце, който се нанася бързо върху кожата или течен дезинфектант за ръце на спиртна основа, отново за директна употреба. И при двата вида продукти има време, което трябва за да подействат, обикновено това са 20-30 секунди след нанасянето на дезинфектанта.

Дезинфектанти за ръце - Изображение 2 — Otrovi.com

Дезинфектанти за ръце с последващо измиване

Това са продукти за хигиена на ръце, които съдържат различни по вид активни съставки, които унищожават бактерии и вируси значително по-качествено и бързо от стандартните сапуни. Този вид дезинфекция за ръце е важна и най-често се прилага от медицински персонал или служители в хранително-вкусовата промишленост, където се изисква изключително високо ниво на хигиена.

За още по-добри резултати най-добре е да комбинирате двата вида дезинфектанти за ръце.