Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати против оси

21 артикула

на страница

Осите са вид насекомо, което често пъти присъства в ежедневието ни - докато се храним на открито, по време на семейния пикник сред природата, когато просто си седим в беседката и си хапваме някоя вкусотия. Предполага се, че всеки един от тези моменти трябва да е приятен, но ако някоя оса е решила да полюбопитства, със сигурност ще се почувстваме обезпокоени. 

Не случайно хората се страхуват от осите. Те са нахални и жилещи, а често пъти и доста трудни за прогонване. Затова са измислени и съвременните средства против този вид насекоми, които гарантират прогонване и дори пълно унищожаване на вредителя. 

Препарати против оси

С какво са полезни препаратите за борба с осите

Изключително ефективни са срещу оси, стършели и цели гнезда, като за да се отървем от нашествениците, трябва да заложим на най-подходящия в нашия случай препарат. За да проведем ефективна борба с жилещите създания, трябва да се сдобием с отрови, които се прилагат чрез пръскане. 

Този вид препарати съдържат много силни съставки, гарантиращи леталния край на осата. Ако целта е да се унищожи цялата колония, най-напред трябва да се открие гнездото, а след това да се реши и по какъв начин да се процедира. Наемането на професионална фирма е навярно най-доброто решение в подобни случаи. 

Как се ползват

Различните видове препарати против оси се ползват по различен начин. В случай, че сте решили да заложите на капаните със специална течност, то в случая трябва просто да поставите на подходящо място пособието и да не правите нищо друго. Същото важи и за имитиращите гнезда пособия, които отблъскват насекомите. Тъй като този вид насекоми не навлизат в чужда територия, те няма да се заселят около симулираната от Вас колония. За да бъде употребата на препарата правилна, направете следното:

  • Разклатете флакона;

  • Напръскайте избрания участък сутрин или вечер;

  • Внимавайте за вятър - той може да осуети третирането на зоната;

  • Вземете предпазни мерки, защото осите могат да Ви нападнат в знак на защита;

  • Пръскайте препарата на безопасно разстояние от гнездото - минимум 2 метра;

  • Преди да започнете да нанасяте биоцида, разчистете терена;

  • Избягвайте приложението му върху грозде и други овощни култури. 

Поръчайте на конкурентни цени от магазин Otrovi.com още днес и се погрижете за комфорта си по време на престоя на открито. 

Препарати против оси - Изображение 2 — Otrovi.com

Как действат

Колкото до спрейовете срещу жилещи създания, при тях особеното е, че те директно умъртвяват вредителите. Веществото се използва посредством впръскване, а насекомото умира моментално. Това е най-бързият и лесен метод, който много от клиентите на магазин Otrovi.com вече избраха. 

 

Често задавани въпроси

Какви видове препарати против оси има?

В нашия онлайн магазин otrovi.com ви предлагаме разнообразие от ефективни средства за борба и унищожаване на вредителите. Инсектицидите се различават според формата си – прахообразна, аерозолна течност, концентрат за приготвяне на работни разтвори и дори такива с атрактант.

 

Как действат препаратите за оси?

Едно от големите предимства на тези средства за борба е, че при попадането си върху летящите насекоми, те биват умъртвени мигновено. Това се дължи на активните вещества, като циперметрин и перметрин, които са със силно отровно и бързодействащо действие.

Кои са едни от най-добрите препарати срещу оси?

Съществуват много препарати за премахване на насекомите, като едни от най-подходящите за осигуряване на безопасна среда, лишена от жилещи вредители, са инсектицидните спрейове на Bros, както и Фендона, под формата на течен концентрат. Съставката алфа циперметрин, която се открива и в двата продукта, има моментално унищожаващо действие.

За какво да внимавате при използването на препарати за оси?

Винаги обръщайте внимание на предпазните средства. При пръскане, трябва да разполагате с екипировка, която покрива цялото ви тяло, включително и лицето. Обърнете внимание и на безопасната дистанция от 4-5 метра, която касае вашата сигурност по време на третиране. Не забравяйте да третирате сутрин или вечер, когато вредителите не са активни.