Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати против оси

16 артикула

на страница

Осите са вид насекомо, което често пъти присъства в ежедневието ни - докато се храним на открито, по време на семейния пикник сред природата, когато просто си седим в беседката и си хапваме някоя вкусотия. Предполага се, че всеки един от тези моменти трябва да е приятен, но ако някоя оса е решила да полюбопитства, със сигурност ще се почувстваме обезпокоени. 

Не случайно хората се страхуват от осите. Те са нахални и жилещи, а често пъти и доста трудни за прогонване. Затова са измислени и съвременните средства против този вид насекоми, които гарантират прогонване и дори пълно унищожаване на вредителя. 

Препарати против оси

С какво са полезни препаратите за борба с осите

Изключително ефективни са срещу оси, стършели и цели гнезда, като за да се отървем от нашествениците, трябва да заложим на най-подходящия в нашия случай препарат. За да проведем ефективна борба с жилещите създания, трябва да се сдобием с отрови, които се прилагат чрез пръскане. 

Този вид препарати съдържат много силни съставки, гарантиращи леталния край на осата. Ако целта е да се унищожи цялата колония, най-напред трябва да се открие гнездото, а след това да се реши и по какъв начин да се процедира. Наемането на професионална фирма е навярно най-доброто решение в подобни случаи. 

Как се ползват

Различните видове препарати против оси се ползват по различен начин. В случай, че сте решили да заложите на капаните със специална течност, то в случая трябва просто да поставите на подходящо място пособието и да не правите нищо друго. Същото важи и за имитиращите гнезда пособия, които отблъскват насекомите. Тъй като този вид насекоми не навлизат в чужда територия, те няма да се заселят около симулираната от Вас колония. За да бъде употребата на препарата правилна, направете следното:

  • Разклатете флакона;

  • Напръскайте избрания участък сутрин или вечер;

  • Внимавайте за вятър - той може да осуети третирането на зоната;

  • Вземете предпазни мерки, защото осите могат да Ви нападнат в знак на защита;

  • Пръскайте препарата на безопасно разстояние от гнездото - минимум 2 метра;

  • Преди да започнете да нанасяте биоцида, разчистете терена;

  • Избягвайте приложението му върху грозде и други овощни култури. 

Поръчайте на конкурентни цени от магазин Otrovi.com още днес и се погрижете за комфорта си по време на престоя на открито. 

Препарати против оси - Изображение 2 — Otrovi.com

Как действат

Колкото до спрейовете срещу жилещи създания, при тях особеното е, че те директно умъртвяват вредителите. Веществото се използва посредством впръскване, а насекомото умира моментално. Това е най-бързият и лесен метод, който много от клиентите на магазин Otrovi.com вече избраха.