Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Дератизациони кутии

17 артикула

на страница

Гризачите са част от хранителната верига, като представителите на този животински вид много често намират дом и препитание на места, където живеят хора. Това ги прави нежелани гости, а ние от своя страна всячески се опитваме да ги премахнем от полезрението си, защото сме наясно с многобройните щети, които вредителите могат да ни нанесат.

Дератизациони кутии

Какво е Дератизация

Дератизацията е комплексен подход, който цели унищожаване на мишки, плъхове и някои други видове гризачи. Той обхваща физични, биологични и химични методи, с чиято помощ можем да премахнем или умъртвим нежеланите вредители. Залагането на капани и поставянето на отрови в тях е стандартната процедура, която с годините става все по-ефективна, поради новите разработки при съвременната дератизация.

Как да използваме ефективно дератизационните кутии

Дератизационните кутии са хитър и работещ начин да се отървем веднъж завинаги от мишките и плъховете. Те служат за примамка на гризачите и могат да се използват по разнообразни начини:

  • С поставена отрова в тях;

  • В комбинация с лепливи капани, които няма да доведат до леталния край на животното;

  • Като сложим в дератизационната кутии апетитна примамка, която не е отровна.

Разновидност на дератизационните кутии тип тунели са мулти рап-тап капаните, отличаващи се с изключителна здравина и силен захват. Подходящи са за влажни помещения и селскостопански постройки, където често се заселват гризачи. 

Плъхолепите са също удачно дератизационно решение, защото са напълно готови за употреба, а и са отличен избор за помещения с много хора и дори деца. В случая поставянето на отрова е излишно, защото лепилото в кутията ще се погрижи за улавянето на вредителя. Предложенията и обявените цени в Otrovi.com ще Ви помогнат да се справите успешно с малките неприятели.

Какво е ДДД

ДДД е абревиатура, която има отношение към мерките, които взимаме при борбата с гризачите в дома и градината, но и не само:

  • Дезинфекция;

  • Дезинсекция;

  • Дератизация.

Трите понятия са неразривно свързани и взаимодопълващите се. Те имат за цел да постигнат една надеждна защита срещу нежелани нашественици и последствията/следите, които те оставят след себе си. С помощта на тези задължителни процедури, ние ще ограничим заразните заболявания, загубите в селското стопанство и вероятността от поява на болести по растенията, животните и хората. 

ДДД и дератизационните кутии са нещо, което винаги трябва да прилагате в ежедневието си, за да бъде хигиената на ниво, а гризачите навсякъде другаде, но не и в имота Ви. Погрижете се.

Често задавани въпроси

Каква е функцията на дератизационните кутии?

Това са конструкции, най-често изработени от картон или полипропилен, които служат за поставяне на примамки, под формата на отрови или неотровни атрактанти, срещу мишки и плъхове. Те могат да бъдат с леплива повърхност и да играят ролята на капани.
Функцията на това пособие за премахване на вредителите и тяхната дератизация, е да предпазят примамката или лепкавата повърхност от външни условия, които могат да повлияят на функционалността – да се намокрят, да изсъхнат, да се напрашат.

Как да изберете подходяща дератизационна кутия?

Определете какъв тип дератизационна кутия предпочитате – с хранителен атрактант или отрова. След това обърнете внимание на материала, от който е изработено пособието за дератизация и каква площ трябва да покриете. Разгледайте различните дератизационни средства за хващане в нашия онлайн магазин otrovi.com, където разполагаме с богата гама от артикули срещу гризачи.

Какви видове примамки или отрови могат да се използват дератизационните кутии?

Могат да се използват парафинови блокчета, гранули, пелети. Може да поставите и хранителни продукти, като фъстъчено масло, което ги привлича

Как да се хване гризач без това да доведе до летален край на животното?

Съществуват мулти трап капани за живо хващане, които улавят вредителя, без да го унищожават. Те са двупроходни и след попадането на гризачите в металната конструкция, тя се затваря. След това може да пуснете животното на свобода далеч от дома си.