Телефон 0879 400 500

Уреди против къртици

Покажи филтри
Сортирай по: Позиция
 • Име
 • Сума
Показвай по 40
 • 80
 • 100
 
28,90 лв.
Соларен уред против къртици с ултразвук защита до 700 кв.м
 
75,90 лв.
Уред против къртици с двойна защита за 1250 кв.м със силен ефект
 
78,90 лв.
Уред против къртици с двойно действие ултразвук и моторна вибрация 1250 кв.м.
 
53,20 лв.
Комплект от два броя уред за борба с къртици 2 x 700 кв.м
 
28,50 лв.
Ултразвуков уред за борба с къртици площ на покритие 700 кв.м
 
57,00 лв.
Борба с къртици, сляпо куче и мравки с ултразвуков уред GARDIGO за 700кв.м
 
67,00 лв.
Уред с ултразвук за защита от къртици, кучета и котки 1250кв.м
  Промо

Нормална цена: 42,58 лв.

Special Price 38,39 лв.

Комплект от два уреда против къртици и сляпо куче с обща площ на защита 1400кв.м
  Промо

Нормална цена: 21,29 лв.

Special Price 19,50 лв.

Уред против къртици и сляпо куче 700кв.м
 
48,00 лв.
Електронен уред за подземни гризачи къртици, сляпо куче и змии защита до 1500кв.м
 
45,68 лв.
Ултразвуков електронен уред за защита от къртици,сляпо куче и змии за 1500кв.м
  Промо

Нормална цена: 34,90 лв.

Special Price 33,90 лв.

Уред против къртици и сляпо куче защита до 800 кв.м
 
39,90 лв.
Соларен уред против къртици, сляпо куче и подземни гризачи до 500 кв.м
 
50,67 лв.
Комплект от Мощен уред против къртици и Карбид против къртиц
  Промо

Нормална цена: 59,80 лв.

Special Price 45,95 лв.

Уред за борба с къртици, сляпо куче и мравки 1250кв.м
 
4,00 лв.
Батерии DURACELL PROCELL R20/D
 
3,60 лв.
АЛКАЛНИ БАТЕРИИ LR6 AA 4БР БЛИСТЕР
Сортирай по: Позиция
 • Име
 • Сума
Показвай по 40
 • 80
 • 100

Това са електронни устройства, които излъчват подземни вибрации и по този начин отблъскват подземните гризачи от Вашия двор или градина. Целта им е да направят борбата с подземните гризачи по-лесна и неангажираща за всеки един двор, градина или тревна площ, потърпевши от нашествие на подземни гризачи, било то къртици или слепи кучета.

Как работят

Всички устройства действат на база вибрация, която се излъчва от електронното устройство и се предава по плътността на почвата в определена квадратура (спрямо модела). Наподобяват колчета, произведени от пластмаса или алуминий, които се забиват в земята и по този начин предават вибрацията под земята, там където живеят къртиците и слепите кучета. Съществуват две основни технологии за създаване на подземни трептения:

 • Ултразвук: Това е най-често използваната технология. Ултразвукът се излъчва от зумер, който се намира в корпуса на уреда, ултразвуковият сигнал се предава по плътността на почвата и по този начин прогонва подземните гризачи от зоната на действие на апарата;

 • Механична вибрация: Това е сравнително нова технология, но за сметка на това е най-мощна и най-ефективна, що се касае за прогонване. Принципът е същият, както при ултразвука - вибрацията се предава по плътността на почвата. Разликата там е, че механичните трептения се създават от мощен електромотор с ексцентрик, който при въртенето на мотора се удря в метална пластина, която създава силна вибрация, която се разпространява до 1500 кв.м.; 

 • Соларен уред:Този вид апарат излъчва ултразвукова вибрация, точно както стандартните устройства за прогонване на къртици. Основното преимущество на този вид защита е, че при използване на соларното устройство няма смяна на батерии и никакви ангажименти за допълнително захранване. Използва се мощен соларен панел, вграден в корпуса на уреда, който от своя страна зарежда акумулиращи батерии, които също са вградени в машинката за гризачи. Забива се в земята, като мястото, на което го поставяте трябва да бъде огрявано от слънцето, за да може да се зарежда добре. Важно е да кажем, че соларните уреди, точно както соларните лампи, се прибират през зимните месеци. Студът и ледът могат да повредят соларната клетка и батериите, вградени в апарата. Повечето качествени соларни устройства са напълно изолирани от вода и могат да се използват при наличие на поливни системи и поливане с маркуч.

Кога е най-подходящото време да поставим такъв уред

Нашият дългогодишен опит показва, че е най-добре да го поставите в ранна пролет - краят на март или най-късно началото на април, още преди земята да е станала мека и рохка. Поставянето трябва да бъде съобразено с големината на охраняваната площ, винаги избирайте по-мощни апарати за по-малки площи! Не забравяйте, че уредът излъчва подземни трептения, които се предават по плътността на почвата, което значи, че тази вибрация ще се угаси във всяка дворна пътека или основа на ограда. Тук можете да помислите за поставяне на няколко различни устройства, това е най-ефективното решение. Ако решите да използвате няколко вида, в това число и соларни, то тогава трябва да знаете, че повечето видове соларни лампи не се поставят в северни и западни дворове и градини - там слънцегреенето е малко и може да се каже недостатъчно, за да зареди батериите на соларната лампа. Този вид соларни устройства се използват предимно в зони с целодневно и пряко слънцегреене, като предпочитана посока южно или югозападно изложение. В посока север, северозапад използвайте апарат с батерии - това ще гарантира безпроблемната работа на прогонващо къртиците устройство целогодишно. 

Кога да премахнем уреда

Късните къртици са активни до края на месец декември, особено ако времето е меко и топло за сезона. Тогава къртицата има благоприятни условия за хранене и придвижване, тъй като земята още не е замръзнала от студовете. Зазимяването на апарата става в края на декември. Това се налага по простия факт, че всички апарати работят с батерии, а батериите не издържат минусови температури. Обикновено изтичат и унищожават платката на апарата. В повечето случаи този тип изтичания причиняват силно окисляване на платката и това е трудно поправимо.

Как да комбинираме правилно капан и уред

В някои случаи е необходимо да комбинирате няколко метода за борба с къртици, а именно капани и апарати. Защо това дава добър резултат за прогонване на къртиците от двора и градината? Апаратите излъчват ултразвук, който сам по себе си дразни и плаши подземните гризачи и те започват да повишават двигателната си активност. Това е добре, когато към устройството заложите и капан - подплашена от ултразвука, къртицата попада по-лесно в капана и резултатът не закъснява. Същото може да се постигне и с комбинация между препарати и капан. Препаратите излъчват силна миризма, която също както уреда, прогонва къртиците, тяхната активност се повишава и те попадат директно в капаните.

Как да изберем най-добрия уред

Избирането на подходящ и ефикасен уред може да се окаже сложна задача, ако не вземете под внимание някои важни особености на Вашия двор и градина:

 • Къде да го поставим: поставят се далеч от пътеки, основи на къщи или огради. Всички тези препятствия спират ултразвуковата вибрация и ограничават ефекта. Поставете апарата в центъра на мястото, на което има изникнали къртичини;

 • Колко мощен да бъде: винаги слагайте по-мощен на по-малка площ;

 • Обикновен или соларен да изберем:соларните устройства са по-икономични от гледна точка на разходи за батерии. Но пък те не могат да се използват ефективно в сенчести и малко огрявани зони. Ако имате проблем с къртици в такава зона, използвайте стандартен апарат с батерии.

 • Поставили сте уред, но въпреки всичко продължавате да имам проблем с къртиците:при поставянето му се наблюдава повишена активност на къртиците. Това е така, защото те търсят място, на което да няма ултразвукови вибрации. Имало е случаи, в които къртици избутват устройството от земята само с една единствена цел да премахнат ултразвуковите трептения, излъчвани от него. Проявете търпение - обикновено апаратът започва да действа веднага и в зависимост от това колко заселен е Вашият двор или градина, ефектът може да отнеме от 2 дни до няколко месеца. Други фактори, които влияят на ефекта на уреда са плътността и видът на почвата, в която поставяте апарата. Колкото по-плътна е почвата, толкова по-добър и бърз ефект ще имате. Колкото по-песъчлива е почвата, толкова по-слаб е ефектът

Всички устройства, които предлагаме, са произведени от най-добрите и доказани брандове в Европа и Азия. А цените в Otrovi.com са винаги достъпни. Ако имате затруднения или се чудите кой уред да изберете, моля свържете се с нашия екип специалисти, за да получите консултация на: 0899 308 921.