Телефон 0879 400 500

Уреди против къртици

Покажи филтри
Сортирай по: Позиция
  • Име
  • Сума
Показвай по 40
  • 80
  • 100
  Промо

Нормална цена: 59,80 лв.

Special Price 45,95 лв.

Уред за борба с къртици, сляпо куче и мравки 1250кв.м
 
78,90 лв.
Уред против къртици с двойно действие ултразвук и моторна вибрация 1250 кв.м.
 
39,90 лв.
Соларен уред против къртици, сляпо куче и подземни гризачи до 500 кв.м
 
53,20 лв.
Комплект от два броя уред за борба с къртици 2 x 700 кв.м
 
28,50 лв.
Ултразвуков уред за борба с къртици площ на покритие 700 кв.м
 
50,67 лв.
Комплект от Мощен уред против къртици и Карбид против къртиц
 
57,00 лв.
Борба с къртици, сляпо куче и мравки с ултразвуков уред GARDIGO за 700кв.м
 
67,00 лв.
Уред с ултразвук за защита от къртици, кучета и котки 1250кв.м
  Промо

Нормална цена: 42,58 лв.

Special Price 38,39 лв.

Комплект от два уреда против къртици и сляпо куче с обща площ на защита 1400кв.м
  Промо

Нормална цена: 21,29 лв.

Special Price 19,50 лв.

Уред против къртици и сляпо куче 700кв.м
  Промо

Нормална цена: 34,90 лв.

Special Price 33,90 лв.

Уред против къртици и сляпо куче защита до 800 кв.м
 
48,00 лв.
Електронен уред за подземни гризачи къртици, сляпо куче и змии защита до 1500кв.м
 
45,68 лв.
Ултразвуков електронен уред за защита от къртици,сляпо куче и змии за 1500кв.м
 
3,60 лв.
АЛКАЛНИ БАТЕРИИ LR6 AA 4БР БЛИСТЕР
 
4,30 лв.
DURACELL, D /MN1300/, 1.5V, алкална
 
4,00 лв.
Батерии DURACELL PROCELL R20/D
Сортирай по: Позиция
  • Име
  • Сума
Показвай по 40
  • 80
  • 100

Уреди против къртици и сляпо куче

Уреди против къртици,това са електронни устройства, които излъчват подземни вибрации и по този начин отблъскват подземните гризачи от вашият двор или градина. Уредите против къртици  имат за цел да направят борбата с подземни гризачи по лесна и не ангажираща за всеки едни двор, градина или тревна площ потърпевша от нашествие на подземни гризачи било то къртици или слепи кучета.

Как работят уредите против подземни гризачи:

Всички уреди против подземни гризачи действат на база вибрация, която се излъчва от електронното устройство и се предава по плътността на почвата в определена квадратура (спрямо модела на уреда). Уредите  наподобяват колчета произведени от пластмаса или алуминий, които се забиват в земята и по този начин предават вибрацията под земята, там където живеят къртиците и слепите кучета. Съществуват две основни технологии за създаване на подземи вибрации против къртици.

Ултразвук против къртици:Това е най-често използваната технология за уреди против къртици. Ултразвука се излъчва от зумер, който се намира в корпуса на уреда, ултразвуковият сигнал се предава по плътността на почвата и по този начин прогонва подземните гризачи от зоната на действие на апарата. 

Механична вибрация: Механичната вибрация е сравнително нова технология но за сметка на това е най-мощна и най ефективна, що се касае за прогонване.Принципа е същият, както при ултразвука вибрацията се предава по плътността на почвата. Разликата там, че механичната вибрация се прави от мощен електромотор с ексцентрик, който при въртенето на мора се удря в метална пластина, която създава силна вибрация, която се разпространява до 1500 кв.м 

Соларен уред против къртици: Този вид апарат излъчва ултразвукова вибрация точно както стандартните устройства за прогонване на къртици. Основното преимущество на този вид защита от къртици, е че при използване на соларен уред против къртици няма смаяна на батерии и никакви ангажименти за допълнително захранване.  Уреда за прогонване на къртици, използва мощен соларен панел вграден в корпуса на устройството, който от своя страна зарежда акумулиращи батерии, които също са вградени в машинката за гризачи. Устройството се забива в земята, като мястото, на което го поставяте трбва да бъде огрявано от слънцето за да може да се зарежда добре ултразвуковият соларен уред против къртици. Важно е да кажем, че соларните уреди, точно както соларните лампи против къртици се прибират през зимните месеци студа и леда може да повредят соларната клетка и батериите вградени в апарата. Повечето качествени соларни уреди против къртици са напълно изолирани от вада и може да се използват при наличие на поливни системи и поливане с маркуч.

Кога е най-подходящото време да поставим уред за прогонване на къртици:

Нашият дългогодишен опит показва, че най добре е да поставите уред за прогонване на къртици е ранна пролет края на март и най късно началото на април още преди земята да е станало мека и рохка. Поставянето на уред за прогонване на къртици трябва да бъде съобразено с големината на охраняваната площ, винаги избирайте по мощни уреди за по малки площи! Не забравяйте, че уреда излъчва подземни вибрации, които се предават по плътността на почвата, което значи, че тази вибрация ще се угаси във всяка дворна пътека или основа на ограда. Тук може да помислете за поставяне на няколко различни устройства за прогонване на къртици, това е най ефективното решение. Ако решите да използвате няколко вида уред против къртица в това число и соларен уред против къртица то тогава трябва да знаете, че повечето видове соларна лампа за къртица не се поставят в  северни и западни дворове и градини там слънце греенето е малко и може да кажем не достатъчно за да зареди батериите на солатната лампа за къртици. Този вид соларни уреди против къртици се използват добре предимно в зони с целодневно и пряко слънце греене, като предпочитана посока Южно или юго западно изложение. В посоки север северозапад използвайте уред против къртица с батерии това ще гарантира безпроблемната работа на прогонващо къртиците устройство целогодишно. 

Кога да махна уреда за прогонване на къртици и сляпо куче:

Това е хубав въпрос! Късните къртици са активно до края на месец декември особено ако времето е меко и топло за сезона, тогава къртицата има благоприятни условия за хранене и предвижване тъй като земята още не е замръзнала от студовете. Зазимяването на уреда против къртица става в края на декември. Това се налага от простият факт, че всички апарати против къртица работят с батерии а батериите не издържат минусуви температури, обикновено изтичат и унищожават платката на апарата против къртици. В повечето случай този тип изтичания причиняват силно окисление на платката на уреда и това е трудно поправимо.

Как да комбинирам правилно капан за къртици с уред за прогонване на къртици:

В някой случай  е необходимо да комбинирате няколко метода за борба с къртици а именно капани и апарати. Защо това дава добър резултат за прогонване на къртиците от двора и градината. Както вече обясних по горе уредите излъчват ултразвук против къртица, който сам по себе си дразни и плаши подземните гризачи те започват да повишават двигателната си активност. Това е добре когато към уреда заложите капан за къртица, подплашена от ултразвука къртицата попада по лесно в капана и резултата не закъснява. Същото може да се постигне и с комбинация между препарат против къртици и капана. Препаратите излъчват силна миризма, която също както уреда прогонва къртиците, тяхната активност се повишава и те попадат директно в капаните.

Как да изберем най-добрият уред против къртици:

Избирането на подходящ и ефикасен уред за къртици може да се окаже сложна задача ако не вземете под внимание някои важни особености на вашият двор и градина.

1. Къде ще поставя уреда: Уредите се поставят далеч от пътеки, основи на къщи или огради. Всички тези препятствия спират ултразвуковата вибрация и ограничават ефекта. Поставете уред за къртица в центъра на мястото, на което има изникнали къртичини.

2. Колко мощен да бъде апарата против къртици: Винаги слагайте по мощен уред на по малка площ.

3. Обикновен или соларен уред против къртици да избера: Соларнте уреди са по икономични от гледна точка на разходи за батерии. Но пък те не може да се използват ефективно в сенчести и малко огрявани зони.Ако имате проблем с къртици в такава зона използвайте стандартен уред с батерии.

4. Поставих уред но въпреки всичко продължавам да имам проблем с къртици: При поставяне на уред за защита от къртица се наблюдава повишен активност на къртиците.Това е така защото къртиците търсят място на което да няма ултразвукови вибрации. Имало е случай, в които къртици избутват уреда от земята само с една единствена цел да премахнат ултразвуковите вибрации излъчвани от него. Проявете търпение обикновено уреда започва да действа веднага и в зависимост от това колко заселен е вашият двор или градина с къртици ефекта може да отнеме от 2 дни до няколко месеца. Други фактори, които влияят на ефекта на уреда са плътността вида на почвата в която поставяте апарат против къртици. Колкото по плътна е почвата толкова по добър и бърз ефекта ще имате.Колкото песъчлива  почва толкова по слаб ефект ще иматеВсички уреди, които предлагаме са произведени от най добрите и доказани брандове в Европа и Азия. Ако имате затруднения или се чудите, кой уред да изберете моля свържете се с нашият екип специалисти за да може да получите консултация 0899 308 921