Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Борба с къртици

Артикули 1-40 от 51

на страница
Страница

Борба с къртици 

Проблемите с къртиците са често срещани. Обикновено активността на този вид се повишава през пролетно-летния сезон. Тук ще намерите редица решения за контрол и борба с подземни гризачи, като всички те имат различни начини на действие и ефективност. Всички продукти, които предлагаме са с доказано добър ефект във времето, като се стараем непрекъснато да следим най-новите тенденции и предложения на европейския пазар и своевременно да Ви ги представяме.

Какво представляват къртиците и как да се справим с тях

Къртиците са подземни гризачи, хранещи се предимно с насекоми и червеи, което не ги прави особено вредни. Това, което те правят по време на стандартния си начин на живот, са досадните къртичини, които могат да съсипят дори и най-добре поддържаните тревни площи. Този вид е защитен и не може да бъде унищожаван с отрова - производството, продажбата и употребата на такава са незаконни. Тогава как бихме могли да предпазим двора си от набези на къртици, без да ги нараняваме? 

Борба с къртици

Борбата с тези бозайници може да се превърне в истински кошмар, ако не изберете подходящ продукт или не проявите достатъчно търпение и разбиране към проблема. Как да започнете ефективната защита? Важно е да сте сигурни, че си имате работа точно с този вид. Това става ясно от изкопаните къртичини. При други видове подземни гризачи, като сляпото куче, няма да видите къртичина, а само входна дупка в земята. Двата вида се различават значително и по начина си на живот. Например къртиците се хранят с насекоми и червеи, докато слепите кучета се хранят с корените на растения, като могат да унищожат бързо много растения. Тази информация Ви е нужна, когато трябва да изберете правилното устройство за борба с подземните гризачи. 

Методи

Изборът на правилен метод е от изключително значение за ефективната борба. Ние можем да предложим повече от 20 вида тествани и доказано ефективни продукта за защита от подземни гризачи. Но все пак има няколко вида защита от подземни гризачи:

  • Капани: С тях можете да уловите подземните гризачи почти веднага. Разполагаме с различни видове модели, спрямо това как бихте искали да работите с тях. Повечето капани са на база пружинен механизъм и зареждането изисква внимание, но разбира се има и такива, които се зареждат бързо и лесно. Ефективността им е еднаква;

  • Електронни уреди - Този метод е най-лесен и неангажиращ. Просто забивате уреда в засегнатата площ и той работи. Тук може да избирате между няколко варианта: 

    • Соларен уред (излъчва ултразвукова вибрация и се захранва чрез соларен панел);

    • Ултразвуков уред с батерии (различни видове по мощност и площ на покритие); 

    • Уреди с механична вибрация (не излъчват ултразвук, а механична вибрация от ел. мотор - най-мощният от всички; захранват се от батерии);

  • Препарати: Всички препарати имат за цел да отблъснат натрапниците далеч от обработената зона и са на база натурални етерични масла. При нормална употреба са безвредни за насаждения, хора и домашни любимци. Те са ефикасен метод, когато ги прилагате системно и правилно;

  • Димки и мрежи.

Борба с къртици в градината

Когато става дума за борба с къртици в градината, се отнасяме особено сериозно към проблема, защото знаем, че градината е важна за Вас! Тези бозайници са в състояние да съсипят всяка градина и зелена площ, която сме създали с много труд и любов, заради това изборът на подходящи методи е много важен.

Много важно е да реагирате още при първите признаци на поява на къртичини. Къртичините са ясен знак за наличието на точно този вид. При ниска плътност на животното в градината, капаните са бърз и ефективен метод.

За да защитите градината си от нашествие на къртици, бихте могли да поставите уред, който излъчва вибрации в почвата. По този начин животните не се заселват във Вашия двор или градина. Уредите също прогонват вече заселили се екземпляри от градината Ви. Може да се каже, че това е ефикасен метод.

Борба с къртици - Изображение 2 — Otrovi.com

Карбид

Друг много ефективен метод е използването на карбид против къртици. Препаратът се поставя директно в предварително разкопани дупки или тунели на бозайника. Слага се малка част от карбида, след което тунелът се затрупва с пръст. За да активирате действието на карбида е необходимо да залеете с вода. Контактът на водата с карбида създава химична реакция и той започва да пуши. Пушекът от карбида се разпространява в тунелите и прогонва гризачите трайно.

ВАЖНО! При борба с карбид против къртици в зона с голяма плътност на подземни гризачи (много къртичини), винаги започвайте обработката от най-крайната къртичина (от външната страна на двора към вътрешната).

Можете да избере от огромно разнообразие от предложения, както и да се консултирате с нас кое решение е най-подходящо за Вашия двор и градина. За да сте сигурни, че ще изберете най-подходящия начин и подход за борба с къртици, моля свържете се с нас за допълнителна консултация. Всяка една ситуация е индивидуална, спрямо вида и структурата на заселения обект.

Най-добрите продукти за борба с къртици

Разбира се, тези, които работят и са ефективни, са най-добрите решения. Ние държим на обратната връзка с нашите клиенти, за да сме информирани за действието и ефективността на всички наши продукти за борба с подземните гризачи. Всички изделия, които са неефективни се спират от продажба! Най-добрите решения за прогонването на къртиците са различни за всички, тъй като всяка ситуация е различна. Ние можем да Ви помогнем да изберете най-подходящия метод конкретно за вас! Свържете се с нас на тел: 0899 308 921, за да Ви консултираме съобразно Вашия конкретен проблем.