Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Борба с къртици

Артикули 1-40 от 53

на страница
Страница

Борба с къртици 

Проблемите с къртиците са често срещани. Обикновено активността на този вид се повишава през пролетно-летния сезон. Тук ще намерите редица решения за контрол и борба с подземни гризачи, като всички те имат различни начини на действие и ефективност. Всички продукти, които предлагаме са с доказано добър ефект във времето, като се стараем непрекъснато да следим най-новите тенденции и предложения на европейския пазар и своевременно да Ви ги представяме.

Какво представляват къртиците и как да се справим с тях

Къртиците са подземни гризачи, хранещи се предимно с насекоми и червеи, което не ги прави особено вредни. Това, което те правят по време на стандартния си начин на живот, са досадните къртичини, които могат да съсипят дори и най-добре поддържаните тревни площи. Този вид е защитен и не може да бъде унищожаван с отрова - производството, продажбата и употребата на такава са незаконни. Тогава как бихме могли да предпазим двора си от набези на къртици, без да ги нараняваме? 

Борба с къртици

Борбата с тези бозайници може да се превърне в истински кошмар, ако не изберете подходящ продукт или не проявите достатъчно търпение и разбиране към проблема. Как да започнете ефективната защита? Важно е да сте сигурни, че си имате работа точно с този вид. Това става ясно от изкопаните къртичини. При други видове подземни гризачи, като сляпото куче, няма да видите къртичина, а само входна дупка в земята. Двата вида се различават значително и по начина си на живот. Например къртиците се хранят с насекоми и червеи, докато слепите кучета се хранят с корените на растения, като могат да унищожат бързо много растения. Тази информация Ви е нужна, когато трябва да изберете правилното устройство за борба с подземните гризачи. 

Методи

Изборът на правилен метод е от изключително значение за ефективната борба. Ние можем да предложим повече от 20 вида тествани и доказано ефективни продукта за защита от подземни гризачи. Но все пак има няколко вида защита от подземни гризачи:

  • Капани: С тях можете да уловите подземните гризачи почти веднага. Разполагаме с различни видове модели, спрямо това как бихте искали да работите с тях. Повечето капани са на база пружинен механизъм и зареждането изисква внимание, но разбира се има и такива, които се зареждат бързо и лесно. Ефективността им е еднаква;

  • Електронни уреди - Този метод е най-лесен и неангажиращ. Просто забивате уреда в засегнатата площ и той работи. Тук може да избирате между няколко варианта: 

    • Соларен уред (излъчва ултразвукова вибрация и се захранва чрез соларен панел);

    • Ултразвуков уред с батерии (различни видове по мощност и площ на покритие); 

    • Уреди с механична вибрация (не излъчват ултразвук, а механична вибрация от ел. мотор - най-мощният от всички; захранват се от батерии);

  • Препарати: Всички препарати имат за цел да отблъснат натрапниците далеч от обработената зона и са на база натурални етерични масла. При нормална употреба са безвредни за насаждения, хора и домашни любимци. Те са ефикасен метод, когато ги прилагате системно и правилно;

  • Димки и мрежи.

Борба с къртици в градината

Когато става дума за борба с къртици в градината, се отнасяме особено сериозно към проблема, защото знаем, че градината е важна за Вас! Тези бозайници са в състояние да съсипят всяка градина и зелена площ, която сме създали с много труд и любов, заради това изборът на подходящи методи е много важен.

Много важно е да реагирате още при първите признаци на поява на къртичини. Къртичините са ясен знак за наличието на точно този вид. При ниска плътност на животното в градината, капаните са бърз и ефективен метод.

За да защитите градината си от нашествие на къртици, бихте могли да поставите уред, който излъчва вибрации в почвата. По този начин животните не се заселват във Вашия двор или градина. Уредите също прогонват вече заселили се екземпляри от градината Ви. Може да се каже, че това е ефикасен метод.

Борба с къртици - Изображение 2 — Otrovi.com

Карбид

Друг много ефективен метод е използването на карбид против къртици. Препаратът се поставя директно в предварително разкопани дупки или тунели на бозайника. Слага се малка част от карбида, след което тунелът се затрупва с пръст. За да активирате действието на карбида е необходимо да залеете с вода. Контактът на водата с карбида създава химична реакция и той започва да пуши. Пушекът от карбида се разпространява в тунелите и прогонва гризачите трайно.

ВАЖНО! При борба с карбид против къртици в зона с голяма плътност на подземни гризачи (много къртичини), винаги започвайте обработката от най-крайната къртичина (от външната страна на двора към вътрешната).

Можете да избере от огромно разнообразие от предложения, както и да се консултирате с нас кое решение е най-подходящо за Вашия двор и градина. За да сте сигурни, че ще изберете най-подходящия начин и подход за борба с къртици, моля свържете се с нас за допълнителна консултация. Всяка една ситуация е индивидуална, спрямо вида и структурата на заселения обект.

Най-добрите продукти за борба с къртици

Разбира се, тези, които работят и са ефективни, са най-добрите решения. Ние държим на обратната връзка с нашите клиенти, за да сме информирани за действието и ефективността на всички наши продукти за борба с подземните гризачи. Всички изделия, които са неефективни се спират от продажба! Най-добрите решения за прогонването на къртиците са различни за всички, тъй като всяка ситуация е различна. Ние можем да Ви помогнем да изберете най-подходящия метод конкретно за вас! Свържете се с нас на тел: 0899 308 921, за да Ви консултираме съобразно Вашия конкретен проблем.

 

 

Често задавани въпроси

Как да се отървете от къртиците?

Отърваването от къртиците е трудна задача, която отнема известно време и може да се извърши посредством различни средства, като капани, репеленти, уреди за отблъскване.

Кои са най-ефективните средства за премахване на къртици?

Има различни начини за борба, които от otrovi.com предлагаме. За да изберете ефикасно средство, на първо място трябва да решите какво искате да бъде то – хуманно или унищожително. Първите варианти за борба са уредите, които излъчват ултразвукови сигнали и прогонват неканените гости, както и различни препарати с остра миризма, която ги отблъсква. Като средства за убиване са познатите капани с мигновено действие, както и репелентни продукти.

Кога е най-подходящото време на годината за борба с къртиците?

Борбата с тези вредители трябва да съвпадне с размножителния им период, както и етапите от развитието на малките, когато те започват самостоятелно да се грижат за себе си. Най-явно ще забележите присъствието в обработваемите ви земи през пролетта, когато е и най-подходящото време да вземете мерки срещу нашествието им.

Как да разпознаете, че наистина имате къртица?

Тези подземни гризачи пребивават в почвата, където често засягат състоянието на насажденията ви, изяждат корените и реколтата на растенията, както и нанасят щети на обработваемата земя. Най-силно изразената индикация, която може да ви даде знак, че имате нашественици в градината, е наличието на могили и движения, имитиращи плуване.