Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати и отрови за хлебарки

Артикули 1-40 от 46

на страница
Страница

Хлебарките са сред най-устойчивите насекоми вредители в дома и офиса. Изборът на ефективни отрови за тяхното унищожаване е критичен за осигуряването на здравословна и безопасна среда.

По какъв начин действат препаратите против хлебарки?

Отровите срещу хлебарки действат чрез нарушаване на жизнените функции на насекомите, което води до тяхната бърза смърт. Механизмите на действие варират – от неврологични разстройства до дехидратация и блокиране на дихателните пътища.

Разнообразие от препарати срещу хлебарки

В Otrovi.com ви предоставяме разнообразие от оригинални и одобрени препарати за борба за хлебарки, като всеки от тях е създаден да отговаря на различни нужди и предпочитания. Ето някои от нашите водещи продукти:

  • концентрати – мощни концентрирани препарати, подходящи за обширни третирания, които се разреждат с вода и се нанасят чрез пръскане;
  • готови за употреба течни препарати – високоефективни инсектициди под формата на спрей, за директно приложение върху засегнатите повърхности;

гелове – инсектицидни гелове с атрактантен ефект, които привличат хлебарките и ги унищожават бързо и ефикасно. Подходящи за приложение в кухни, бани и други труднодостъпни места;

Препарати и отрови за хлебарки

Методи на третиране

Ефективността на борбата с хлебарките зависи не само от избора на правилния продукт, но и от правилното му приложение.

При първоначалното третиране, е важно да обхванете цялостно всички потенциално засегнати области, като ъглите на стаите, зад и под мебели, в и около кухненските шкафове, около електроуреди.

Ако в помещението се забелязват яйца на хлебарки, третирането трябва да се повтори след определен период от време, за да се унищожат и новите ларви, които може да се излюпят.

За по-труднодостъпни места, където традиционните методи на пръскане може да не са ефективни, препоръчваме използването на гелове или пудри, които се поставят директно в пукнатините, където се укриват хлебарките Това осигурява директен контакт на насекомите с инсектицида и води до тяхното бързо унищожаване.

Какви превантивни мерки може да вземете?

Поддържайте висока степен на хигиена във вашето домакинство, особено в кухненската зона, тъй като остатъците от храна и влага са основни фактори, които привличат хлебарките. Редовната профилактика, както и някои мерки, като запечатване на всички потенциални входове и укрития, може да допринесат значително за намаляване на риска от заселване на хлебарки.

Препарати и отрови за хлебарки - Изображение 2 — Otrovi.com

Съвети за безопасност при употреба на отрови за хлебарки

Спазването на препоръките на МЗ, РЗИ (ХЕИ) и БАБХ е от решаващо значение за безопасната употреба на инсектициди в домашна среда. Ето няколко основни насоки, които да следвате:

  1. Внимателно прочетете и следвайте инструкциите на опаковката на избрания продукт. Всяка детайлна информация относно разреждането, прилагането и необходимите предпазни мерки е от съществено значение за ефективността и безопасността на третирането.
  2. Носете подходящи защитни средства, като ръкавици, предпазни очила и маски, за да предотвратите директен контакт с препарата и вдишването на инсектицидни изпарения.
  3. Дръжте препаратите далеч от деца, домашни любимци и хранителни продукти. Съхранявайте ги на безопасно и недостъпно място.
  4. При необходимост от третиране на домашни помещения, особено там, където живеят вашето семейство и домашни любимци, е добре да се консултирате със специалист за най-безопасните методи и продукти.
  5. Спазвайте указанията за вентилация на помещенията и евентуалния карантинен срок, в който те трябва да останат необитаеми след обработка. 
  6. В случай на непредвидена реакция или контакт с препарата, незабавно потърсете медицинска помощ и предоставете информация за използвания продукт.

За още професионални съвети и препоръки, свържете се с нас на 0879 400 500. Нашите специалисти са готови да ви помогнат да изберете най-подходящия продукт за вашите нужди.

Мнения на наши клиенти

  • "Използвах Айкън за хлебарки от Otrovi.com и останах впечатлен от ефективността му. Само след няколко дни употреба, хлебарките в кухнята ми изчезнаха напълно. Тази отрова е истинско спасение!" – Илиян Костов, 40г., Велико Търново;
  • "Със Симетрол Супер ЕВ се справих с проблема в банята и кухнята без никакви усилия. Просто напръсках и оставих препарата да си свърши работата. Високо препоръчвам!" – Маргарита Василева, 37г., Пловдив.

Доверете се на Otrovi.com за вашите нужди от борба с хлебарките – вашето надеждно решение за чист и безопасен дом.

 Често задавани въпроси

Кои са най-ефективните отрови за хлебарки?

Като едни от най-ефективните инсектициди за борба и унищожаване на хлебарките, се окачествяват Айкън 10 КС, Фендона и К-Отрин СК, които ще откриете при нас. Тези биоциди са под формата на концентрат, който следва да бъде превърнат в работен разтвор преди употреба. Те имат широкоспектърно силно действие.

Как действат препаратите за пръскане против хлебарки?

Тези препарати против вредители служат за пръскане на открито и закрито. При контакт на отровата с насекомите и попадането им в храносмилателната система, активните вещества осигуряват бърз нокдаун ефект, а след това и унищожаването им. Действието е стомашно и контактно, в зависимост от вида на продукта. При някои от препаратите, като Фендона, след нокдаун ефекта следва парализиране и до 24 часа след това настъпва смърт.

Какво съдържат препаратите против хлебарки?

В състава на тези средства за борба с пълзящите насекоми на открито и закрито има различни активни вещества със силно действие, като алфа циперметрин, ламбда цихалотрин и други.

Как да изберете качествена отрова за хлебарки?

Има голямо разнообразие от инсектициди, които имат доказано действие срещу този тип вредители. Вашият избор трябва да бъде въз основа на търсения ефект, начин и място на приложение, за масова или професионална употреба, както и големина на площта, която следва да обработите. Винаги залагайте на доказани марки. Можете да се посъветвате и с професионалист от екипа ни.