Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати и отрови за хлебарки

Артикули 1-40 от 42

на страница
Страница

Когато в дома, офиса или производството се появят хлебарки, всеки от нас се интересува, кои са най-добрите препарати. Това е относително, тъй като това са доста адаптивни насекоми и привикват към дадена химична група вещества. При появата им, употребата на различни средства за унищожаването и прогонването им е неизбежна и абсолютно необходима. Закупуването на подходяща отрова за хлебарки е важно и отговорно решение. В следващите редове ще Ви споделим нашия опит в борбата с тези инсекти и какви са различните видове методи.

Колко вида има

Повечето препарати, които предлагаме, са концентрати, от които се приготвят работни разтвори. С работните разтвори се напръскват местата, на които сте забелязали хлебарките. Те унищожават насекомите моментално и известно време след обработката. При висока плътност на инсекти обработките се повтарят в интервал между 7 и 14 дни. Това се налага, тъй като яйцата им остават незасегнати от отровата след първото третиране.

Важно е да спазвате интервалите между обработките - те за важни за качествените обработки против хлебарки.

Препарати и отрови за хлебарки

Професионални препарати за масова употреба 

Може би най-успешният вариант са изцяло професионалните решения в малки разфасовки за домашна употреба. Включват редица марки с различни АВ (активни вещества), а това е едно най-важните неща при борбата с хлебарки. От дългия опит, който имаме, знаем, че клиентът иска препаратът да бъде ефективен и категоричен. Затова сме подбрали най-силните и ефективни видове отрова за хлебарки, които сме тествали лично в своята практика.

Готови за употреба течни препарати

В последните години на пазара се появиха изключително качествени и силни вещества, които са готови за употреба. Това са заводски приготвени разтвори, опаковани в спрей помпи, чрез които нанасяте инсектицида в засегнатите от насекоми зони. Този тип продукти се предлагат в готови за употреба флакони. 

Гел 

Така нареченият инсектициден гел е силно и безпощадно оръжие срещу хлебарки, особено на места, където употребата на аерозолни препарати е невъзможна или нежелателна. Например, край електроуреди, кухненски шкафове, компютри и др. Веществото представлява гелообразна паста, направена от хранителен атрактант и активно вещество. След като насекомите консумират от него, те умират. Гелът действа безотказно навсякъде, където има нужда от него и можем да кажем, че това е доста подходящо средство с добър ефект против хлебарки.

Пудра 

Този тип препарати се използваше масово в близкото минало и имаха славата на силна отрова за хлебарки, който обаче има своите особености. Пудрата е контактен инсектицид, който унищожава инсектите при допир. Пудрата се поръсва на места, на които има наличие на хлебарки. Поради начина си на приложение, продуктът не се препоръчва за употреба в жилищни и спални помещения.

Комбинирани обработки

Не са редки случайте, когато за да се справим с досадниците е необходимо да проложим два вида препарат за борба с хлебарки. Това важи особено когато насекомите са се заселили в електрически уреди или в кухненски шкафове. При такава ситуация всеки си задава въпроса как да се отървем от хлебарките максимално бързо! Комбинацията между гел и течен препарат е най-добра.Гела се поставя зад електрическите уреди и шкафове, като вредителите се хранят с него а в останалите части на нашият дом трябва да направим пръскане за хлебарки с течен препарат. Това винаги дава професинален резултат при борба с хлебарките.

При нас ще откриете широка гама професионални и масови решения против хлебарки от най-големите производители. Всички предложения са с доказано качество и ефективност и са на достъпни цени.

За да постигнете добър ефект при борбата си срещу хлебарките, е нужно да приложите продуктите спрямо инструкциите за употреба на производителя. Всички те са подходящо средство, само когато ги използвате правилно.

Как да изберете подходящия за вас препарат

Много е трудно да се каже кой препарат или отрова ще подейства със сигурност при вас и кой е най-подходящият, на който да се доверите в унищожаването на тези натрапници. Има няколко условия, които е важно да спазите при избора си:

Препарати и отрови за хлебарки - Изображение 2 — Otrovi.com

  • Доверете се на доказани търговци – производителят е важен при направата на избора, защото има марки, чиито предложения са с доказана ефективност;
  • Начин на употреба – използвайте ги спрямо предписанията, които са дадени от производителите, защото неспазването им може да понижи шансовете ви за успех и те да продължат размножаването си с нова сила;
  • Ако забележите или вече сте забелязали резистентност, използвайте комбинация от два или повече продукта.

Съвети за безопасност

Спрямо препоръките на МЗ, РЗИ (ХЕИ) и БАБХ, е добре да бъдете прецизни при прилагането на продуктите и да действате по безопасен начин. 

Особено, ако ще третирате домашни помещения, където живеете вие, вашето семейство и домашни любимци, е важно да спазвате всички предписания на производителя и при необходимост да се консултирате със специалист. Използвайте предпазни дрехи, ръкавици и маски, а при посочен срок, в който помещението трябва да остане необитаемо, е задължително да се съобразите, за да осигурите безопасност за вас и вашето здраве. Лекарствата за хлебарки могат да бъдат токсични, затова бъдете внимателни.

 

Ако срещате затруднения при избора си, свържете с нас, за да бъдете консултирани: 0879 400 500. Доверете се на Otrovi.com.

 

 Често задавани въпроси

Кои са най-ефективните отрови за хлебарки?

Като едни от най-ефективните инсектициди за борба и унищожаване на хлебарките, се окачествяват Айкън 10 КС, Фендона и К-Отрин СК, които ще откриете при нас. Тези биоциди са под формата на концентрат, който следва да бъде превърнат в работен разтвор преди употреба. Те имат широкоспектърно силно действие.

Как действат препаратите за пръскане против хлебарки?

Тези препарати против вредители служат за пръскане на открито и закрито. При контакт на отровата с насекомите и попадането им в храносмилателната система, активните вещества осигуряват бърз нокдаун ефект, а след това и унищожаването им. Действието е стомашно и контактно, в зависимост от вида на продукта. При някои от препаратите, като Фендона, след нокдаун ефекта следва парализиране и до 24 часа след това настъпва смърт.

Какво съдържат препаратите против хлебарки?

В състава на тези средства за борба с пълзящите насекоми на открито и закрито има различни активни вещества със силно действие, като алфа циперметрин, ламбда цихалотрин и други.

Как да изберете качествена отрова за хлебарки?

Има голямо разнообразие от инсектициди, които имат доказано действие срещу този тип вредители. Вашият избор трябва да бъде въз основа на търсения ефект, начин и място на приложение, за масова или професионална употреба, както и големина на площта, която следва да обработите. Винаги залагайте на доказани марки. Можете да се посъветвате и с професионалист от екипа ни.