Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Борба с оси

Артикули 1-20 от 25

на страница
Страница

Осите и стършелите са досадни и неприятни насекоми, които освен че вредят на насажденията, могат да причинят и много болезнени ужилвания на хората. За отърваването от тях могат да се използват различни методи:

  • Препарати против насекоми;

  • Капани;

  • Мрежи;

  • Димки.

Какво представляват капаните за оси и стършели?

Това са устройства, които по механичен начин премахват насекомите, като ги привличат в контейнер, пълен с привличащ препарат и ги оставят да се удавят. В уеб магазина ни на Otrovi.com можете да намерите както части, за да си сглобите сами капан, така и готови сглобени уреди, които можете да използвате директно.

Общото между всички предлагани капани е, че използват атрактант – специален препарат, която привлича жилещите вредители, но съдържа елемент, който отблъсква пчелите и те не попадат в капана. Можете да купите готова смес или да направите домашен атрактант за оси и стършели, използвайки сладки течности, но в този случай капаните ще са с променлив успех.

Заложете уреда в близост до гнездото на вредителите или просто го поставете там, където често забелязвате такива насекоми. Тъй като капаните привличат жилещите неприятели, избягвайте да ги залагате на места, където се събират хора, за да ядат или седят. Съществено предимство на тези уреди е, че не работят с биоциди, екологични и ефективни са и не Ви ангажират с нищо друго, освен с монтажа и смяната на атрактанта, когато капанът се напълни.

Как да предпазим гроздето от оси и стършели?

Предпазването на гроздовите зърна е сериозна борба за стопаните на лозови насаждения. За целта може да се използва механична защита като мрежи против оси и стършели, които да се сложат на всеки грозд.

Друг механичен начин е използването на Waspinator – имитация на гнездо на оси, изработена от лек текстил. Тъй като тези насекоми са силно териториални животни и избягват да навлизат в територията на друга колония, този уред е идеален за защитаване на различни места от случайно преминаващи жилещи насекоми.

Кога и как се използват препаратите?

Препаратите против летящите вредители остават най-сигурният метод за справяне с тях. В каталога на Otrovi.com ще намерите много варианти на атрактивни цени срещу стършели и оси, предназначени за унищожаване на гнездата им чрез пръскане от дистанция.

Преди употреба на препарата се подгответе добре. Облечете дрехи, които покриват главата, ръцете и краката, преценете посоката на вятъра и ги третирайте вечер или рано сутрин, когато насекомите са по-слабо активни. Ако гнездото изглежда прекалено голямо, не се колебайте да потърсите професионална помощ.