Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Защита от кучета и котки

Артикули 1-20 от 65

на страница
Страница

Повечето от нас обичат и отглеждат домашни любимци, но има зони, в които присъствието на животни е нежелателно. Това важи с пълна сила, когато говорим за случайно преминаващи или бездомни четириноги, които по някакъв начин цапат и замърсяват нашите градини, дворове, тераси или веранди. Разбира се, съществуват методи и средства, които ги отблъскват, без да ги нараняват по никакъв начин както и препарати за премахване на миризмите им. В следващите редове ще Ви запознаем с предлаганите от нас продукти против кучета и котки. 

Има много продукти, с които бихте могли да отблъснете бездомните животни, но техният избор зависи от мястото, от което желаете да ги прогоните. Ще започнем с ултразвуковите апарати, като повечето от тях са комбинирани и са ефективни и за двата вида животни. 

Как действат уредите против кучета и котки

Става въпрос за електронни устройства, които излъчват пулсиращ ултразвуков сигнал с честота от 18 до 32 kHz, в зависимост от модела. Основната идея на тези устройства е да наситят средата, в която са поставени с ултразвук, който е много неприятен за кучетата и котките. Има различни видове приспособления, като разликата между тях е обсегът на действие и начинът на захранване (батерии, ток, соларен панел) - това зависи от мястото, на което ще го поставите и възможността за захранване. При повечето апарати е необходимо време, за да могат животните да се оттеглят от зоните, в които сте поставили устройствата. Всичко е строго индивидуално и зависи от конкретния терен и индивидуалната слухова чувствителност на всеки един индивид. Но все пак защо четириногите напускат зоните, в които уредът е поставен? Както споменахме, ултразвукът дразни животните. Въпреки че някои от тях, може да не реагират моментално, с течение на времето те ще потърсят друго място, на което не присъства дразнещият ултразвуков сигнал. Така този сигнал създава навици в животните, като те рядко се връщат обратно на мястото, на което са се чувствали дискомфортно.

Кои са най-добрите уреди за кучета и котки

Ние смятаме, че най-добрите приспособления са тези, от които нашите клиенти са най-доволни. Това, което ще Ви предложим е препоръка на база на обратната връзка с нашите клиенти:

Препарати за отблъскване на кучета и котки

Препаратите създават силно ароматна бариера, която прогонва нежеланите гости от Вашия двор, градина или веранда. Тези вещества са предимно за външна употреба и са подходящи за промяна на хигиенните навици на тези животни. Има няколко различни по вид продукти, които са подходящи за различни настилки:

  • Гел против кучета и котки Mondo Verde Via di Qui Gel Vasi & Aiuole: Гелът е подходящ за обработка на тревни и земни площи. Той създава ароматна бариера, която отблъсква бездомничетата, които използват Вашата градина за тоалетна. Преди да използвате гела, всички екскременти трябва да бъдат събрани и почистени. Поставя се на местата, които животните предпочитат да използват най-често за тоалетна, както и бариерно на местата, откъдето навлизат във Вашия двор или градина. Обработките се повтарят след силни дъждове или през две седмици, за да се подсили ароматът.

  • Течен препарат против кучета и котки - спрей помпа Mondo Verde Via di qui esterni: Течните препарати вършат същата работата като геловете, но могат да се нанесат върху вертикални повърхности като стени, огради и др. Определено вършат чудесна работа за опазването на места, които не желаете да бъдат маркирани с урина и екскременти. Веществото създава ароматна бариера, която отблъсква животните далеч от нея. Преди употреба измийте и почистете всички следи от присъствието на кучета или котки. Действа около две седмици, след което е необходимо да подсилите аромата с ново третиране. При силни отмиващи дъждове, също третирайте отново.

  • Сухи гранули с аромат на чесън Mondo Verde VIA DI QUI PRATI E GIARDINI: Гранулите служат за обработка на тревни и земни площи. Силният аромат на чесън отблъсква кучетата и котките от обработените с него зони. Обработката се повтаря през около две седмици или след силни дъждове.

Ако имате сериозни системни проблеми с набези на четириноги натрапници, можете да използвате комбинация от уреди и препарати. По този начин, ще направите двойна защита чрез ултразвук и неприятен (за животните) аромат.