Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Защита от кучета и котки

Артикули 1-40 от 66

на страница
Страница

Повечето от нас обичат и отглеждат домашни любимци, но има зони, в които присъствието на животни е нежелателно. Това важи с пълна сила, когато говорим за случайно преминаващи или бездомни четириноги, които по някакъв начин цапат, замърсяват или нанасят вреди на насажденията във вашите градини, дворове, тераси или веранди. Разбира се, съществуват методи и средства, които ги отблъскват, без да ги нараняват по никакъв начин. 

Има много продукти, с които бихте могли да отблъснете бездомните животни, но техният избор зависи от мястото, от което желаете да ги прогоните. 

Защита от кучета и котки

Прогонване на кучета и котки от градини с насаждения

Овощната или зеленчуковата градина за много важни за всеки земеделец. Бездомните кучета и котки обаче, почти винаги намират начин как да влязат в градината и това може да доведе до счупване на растенията, изкопаване на дупки около тях и още други щети по вашата продукция. Затова е важно да разполагате с различни средства за защита, в зависимост от вашите насаждения. 

  • Ако имате овощна градина с по-големи дървета, които искате да защитите от котките, може да заложите на шипове против котки, които ще предотвратят катеренето на животните по вашите овошки. Шиповете са ефективни и за възпрепятстване на преминаването на котки по огради, парапети, балкони, первази или стени. Важното е те да бъдат поставени правилно и животното да няма възможност да ги прескочи;
  • При по-големи градини с крехки и ниски насаждения, ние от Otrovi.com, препоръчваме използването на електронни устройства против кучета и котки. Те излъчват пулсиращ ултразвуков сигнал с честота от 18 до 32 kHz, в зависимост от модела. Основната идея на тези устройства е да наситят средата, в която са поставени с ултразвук, който е много неприятен за кучетата и котките. Важно е да изберете подходящите за вас според обсега на действие, който е необходим за вашият двор или градина, както и удобният за вас начин на захранване (батерии, ток, соларен панел). При повечето апарати е необходимо време, за да могат животните да се оттеглят от зоните, в които сте поставили устройствата;
  • При градини с по-голямо растояние между насажденията може да поставите капани за котки, които са хуманни и не умъртвяват уловеното животно. Чрез тях може да уловите и пуснете натрапника далеч от вашата градина. Имайте предвид, че ако използвате този метод, ще са ви необходими и примамки, които да поставите в капана.

Защита на двора и верандата от кучета и котки

Дори да нямате проблем, който да налага борбата с кучета и котки, желателно е да предотвратите тяхната поява. За защита на двора и градината от натрапниците, след като те вече са прогонени може да използвате препарати за борба с кучета и котки или отново ултразвукови устройства. 

Препаратите са предпочитани при дворни пространства в къщи или вили, защото създават силно ароматна бариера, която прогонва нежеланите гости от двора, градината или верандата. Миризмата е слабо доловима за човешкото обоняние, но изключително неприятна за животните. Тези вещества са предимно за външна употреба, като има няколко различни по вид продукти, които са подходящи за различни настилки:

  • Гелът е подходящ за обработка на тревни и земни площи. Той създава ароматна бариера, която отблъсква бездомничетата, които използват вашият двор за тоалетна. Поставя се на местата, които животните предпочитат да използват най-често за тоалетна, както и бариерно на местата, откъдето навлизат във двор. Обработките се повтарят след силни дъждове или през две седмици, за да се подсили ароматът;
  • Течните препарати вършат същата работата като геловете, но могат да се нанесат върху вертикални повърхности като стени, огради и др. Определено вършат чудесна работа за опазването на места, които не желаете да бъдат маркирани с урина или екскременти. Веществото създава ароматна бариера, която отблъсква животните далеч от нея. Преди употреба измийте и почистете всички следи от присъствието на кучета или котки. Действа около две седмици, след което е необходимо да подсилите аромата с ново третиране. При силни отмиващи дъждове, също третирайте отново;
  • Гранулите служат за обработка на тревни и земни площи. Силният аромат на чесън отблъсква кучетата и котките от обработените зони. Обработката се повтаря през около две седмици или след силни дъждове.

Защита от кучета и котки - Изображение 2 — Otrovi.com

Ако имате сериозни системни проблеми с набези на четириноги натрапници, можете да използвате комбинация от уреди и препарати. По този начин, ще направите двойна защита чрез ултразвук и неприятен (за животните) аромат.

При наличие на въпроси от ваша страна, не се колебайте да се свържете с нашия екип. Ще ви помогнем да изберете най-подходящото средство за борба с кучетата и котките във вашия двор или градина.