Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати против птици

9 артикула

на страница

Имат за цел да отблъснат птиците от местата, на които кацат и нощуват. Имат репелентен ефект, а именно отблъскват хвъркатите, без да ги нараняват. Повечето препарати са произведени от ароматни етерични масла, които птиците не харесват, това води до тяхното отлитане и съответно до добри резултати. Има различни видове вещества, като готов за използване спрей, гел-желе, както и разтворими във вода прахове.

Какво представляват препаратите или така наречените репеленти

Представляват готови за употреба продукти, които нанасяте върху площите, на които кацат птиците. Репелентите създават силна ароматна бариера, която ги прогонва. В повечето случаи препратите се използват против гълъби. Преди да нанесете репелента трябва да почистите повърхностите от всички механични замърсявания и най-вече екскрементите. Репелентите съществуват в няколко форми, които се използват в зависимост от това какъв вид зона обработвате.

Спрей помпа

Готова за използване течност. Нанасяте след почистване на повърхностността. Репелентът създава ароматна бариера от натурални съставки, които пернатите не обичат, обработките се повтарят на всеки две седмици или след силен дъжд. Целта на по-честите третирания е да държите ароматната бариера силна. Възможно е при по-силни нападения на гълъби да обработвате с препарата всеки ден в продължение на една седмица. Ароматът ги отблъсква, но и създава у тях навик, който ги кара да не се връщат повече на това място.

Гел-желе 

Готово за употреба, под формата на гел кубчета, които отделят аромат от натурални съставки, които птиците не обичат. Гел-желето е по-издръжливо на вода, в сравнение с течния препарат. Предназначено е за външно използване, поставя се на местата, на които гълъбите кацат и нощуват. Преди да поставите веществото, е хубаво да почистите всички екскременти и пера, които са оставили пернатите. Почистването става с почистващо вещество и подходяща четка. Използвайте предпазна маска и ръкавици, тъй като екскрементите могат да бъдат опасни за Вашето здраве.

Против какви птици са ефективни препаратите:

Този ти препрати против птици използван най-често в градска среда като основно се използва против гълъби, против лястовици или против врабчета. Всяка различна птица си има своите особености начини на живот и съответно различно приложение на препарата. Тов ще се опитаме да обясним в следващите редове:

Препарат против гълъби:

Най-често срещаните птици в градски условия, всъщност тези птици създават и най много проблеми, особено когато живеят в непосредствена близост до човек. Както знаете гълъбите се заселват в блокове или около тях, тяхното присъствие оставя много следи, като изпражнения, перушина, гнезда и т.н. Всички тези следи може да бъдат опасни за човешкото здраве и поради тази причина използването на препарат против гълъби е поти неизбежно. Преди да използвате препарат за гълъби е необходимо да прецените дали зоната в която желаете да го приложите е подходяща за целта и дали има лесен достъп до нея.

Първата стъпка, която трябва да предприемете е да почистите добре зоната, върху, която ще поставите препарат против гълъби. Ако зоната е много зацапана със изпражнения и пера, изстържете със метална шпакла (винаги използвайте защитна маска и защитни ръкавици). След като почистите грубите мръсотии, почистете фино с вода и някакъв вид препарат за почистване ( може да разтворите обикновен препарат за съдове във водата), чрез подходяща четка измиете фино зоната, като ще третирате с  препарат за прогонване на гълъби. Оставете да изсъхне. Следва поставянето на препарат против гълъби, в зависимост от това кой вид продукт сте избрали приложете според инструкцията на етикета. Важно е да кажем, че при всички такива отблъскващи продукти повторното третиране е задължително след около две седмици или след силни дъждове. За по добра ефективност може да комбинирате различни по вид продукти за прогонване на гълъби по отделно.

Препарат против лястовици:

Този тип препарати служат за отблъскване на лястовици от фасади, стрехи и други елементи от сгради. Съществуват много малко видове препарати, които дават реален резултат при борба с лястовици и поради тази причина тяхната употреба не е сред най предпочитаните. Допълнително затруднение представлява нанасянето на препарат против лястовици на местата, където птиците изграждат своите гнезда, обикновено това са трудно достъпни високи места. Задължително преди полагане на препарат против лястовици зоните, които ще третирате трябва да бъдат почистени, ако е необходимо от кал от минало годишни празни лястовичи гнезда. 

Намерете всички нужни продукти за борбата си срещу вредителите на Otrovi.com. Доверете ни се в защитата на дома, терасата или градината си, на достъпни цени.