Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати против птици

9 артикула

на страница

Препаратите имат за цел да отблъснат птиците от местата, на които кацат и нощуват. Имат репелентен ефект, а именно отблъскват хвъркатите, без да ги нараняват. Повечето препарати са произведени от ароматни етерични масла, които птиците не харесват. Това води до тяхното отлитане и съответно до добри резултати. Препаратите за отблъскване на птици се предлагат в различни варианти, за да може да изберете най-подходящия за вас.

Видове препарати за отблъскване на птици и тяхната употреба

Това са готови за употреба продукти, които се нанасят върху площите, където птиците обикновено кацат. Репелентите създават силна ароматна бариера, която ги прогонва. В повечето случаи препратите се използват против лястовици и гълъби. Преди да нанесете репелента трябва добре да почистите повърхностите от всички механични замърсявания и най-вече екскрементите. Репелентите съществуват в няколко форми, които се използват в зависимост от това какъв вид зона обработвате.

Препарати против птици

Спрейове против птици

Това са готови за използване течности. Нанасят се след почистване на повърхностностите. Репелентът създава ароматна бариера от натурални съставки, които пернатите не обичат, а обработките се повтарят на всеки две седмици или след силен дъжд. Целта на по-честите третирания е да държите ароматната бариера силна. Възможно е при по-силни нападения от гълъби да обработвате с този тип препарати всеки ден в продължение на една седмица за най-добър ефект. Ароматът ги отблъсква, но и създава у тях навик, който ги кара да не се връщат повече на това място.

Гелове за прогонване на птици

Представляват готови за употреба продукти, под формата на гел кубчета, които отделят аромат от натурални съставки, който птиците не обичат. Гел-желето е по-издръжливо на вода, в сравнение с течния препарат. Предназначено е за външно използване, поставя се на местата, на които гълъбите кацат и нощуват. Преди да поставите веществото, е хубаво да почистите всички екскременти, пера и замърсявания, които са оставили пернатите. Почистването става с почистващ препарат и подходяща четка. Използвайте предпазна маска и ръкавици, тъй като екскрементите могат да бъдат опасни за вашето здраве, заради бактериите и заразите, които се пренасят чрез тях.

Против какви птици са ефективни препаратите?

Препаратите против птици се използват най-често в градска среда, основно против гълъби, лястовици или врабчета. Всяка различна птица си има своите особености и начини на живот, затова е необходимо и различно приложение на препаратите. А ето и съветите на нашите специалисти:

Правилна употреба на препарати против гълъби

Най-често срещаните птици в градската среда са гълъбите. Всъщност тези птици създават и най-много проблеми, особено когато живеят в непосредствена близост до хората. Те се заселват в блокове или около тях, а тяхното присъствие оставя много следи, като изпражнения, перушина, гнезда и т.н. Всички тези следи могат да бъдат опасни за човешкото здраве и поради тази причина използването на препарати против птици е почти неизбежно. Преди да използвате избраното от вас средство е необходимо да прецените дали зоната в която желаете да го приложите е подходяща за целта и дали има лесен достъп до нея.

  1. Първата стъпка, която трябва да предприемете е да почистите добре зоната, върху която ще нанасяте препарата. Ако мястото е много зацапано с изпражнения и пера, изстържете със метална шпакла (винаги използвайте защитна маска и ръкавици). 
  2. След като почистите грубите мръсотии, измийте с вода и препарат за почистване. Може да разтворите обикновен препарат за съдове във вода и с подходяща четка да почистите зоната, която ще третирате. 
  3. Оставете да изсъхне. 
  4. Следва нанасянето на препарата против птици. В зависимост от това кой вид продукт сте избрали, приложете според инструкцията на етикета. 

Важно е да се отбележи, че при употребата на всички подобни отблъскващи продукти, повторното третиране е задължително след около две седмици или след силни дъждове. За по добра ефективност може да комбинирате различни по вид продукти за прогонване на гълъби.

Препарати против птици - Изображение 2 — Otrovi.com

Препарати против лястовици

Този тип препарати служат за отблъскване на лястовици от фасади, стрехи и сгради. Затруднение обаче представлява нанасянето на препарата против лястовици там, където птиците изграждат своите гнезда, обикновено това са трудно достъпни високи места и може да се наложи използването на стълба. Задължително е преди полагане на препарат против лястовици, зоните, които ще бъдат третирани  да бъдат почистени от кал и миналогодишни празни лястовичи гнезда. 

Намерете всички нужни продукти за борба с птиците при нас. Доверете ни се в защитата на дома, терасата или градината си.

Често задавани въпроси?

Кои са най-ефективните препарати срещу птици?

В борбата против наличието на тези вредители е важно да вземете правилни мерки за прогонване. Продуктите, имащи репелентно действие, се различават по форма – има спрейове, гелове и гранули. Едни от най-доказаните са на марките GoBack, Bird Free, Gardigo, Mondo Verde и Солвидрол

 

Как да третирате с препарати срещу птици за по-голям ефект?

За да бъдете сигурни, че методът ще даде ефективност, винаги използвайте според препоръките от производителя, приложени към опаковката и съхранявайте правилно. Използвайте правилната дозировка, а преди да започнете обработката, почистете добре мястото от боклуци и птичи изпражнения. За добри резултати нанесете в близост до гнездата

 

Препаратите против птици могат ли да навредят на други животни?

Не. Те не съдържат токсични вещества или отрови, а единствено натурални съставки, под формата на етерични масла и есенции, излъчващи силна миризма, противна за вредителите

 

Какви са предимствата на използването на препарати против птици?

Този метод на борба от вредители, като гълъби, лястовици и други пернати, дава висока ефективност. Не съдържат съставки, действащи отблъскващо за тях. Освен това, не изискват никаква поддръжка и са напълно безопасни за животни. Препоръчително е обаче да пазите далеч опаковката от деца, за да избегнете опасност от поглъщане