Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Уреди против мравки

9 артикула

на страница

Това са електронни устройства, които излъчват ултразвук или електромагнит в зависимост от вида на избрания уред. Има две различни технологии, които въздействат на мравките, като едната е ултразвук, а другата електромагнит. В повечето случаи тези устройства са стационарни и се захранват с ток от електрическата мрежа. Почти няма такива, които се захранват от батерии. Този метод е напълно безопасен за хора и домашни животни, тъй като не съдържа отрови, биоциди или каквито и да било миризми. Освен това може да се окаже, че е и най-изгоден, тъй като не изисква никакви консумативи. 

Как да изберем

Както стана ясно, има две различни технологии и тук ще обясним действието на всяка една от тях поотделно.

  • Ултразвук: този вид уред излъчва ултразвукова вълна с честота до 30 000 Hz, която действа на определена площ. Това дезориентира мравките, като те не могат да се хранят и размножават в нормален ритъм, а това ги отклонява от местата с такива ултразвукови вибрации. Действието на апаратите е бавно и по-скоро има превантивно действие, отколкото шоково. Това означава, че трябва да ги поставите още в ранна пролет, за да се защитите от заселването на мравките в апартамента или къщата си.

  • Електромагнит: тези устройства са надеждни, тъй като вълните се разпространяват по вече съществуващата електроинсталация на Вашия дом и не се влияят от стени и прегради, т.е действат на по-големи площи. В повечето случаи тези уреди са мултифункционални и имат действие и срещу други насекоми и гризачи, което е добре за получателя.

Поръчайте подходящите продукти на Otrovi.com и се доверете на опита и добрите цени.