Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Борба с кокошинки

7 артикула

на страница

Кокошинките са дребни кърлежи, които остават незабелязани за човешкото око. Въпреки малките си размери, те изсмукват сериозно количество кръв и борбата с тях изисква постоянство и упоритост.

Поражения, които нанасят кокошинките

Опаразитяването на кокошките и други пернати с кокошинки е изключително опасно и борбата с кръвосмучещите не трябва да се отлага. Последствията са:

  • кокошките рязко спират да снасят яйца;
  • нападнатите пилета преустановят растежа и често загиват;
  • птиците губят сили и стават анемични, изпитват силен сърбеж и отслабват;
  • перата им започват да падат, а гребените им побеляват.

Кокошинките пият кръв нощем, а денем обикновено са скрити в кокошарника. Често обаче остават по тялото на жертвата и през деня и тогава се спасяват от светлината, навлизайки в носните отвори и слуховия канал на птицата.

Начин за справяне с кокошинките

Дезинфекцията е основното оръжие в борбата с малките кърлежи. Третирането включва всички места в кокошарника, особено най-недостъпните, като пукнатини, малки цепнатини, по стените и тавана. Птиците се обезпаразитяват чрез потапяне в специален разтвор от различни акарицидни средства, които са предназначени за убиване на дребните кръвопиещи.

Преди да се захванете с унищожаване на кокошинките, постарайте се да извадите навън всички дървени пособия, като хранилки, места за кацане и друг инвентар. В борбата срещу досадните кърлежи освен препарати, можете да използвате нещо съвсем просто и достъпно – вряла вода, с която периодично да обливате повърхностите.

При нас ще намерите ефикасни препарати за борба срещу кокошинките, които са с дълго остатъчно действие и завинаги ще сложат край на проблемите с резистентността на вредителите. Те са на добри цени и с подробно упътване как да ги използвате против нападение от кръвосмучещи по кокошките.

Миризми, от които бягат кокошинките

Силният мирис на чесън, хрян и магданоз доста успешно държи малките кърлежи далеч от птиците. Спокойно можете да добавяте от тях към храната на пернатите или да нахвърляте част от растенията по пода. Същият ефект ще постигнете и със ситно накълцани стъбла и листа от черен бъз. Стар, изпитан метод е прашната баня, която е любима на птиците. За целта в кокошарника се поставя сандъче с дървесна или друга пепел, в която се добавят 1-2 пакетчета сяра и животинките сами ще започнат да се обезпаразитяват.

Често задавани въпроси?

Какви вреди нанасят кокошинките?

Кокошинките са кръвосмучещи паразити, които се хранят с кръвта на домашни и диви птици, включително кокошки. Те могат да предизвикат различни проблеми, като заболявания, намаляване на производителността на птиците и нараняване на кожата

Какви средства против кокошинки съществуват?

За борба с кокошинките се използват различни средства. Можете да изберете специализирани препарати и отрови, които да унищожат кокошинките. Също така, извършването на дезинфекция на обектите, в които се отглеждат птиците, е важна стъпка за превенция и контрол на кокошинките. Ремонтът на пукнатини и цепнатини в структурите на сградите може да помогне да се предотврати влизането на кокошинките

Защо да се доверя на Otrovi.com?

Otrovi.com е специализиран онлайн магазин, който предлага широка гама от продукти за борба с вредители, включително кокошинки. Предлагаме висококачествени препарати и отрови, които са ефективни при контролиране и унищожаване на кокошинките. Освен това, даваме и професионални съвети и поддръжка, които ще ви помогнат да се справите успешно с проблема с кокошинките във вашите помещения