Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Примамки за оси

7 артикула

на страница

Осите лесно могат да се превърнат в агресивни жилещи насекоми, които да причинят доста голяма вреда на даден човек или група от хора. Това е особено валидно при наличие на гнездо с оси, където се чувстват под заплаха и лесно нападат. Как да си направите примамка и какви разтвори се използват? Къде намират приложение и защо да се доверите на Otrovi.com?

Примамки за оси

Какви видове примамки за оси има?

Средството за улавяне на жилещи насекоми е с елементарно действие. В основата му стои необходимостта от влизане на насекомото през тесен отвор в по-голям съд, където да има течност за нейното унищожаване. Съдът на примамката може да е прозрачен, което служи за наблюдаване на неговото съдържание и количеството уловени оси. Предназначението на разтвора е не само за унищожаване на хвърчащия паразит, но и за неговото привличане.

Всички известни видове такива контейнери в техния дизайн са класифицирани в няколко основни типа:

  • примамки с равна повърхност, понякога с прегради;
  • контейнер с дупки, изрязани отстрани;
  • капани за фуния, през които осите влизат вътре.

Капаните под формата на повърхности трябва да привличат насекомото предимно с цвета си, обикновено жълт. Контейнерите примамват вредителите с яркия си цвят, както и с аромата си и могат просто да бъдат поставени по пътя на възрастните и техните ларви. Устройствата за фуния се класифицират според ориентацията и размера на диаметъра на фунията спрямо контейнера.

Къде са подходящи за използване?

Специалните примамки намират приложение на местата, където осите са се заселили и представляват заплаха за животни и хора. Това могат да са частните дворове, необитаеми помещения, беседки и кътове за отдих. Доста често жилещите насекоми са привлечени и от частните водоеми, като басейните за къпане. Ето защо, ако имате места, където тези жилещи дразнители ви притесняват и жадувате за тяхното премахване, вие се нуждаете от примамка.

Защо да пазарувате от Otrovi.com?

Ние се занимаваме само и единствено с предлагането на висококачествени продукти за борба срещу различните видове летящи, пълзящи и лазещи дребни паразити, които са често срещани в бита. Ние предлагаме ефективни средства за унищожаване на вредителите и поради това си партнираме с различни проверени производители и доставчици, което гарантира и високото качество и отличните цени.

Избирайки нас, клиентите още получават:

  • адекватна професионална и безплатна консултация относно избора на средства за примамка на оси;
  • богато разнообразие от качествени и ефективни капани;
  • 30 дни право за изпробване и при желание за връщане на продуктите;
  • предварително информиране относно особеностите за всяко от предложенията ни чрез разширените продуктови описания.

Често задавани въпроси

Какво представляват примамките за оси?

Представляват атрактанти за привличане на жилещите насекоми. Те са в течна форма и се прилагат в капани. Те трябва да бъдат окачени на слънчево място, далеч от зоните ви за покой, а хващането им става чрез излъчваната миризма. Те имат действие и срещу други неприятели – стършели и мухи. Трайността на миризмите, които излъчват тези продукти, е до 4 часа.

 

Какво съдържат атрактантите за оси?

Ефективните атрактанти притежават сладък плодов аромат, чиито съставки помагат за примамването от голямо разстояние. Не съдържат биоциди и химикали.

Примамките за оси безопасни ли са за пчелите?

Да. Те са създадени по специална формула да привличат само осите. Все пак, за допълнителна безопасност – монтирайте далеч от кошери.

Как се използват примамките за оси?

В зависимост от вида на продукта и неговото количество, може да се използва цялото съдържание на опаковката или част от него. То се слага в капана, предназначен за хващането им. Благодарение на сладкия аромат, много скоро вредителите биват привлечени от примамката. След попадането им в средството за залавяне, те не могат да излязат и след определено време умират.