Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Борба с влечуги

20 артикула

на страница

Змиите обикновено са най-нежеланите посетители във всеки двор. Срещата с тях винаги е стресова и неприятна, а може да бъде и опасна. Ако имате проблем със студенокръвните, помислете за различните начини за борба с влечуги. 

Борба с влечуги

Къде най-често се появяват змии?

Змиите се появяват навсякъде, където има добри условия за тях, без значение дали в града или на село. Разбира се, вероятността да видите някое от влечугите в градски условия е малка, но не е невъзможна. Те обичат да се припичат на слънце и е логично, че слънчевите места са най-предпочитани от тях. Често бихте могли да ги забележите във високи треви и запуснати дворове, защото тази среда им дава възможност за бързо и лесно укритие при евентуална опасност.

Продукти и начини за борба с влечуги

При борба с влечуги се използват два основни вида продукти в зависимост от търсения ефект и мястото на приложение. 

  • Уреди против влечуги: Електронните уреди действат на база вибрация, която се разпространява в почвата. Те охраняват постоянно, като площта на защита е от порядъка на 800-1500 кв.м., в зависимост от модела на устройството. Добре е да имате предвид, че всички видове прегради, вкопани в земята като бетонови пътеки и подобни, спират разпространението на вибрацията, излъчвана от уреда. Електронните устройства против влечуги обикновено работят с батерии и са най-подходящи за употреба при големи открити площи като градини; 
  • Препарати против влечуги: Основно могат да бъдат разделени на отрови и репеленти. Когато се налага употреба на подобен вид продукти, ние препоръчваме да изберете репеленти. Те са нетоксични както за влечугите, така и за хора и животни, и са по-добрата алтернатива на отровите. Сами по себе си те се разделят на два основни вида - гранули (сух препарат) за обработка на тревни площи и течни репеленти, под формата на спрей-помпа за обработка на бетонови повърхности. Тези средства за борба с влечуги са направени от натурални извлеци от растения, които обикновено вредителите не обичат и избягват. Препаратите създават ароматна бариера, която отблъсква змиите от вашия имот. 

Съвети за максимален ефекти при борбата със змии

Употребата на препарати срещу студенокръвни е много лесна. Ако репелентът е на гранули или прах, трябва да поръсите от него ивица с ширина 15-20 см около сградите или оградите на вашия имот. Също така трябва да обработите всички места, на които влечугите биха могли да се укрият като алпинеуми, натрупани дърва за огрев, камъни, груби зидарии и други подобни.

Ако имате бетонови или вертикални повърхности, през които могат да преминат змии, трябва да използвате течни продукти. Те се задържат на гладката повърхност и защитават ефективно. Силно ароматни са и тяхното действие е около 1-2 седмици. След това техният аромат отслабва и е необходимо да повторите обработката, за да подсилите ароматната бариера. Повторете нанасянето на средствата и след силни валежи, защото те ще го измият. Бихте могли да комбинирате препарати с електронни устройства против змии - това ще доведе до още по-добри резултати в прогонването на влечугите.

Борба с влечуги - Изображение 2 — Otrovi.com

Ограничете достъпа на влечуги в двора

Преди всичко трябва да знаете, че люспестите обичат високи треви и струпвания на различни предмети и материали, които да използват за укрития. За да избегнете близките контакти с тях, винаги дръжте двора си добре поддържан и окосен. Не оставяйте за дълго време струпани строителни или други видове материали. Въпреки всичко, появата на змии може да бъде факт, ако зоната, в която се намира имотът ви е в съседство на запуснати дворове. Затова е добре да използвате и продукти за борба с влечугите.

Заложете на качество и ниски цени с Otrovi.com!

Често задавани въпроси?

Как да предотвратите появата на влечуги в двора и градината?

Винаги поддържайте ниска тревиста растителност. Редовното косене, комбинирано със събиране и изхвърляне на тревата може значително да ви помогне в предпазването и борбата. Освен това, не оставяйте струпани боклуци, защото това също ги привлича. Поддържайте порядък в двора и градината и се доверете на специални уреди като превенция

 

 

Къде се крият влечугите?

Най-често те се крият в буйна тревиста растителност. Друго тяхно убежище са струпани дърва, градински материали и боклуци. Най-често това са бараките, където държите материалите за огрев

 

 

Как да се предпазите от ухапвания от змии и гущери?

Винаги носете подходящи обувки, дори да се намирате в собствения си двор. Косете периодично и не оставяйте бурените и тревата да достигнат високи нива. Използвайте защитни мрежи за прозорците и не дръжте вратите отворени, за да възпрепятствате проникването им. Ако забележите змия или гущер, не ги премахвайте с голи ръце

 

 

Кои са най-ефективните методи в борбата с влечугите?

Съществуват ефикасни препарати за защита и борба, съдържащи натурални есенции, чийто аромат действа отблъскващо за вредителите. Те са гранулирани. Има още и доказани с действието си ултразвукови соларни устройства за борба с влечуги, които работят на честотен обхват, недостистижим за човешкото ухо.