Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Уреди против птици

Артикули 1-20 от 27

на страница
Страница

Електронните уреди излъчват цифрово записани звуци на хищни птици, които принципно са естествени врагове на повечето дребни видове, като гълъби, лястовици, врабчета, косове, дроздове и др. Електронният апарат разполага с различни функции и различни звуци на хищници, така че могат да бъдат персонализирани за почти всеки случай на употреба. Повечето уреди имат инфрачервен PIR датчик за засичане на хвъркати и автоматичен режим за излъчване на сигналите. При употреба на птицегона в режим PIR датчик, трябва да знаете, че той има различен обхват на действие при всяко устройство. Птицегоните имат датчици за светлина и работят само в светлата част на деня, когато са активни повечето видове птици. 

Съществуват четири основни вида звуци

Апарат с Биосигнал

Звук на хищна птица, като сокол, ястреб, мишелов и гларус, в зависимост от региона. При него трябва да се вземе под внимание в какъв район се употребява, тъй като тези хищници живеят извън градовете и ако използвате птицегон в градски условия, против гълъби например, градският гълъб може да не разпознае крясъка на естествения си враг, тъй като никога не се е срещал с него. В този вариант птицегонът няма да бъде ефективен и трябва да се използва алтернативен метод, подходящ за градски условия. В зависимост от проблема, можете да използвате шипове или мрежа.

Апарат с Пироефект 

Устройство със звук от гърмеж на пушка, пиратка с реална амплитуда на звука. Може би най-ефективният метод. Употребява се предимно на летища и полета, тъй като гърмежите са много силни и не са подходящи за жилищни комплекси. При полевата защита се използват и газови оръдия, които защитават огромни площи, засети със земеделски култури.

Ултразвукови електронни уреди

Това са електронни уреди, излъчващи ултразвукови емисии, като основната им цел е да модифицират средата на обитаване на градските птици предимно. Този тип птицегони са с малка площ на покритие, като са предназначени за домашна употреба - предимно за балкони, тераси, веранди. При този вид устройства, ефектът може да отнеме от 2 до 20, и повече дни. Ефектът зависи от вида пернато, против което използвате конкретния модел устройство. Също така и от наличието на източници на храна и вода. Принципно, може да се оприличи на електронно плашило за гълъби.

Лазерни уреди

Лазерните уреди се употребяват само в закрити помещения от промишлен тип, в които има навлезли ята дребни птици, като врабчета или лястовици. Уредът излъчва лазер на ротационен принцип, като прави целия обем на помещението непоносим за живот на дребните птици. Тези уреди са сложни и доста капризни откъм употреба, тъй като имат лазерен генератор с охлаждане, който изисква поддръжка, като почистване от прах. Но, пък за сметка на това са доста ефективни за защита на промишлени помещения.

Доверете се на добрите цени в Otrovi.com в борбата си срещу пернатите вредители.