Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Уреди против птици

34 артикула

на страница

Електронните уреди излъчват цифрово записани звуци на хищни птици, които принципно са естествени врагове на повечето дребни видове като гълъби, лястовици, врабчета, косове, дроздове и други. Електронните апарати разполагат с различни функции и различни звуци на хищници, така че могат да бъдат персонализирани за почти всеки случай на употреба. Повечето уреди имат инфрачервени PIR датчици за засичане на хвъркати и автоматичен режим за излъчване на сигналите. При употреба на птицегони в режим PIR датчик, трябва да знаете, че те имат различен обхват на действие в зависимост от модела на устройството. Птицегоните имат датчици за светлина и работят само в светлата част на деня, когато са активни и повечето видове птици. 

Птицегони

Видове уреди срещу птици

Птицегони с биосигнал

Издават звуци на хищни птици като сокол, ястреб, мишелов и гларус, в зависимост от региона. При тях трябва да се вземе под внимание в какъв район се употребяват, тъй като тези хищници живеят извън градовете и ако използвате птицегона в градски условия, против гълъби например, градският гълъб може да не разпознае крясъка на естествения си враг, тъй като никога не се е срещал с него. В този вариант птицегонът няма да бъде ефективен и трябва да се използва алтернативен метод, подходящ за градски условия. В зависимост от проблема, можете да използвате шипове или мрежи.

Апарати с пироефект 

Представляват устройства със звук от гърмеж на пушка, пиратка с реална амплитуда на звука. Те са може би най-ефективният метод. Употребяват се предимно на летища и полета, тъй като гърмежите са много силни и не са подходящи за жилищни комплекси. При полевата защита се използват и газови оръдия, които защитават огромни площи, засети със земеделски култури.

Ултразвукови електронни уреди

Това са електронни уреди, излъчващи ултразвукови емисии, като основната им цел е да модифицират средата на обитаване предимно на градските птици. Този тип птицегони са с малка площ на покритие, предназначени за домашна употреба - предимно за балкони, тераси, веранди. При този вид устройства ефектът може да отнеме от 2 до 20 и повече дни. Ефектът зависи от вида пернато, против което използвате конкретния модел устройство. Също така зависи и от наличието на източници на храна и вода. 

Птицегони - Изображение 2 — Otrovi.com

Лазерни уреди

Лазерните уреди се употребяват само в закрити помещения от промишлен тип, в които има навлезли ята дребни птици като врабчета или лястовици. Уредите излъчват лазерни лъчи на ротационен принцип, което прави целия обем на помещението непоносим за живот за дребните птици. Тези уреди са сложни и доста капризни откъм употреба, тъй като имат лазерен генератор с охлаждане, който изисква поддръжка като почистване от прах. За сметка на това обаче са доста ефективни за защита на промишлени помещения.

Доверете се на професионалните консултанти и добрите цени в Otrovi.bg в борбата си срещу пернатите вредители.

 Често задавани въпроси

Как работят птицегоните?

В зависимост от вида на птицегоните се определя и тяхното действие. Повечето от устройствата за отблъскване на пернатите натрапници излъчват сигнали, под формата на звуци или светлини, които стряскат вредителите и ги карат да напуснат охраняемата площ. Има модели, като соларните, които не се нуждаят от електричество, за да работят, докато електрическите трябва да бъдат включени към захранването.

Ефективни ли са устройствата за отблъскване на птици?

Да. Те излъчват различни по вид звуци, които са разпределени в няколко режима, което не позволява на вредителите да привикнат към заплахата. Най-често сигналите имитират хищни птици, лай на кучета или уплашено ято. Птицегоните притежават датчик за движение. Те предизвикват паника и страх, което има мигновено отблъскващо действие.

Какъв е обхватът на устройствата за прогонване на птици?

Работят на голям периметър, което ги прави отлично средство за охраняване на по-големи площи, като градини, дворове и обработваеми земи. Площта, която покриват, зависи от моделите, като звуците могат да се доловят до няколко километра.

Могат ли уредите за прогонване на птици да се използват за отблъскване на всички видове?

Тези средства за прогонване са познати със своето широкоспектърно действие. Птицегоните, предлагани в нашия онлайн магазин otrovi.com, влияят на повечето пернати, като най-често се използват срещу лястовици, гълъби, врабчета, скорци, косове.