Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Борба с охлюви

8 артикула

на страница

Вредни ли са охлювите за градината?

Охлювите, независимо голи или с черупка, са едни от най-големите неприятели в градината. Макар и бавни, меки и на пръв поглед безобидни, тези животинки притежават невероятен апетит, размножават се с главоломна скорост и могат да унищожат стандартна хоби-градина с насаждения за няколко дни. Предпочитат нежните и крехки зелени листа на току-що поникнали растения, което ги прави универсален градински вредител.

Тези животни нанасят пораженията през нощта, когато е хладно, затова често е трудно да се проследят поразиите, които правят, преди да стане твърде късно. Виреят на тъмни и влажни места, като такива могат да бъдат както дупки в земята, така и стари кофи и тенджери и изобщо всяко място, което задържа вода. Сухите и слънчеви места не страдат от набезите им, освен след дълги дъждовни дни.

Борба с охлюви

Съвети за предпазване на Otrovi.com

За защита от пълзящата напаст ние от Otrovi.com сме подготвили няколко възможни решения на съвсем разумни цени:

  • Препарат за отблъскване;

  • Лента за отблъскване;

  • Капани.

Охлювите имат много нежни тела и избягват всякакви абразивни повърхности, или такива с остри ръбове. В уеб магазина на Otrovi.com се предлага препарат, който създава неприятна среда за придвижване на животинките, абсорбирайки тяхната секреция. Този препарат прогонва гадините, без да ги унищожава и може да се използва с голям успех както за саксийни растения, така и поръсен около овощни градини и зеленчукови лехи.

Лентата за отблъскване е друг много ефективен и екологичен начин за справяне с гадините, без никаква употреба на препарати. Представлява тънка и здрава медна лента, която създава естествен заряд, който отблъсква тези животни. Може да се използва с години, без да се повреди или остарее.

Капаните за охлюви са един от най-предпочитаните способи за справяне с пълзящата напаст.

Какво представляват капаните за охлюви?

Капаните са практичен начин за освобождаване на градината от тези вредители, без да се налага да се използват препарати и отрови. Представляват пластмасови конструкции, които се вкопават в земята и служат като резервоари, в които се налива атрактант за охлюви или обикновена бира. Миризмата привлича пълзящите животинки, които впоследствие падат в тях и се давят. За стопаните остава на няколко дни да изпразват капана и да го пълнят отново с препарат за привличане, или с бира. Лесно, ефективно и напълно безвредно за околната среда.

Един такъв капан може да защитава около 20 квадратни метра от градината, привличайки гадините през целия активен сезон.

Често задавани въпроси?

Защо е необходима борбата с охлювите?

Борбата с охлюви е необходима, защото те могат да предизвикат сериозни щети на градините и растенията. Охлювите са вредители, които се хранят с листата на растенията и могат да ги изяждат до основата. Това може да доведе до изтощаване на растенията и цялостната визия на градината

Какви са методите за борба с охлювите?

Методите за борба с охлюви включват използването на специализирани препарати, поставянето на капани, изграждането на препятствия около градината, като например медни ленти или облицовки, които отблъскват охлювите. Също така, редовното ръчно събиране на охлювите и поддържането на чистота и хигиена в градината са важни стъпки за борба с тях

Колко време отнема прогонването на охлювите?

Времето, необходимо за прогонване на охлювите може да варира в зависимост от размера на проблема и приложените методи. Обикновено при редовно използване на ефективни методи и продукти, прогонването на охлювите може да отнеме от няколко дни до няколко месеца. Важно е да бъдете последователни в борбата с охлювите и да продължавате с предприетите мерки, докато проблемът бъде контролиран