Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Защитни очила

6 артикула

на страница

Нуждата от предпазни очила в различни медицински учреждения, лаборатории, зъболекарски кабинети и други работни места е от огромно значение. Те са удобни, плътни и прозрачни, като осигуряват добра защита за лице и очи. Отличен вариант са за лични средства за защита с изключително много приложения. 

Очила

Видове предпазни средства за очи в Otrovi.com

При нас ще откриете основните и най-широко разпространените варианти за предпазване на вашите очи:

  • Защитни очила – без значение дали ще изберете модел с ластик или рамка, то те ще прилегнат перфектно на вашето лице и ще защитят очите ви от прах и вредни влияния, с които се сблъсквате в работата. Те са безцветни и през тях ще виждате ясно, което ще осигури безопасен работен процес;
  • Защитен шлем – за някои хора защитният шлем е по-удобен за носене. Той не покрива само очите, но и цялото ви лице, което в определена ситуации би могло да бъде по-потребно;
  • Стъкло за лицева маска – стъклото е напълно прозрачно и при нуждата от цяла лицева маска ще ви осигури цялостна защита от високо ниво. 

Нещата, от които ще ви предпазят тези продукти, включват: сурови химикали, фини стружки или прах, образувани по време на механична обработка. Други опасни фактори включват ултравиолетово, инфрачервено лъчение, ослепителна светлина, която може да навреди на очите, вредни газове, врящи течности, разтопен метал, както и вятър, вода, прах и замърсяване. Информирайте се добре за функциите на различните модели.

Избор на подходящи предпазни очила 

Ако закупувате предпазни очила за работа, е необходимо да се запознаете с изискванията на Кодекса на труда в предприятието, където ще бъдат използвани. Въз основа на нуждите на производството, изберете опцията, която най-добре отговаря на извършената работа.

При избора на подобен продукт е важно да се вземат предвид показатели като: 

  • теглото на аксесоара;
  • интензивността на предаване на светлина поради степента на мъгла на стъклото на окуляра; 
  • междуцентровата дистанция на очите; 
  • размерът на стъклото на окуляра.

Очила - Изображение 2 — Otrovi.com

Други важни фактори са устойчивостта на удар, както и безопасността и надеждността на материалите, използвани при производството.

Също така има редица общи изисквания, с които трябва да се съобразите, като специфичната повърхностна устойчивост на метализирания слой.

В Otrovi.com ще имате възможността да изберете най-подходящия тип предпазни очила за вашите нужди на добри цени!

Как да се уверя, че избраните защитни очила предоставят надеждна защита?

За да бъдете сигурни в надеждната защита, проверете дали защитните очила са сертифицирани и отговарят на стандартите за безопасност. Отделете внимание на специфичните защитни характеристики, като устойчивост на удар.

Как да поддържам защитните очила в добро състояние и да ги почиствам правилно?

За да запазите защитните очила в добро състояние, избягвайте директен контакт с химикали и абразивни вещества. Почиствайте ги с мека кърпа и специални почистващи препарати за очила. Следвайте инструкциите на производителя.

Как да избера правилния размер защитни очила, за да са удобни при използване?

Изборът на правилния размер е важен за комфорта и защитата. Проверете указанията за размер на продукта и ги сравнете с размера на вашето лице. Защитните очила трябва да паснат добре и да не ограничават вашата видимост.

Каква е разликата между защитни очила и цяла лицева маска?

Защитните очила покриват само очите и предпазват от частици и пръски. Цялата лицева маска предлага по-широка защита, като покрива и устата. Изборът зависи от специфичните рискове и комфорта, който търсите.