Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Гривни против комари

7 артикула

на страница

С настъпването на високите температури се подобряват и условията за развъждане на комарите, които са кръвосмучещи насекоми и обичат човешката кръв. В този период много хора започват да търсят различни начини за защита, като някои прибягват до употребата на различни уреди против хвърчащи вредители, други се пръскат със спрейове, а трети се възползват от предимствата на специалните гривни против насекоми. По-долу ще стане дума именно за последните варианти.

Гривни против комари

За кого са предназначени гривните против комари?

Носенето на подобни аксесоари на ръката не изисква допълнителното впръскване на различни репеленти и съответно няма опасност от неволно попадане в очите или поглъщане. Ако не се нуждаете от тях, просто ги сваляте и не се налага почистването им. Гривните против комари:

  • най-често са напоени с комбинация от масла и цитронела, лавандула, мента и не съдържат DEET токсичен продукт;
  • ароматите на споменатите масла отблъскват насекомите и не се налага допълнителната употреба на други продукти;
  • могат да се използват дори и при чувствителна кожа, тъй като липсва директния контакт с препарата;
  • подходящи са за използване дори и от малки деца и бременни жени.

Доколко са ефикасни?

Гривните срещу комари не могат да ви гарантират пълна 100% защита, но могат значително да прогонят част от нашествениците. За да се удължи ефективността им, специалистите препоръчват, когато не се носят на ръката, да се съхраняват в найлонова торбичка, която предотвратява изпарението на репелента и задържат неговата миризма. Времето за действие може силно да варира, но то е в границите на 20-90 часа, което е напълно достатъчно за няколко кратки разходки вечер или за продължително парти на открито с приятели.

Какви гривни против комари се предлагат?

Като специализиран онлайн магазин, в тази категория предимно ще откриете детски гривни против ухапвания от комари и такива за възрастни. Отличават се по своите малки и по-големи размери, но нивото на осигурявана защита е еднакво. При детските варианти, основна особеност е разнообразието от ярки цветове, докато другите преобладават с класическите си нюанси.

Съществуват и ултразвукови решения, които генерират звуци в недоловимия от човешкия слух спектър, но силно чувствителен за комарите. Такива гривни против насекоми се носят на ръката, като стилен аксесоар и не изискват напояване с определени, излъчващи аромати, средства.

Защо да купите от нас?

Предлаганите гривни против комари в онлайн магазин Otrovi.com се предлагат на изгодни цени, тъй като работим с много проверени брандове. Пазаруваме в големи количества и това води до възможност за изгодни намаления. При необходимост от професионална помощ или за допълнителни въпроси, свържете се с нас!

Често задавани въпроси

Какви видове гривни против комари ще откриете?

В зависимост от начина на работа има два варианта за защита – ултразвукови и силиконови с аромати на етерични масла. И двата типа са удобни, практични и с различно приложение. Първите могат да се закачат и за дрехите, а вторите – за детската количка, глезена и дори креватчето.

 

Как действат гривните против комари?

Ултразвуковите модели излъчват сигнали, имитиращи звуците на мъжките индивиди, което е ефективен начин за прогонването на женските, които хапят. Те са лесни за прилагане и употреба. Другите видове, които са тип спирала, съдържат аромати с отблъскващо действие.

Колко дълго издържат гривните против комари?

Издръжливостта на тези продукти за възрастни и деца може да варира в зависимост от марката, модела и съставките, използвани в тях. Обикновено производителите посочват приблизително време на ефективност на опаковката или в инструкциите на продукта. Някои от най-иновативните варианти издържат и до 10 месеца.

Гривните против комари подходящи ли са за деца?

Те не съдържат химикали и отровни вещества, които ги правят безопасни за всеки. Преди да решите да използвате тези средства за предпазване за вашето дете, проверете внимателно етикета и инструкциите на продукта. Някои от тях се препоръчват само за лица на определена възраст, докато други могат да се използват от по-малки под наблюдението на родителите.