Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Дезинфектанти и препарати

Артикули 1-40 от 49

на страница
Страница

Безопасната околна среда е много важна за нашето здраве. Високата хигиена е основна предпоставка за това да сме спокойни, че бактериите ще стоят далеч от нас, а свежестта ще е винаги силно осезаема. Редовното миене и употребата на дезинфектанти за ръце е задължително да се случва колкото се може по-често, за да избегнем инфектирането с болестотворни организми, които са носители на зарази и причиняват редица неприятни състояния. Повърхностите също трябва да бъдат старателно почиствани и третирани със специални дезинфектанти, които оставят чиста следа и усещане за свежест.

Дезинфектанти и препарати

Състав и правилно използване на дезинфектантите

Повечето дезинфектанти са на спиртна основа, за да се справят успешно с елиминирането на бактериите, които обикновено полепват по всякакви видове повърхности. Те са без отмиване и могат да се използват както за под, така и за дрехи, за въздух, за ръце и др. Предлагат се под формата на спрейове, гелове и течни варианти, а нивото на дезинфекция се определя от самите съставките, които присъстват в продукта.

Дезинфектантите се прилагат в търговски, санитарни и жилищни помещения, където се наблюдава засилен човекопоток. Тяхната функция е да елиминират вируси и бактерии, които застрашават човешкото здраве. Най-лесният и достъпен начин да си осигурим високо ниво на дезинфекция, това е редовно да използваме гел дезинфектанти за ръце, който се нанася по следния начин:

  • Измийте старателно ръцете си;

  • Втрийте определено количество от дезинфектанта и изчакайте до пълното му попиване;

  • Не разреждайте гела;

  • Не го премахвайте до следващото измиване на ръцете.

Ако става дума за дезинфектанти за под и повърхности, в този случай начинът им на употреба се променя значително. Винаги се съобразявайте с областта им на приложение, за да постигнете безупречни резултати, които да са дълготрайни и гарантиращи високото ниво на хигиена.

Дезинфектанти и препарати - Изображение 2 — Otrovi.com

Какви видове има и как да изберем подходящ? 

Дезинфектантите се делят на няколко основни вида в зависимост от това къде и как ще ги използваме. Преди да изберем правилната грижа, е добре да решим какво точно ще почистваме:

  • Повърхности у дома;

  • Санитарни възли и басейни;

  • Търговски помещения и козметични салони;

  • Болници, лекарски кабинети и аптеки;

  • Отделни елементи като прибори и кухненски боксове в ресторанти и др.

Правилният избор на антибактериални средства е свързан още и с нивото на хигиена, което се стремим да постигнем. Ако търсим безкомпромисност, трябва да се насочим към висококачествените дезинфектанти, които намират широко приложение в ежедневието ни. Дезинфектанти за ръце на спиртна основа или професионална антибактериална грижа - Otrovi.bg ще Ви предложи най-доброто решение, за да бъде домът и работното Ви място винаги чисти. Възползвайте се от ниските цени.

Съвети за дезинфекция от Otrovi.com

Ежедневната дезинфекция е задължителна. Бактериите и вирусите не се виждат с просто око, но те са там и трябва да бъдат отстранени. При обработката на промишлени и търговски помещения е редно да носите предпазни средства и защитни маски за лице, за да не попадне част от препарата в организма. Когато почиствате ръцете си с Живасепт, е нужно просто да следвате указанията за употреба, за да успеете да нанесете правилно защитния филм върху кожата си.

Кои са основните активни съставки в препаратите за дезинфекция?

Препаратите за дезинфекция могат да съдържат различни активни съставки като алкохол, хлор, амониеви съединения и други. Тези съставки имат специфични свойства за унищожаване на микроорганизми и предпазват от инфекции.

Има ли рисковете за здравето при използване на някои силни дезинфектанти?

Да, някои силни дезинфектанти могат да предизвикат раздразнение на кожата, дихателната система и очите, особено при неправилно използване. Важно е да се спазват указанията на продукта и да се използват в добре проветрени помещения.

Как да се предпазя от нежелани реакции и алергии?

Предпазвайте се, като използвате ръкавици и защитни очила при работа с дезинфектанти. Ако имате чувствителна кожа или алергии, тествайте малка част от продукта преди широко приложение. При поява на нежелани реакции, прекратете употребата и се консултирайте с лекар.

Как правилно да съхранявам и изхвърлям дезинфектантите?

Дезинфектантите трябва да се съхраняват на място, недостъпно за деца и домашни животни, на сухо и проветриво място, при температура, указана на опаковката. За изхвърляне, следвайте указанията на производителя. Не изхвърляйте дезинфектанти в канализацията или обществени места.