Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Предпазни средства

33 артикула

на страница

Предпазните средства са задължителни за хора с определени професии, които работят в условия, опасни за здравето. Използват се при ремонтни дейности и различни аварийни ситуации, при които се налага изпълнение на професионалните задължения в среда, свързана с отделянето на вредни газове, изпарения, токсични вещества и др. Служат за предпазване по време на гасене на пожари и справяне с други бедствия и аварии, както и с отстраняване на последствията от всички тях.

Изисквания към личните предпазни средства

Те трябва да съответстват на конкретните условия на работа, да са удобни и функционални и да се определят в зависимост от честота на използване и нуждата от защитни мерки. Освен предотвратяване на евентуални рискове те трябва да не предизвикват появата на нови. Специалните предпазни средства следва да бъдат съобразени със здравния статус на работниците и ако един комплект се използва от повече хора, задължително трябва да се спазват допълнителни хигиенни и здравословни препоръки. 

Всички те се изработват в съответствие с действащата нормативна уредба и към тях има приложено упътване за употреба за улеснение на използващите ги. Съхранението им става в подходящи условия и на места, достъпни за работниците по всяко време. Периодично трябва да се извършва проверка за тяхната годност.

Предпазни средства

Видове предпазни средства

Индивидуалната защита включва всички части на тялото. Основните видове са:

  • за глава – каски, кепета, бонета, мрежи за коса;
  • за очи и лице – очила, шлемове, маски и полумаски, включително с филтри за предпазване от органични съединения, прахови частици и аерозоли;
  • за слуха – различни антифони, отговарящи на медицинските изисквания;
  • за ръце – ръкавици за защита от химически препарати, електричество, топлина, механично въздействие;
  • за крака – обувки със защитно бомбе и други обезопасяващи добавки.

Специализираното облекло за цяло тяло включва удобни, ергономични гащеризони с еластични качулки и маншети на глезените и китките. Снабдени са с големи ципове, които се заключват автоматично и осигуряват пълна свобода и комфорт по време на движение и работа. Към предпазните средства спадат още защитни и спасителни жилетки, престилки, куртки, колани за тяло, студозащитни облекла.

В онлайн магазина на Otrovi.com предлагаме предпазни средства, изработени от качествени материали, на достъпни цени и с гаранция за произход.

Какви предпазни средства се предлагат в Otrovi.com?

В Otrovi.com предлагаме разнообразие от предпазни средства, включително маски, ръкавици, шлемове, защитни очила, гащеризони и други. Нашите продукти са проектирани да предоставят надеждна защита срещу вредители, микроби и вируси в дома и градината

Как да избера подходящите предпазни средства?

За да изберете подходящите предпазни средства е важно да помислите за конкретните ви нужди. Определете какъв тип защита ви е необходима - от вируси, механични наранявания или други рискове. Консултирайте се с нашите специалисти, за да намерите най-подходящите продукти.

Каква е разликата между предпазни средства за вътрешна и външна употреба?

Разликата между предпазните средства за вътрешна и външна употреба се свързва със специфичните рискове и условия. Предпазни средства за вътрешна употреба, като маски и ръкавици, са насочени към защита от въздушни прахове и контакт със замърсители. Средства за външна употреба, като шлемове и очила, предоставят защита при физически и механични рискове.

Как да използвам предпазните средства правилно и безопасно в дома и градината си?

За да гарантирате правилната и безопасна употреба на предпазните средства, следвайте инструкциите на производителя. Правилното носене и съхранение на средствата са от съществено значение. Винаги се предпазете и съобразявайте с препоръките за безопасност, особено когато използвате предпазни средства в близост до деца или животни.