Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Влагоуловители

5 артикула

на страница

Излишната влага може да създаде много неприятности, както здравословни, така и чисто естетически. Свързва се появата на респираторни проблеми, особено при малките деца. Освен това е отговорна и за появата на мухъл, който не само нарушава красивия изглед на помещенията, но и причинява тежка и неприятна миризма на въздуха в тях.

Всички тези проблеми могат да бъдат решени бързо и без усилия с помощта на влагоабсорбатори.

Влагоуловители

Какво представляват влагоабсорбаторите?

Влагоабсорбаторите представляват малки устройства с различни размери и форми, които улавят излишната влага от въздуха посредством специални пълнежи.

Основните начини за абсорбиране са чрез въглеродни влакна или специални кристали силициев диоксид. Влагоуловителите абсорбират водните частици от въздуха и по този начин предотвратяват появата на мухъл и плесени в помещенията и осигуряват свежа и приятна атмосфера.

Къде могат да се използват?

Проблемите с влагата могат да се появят на наистина неочаквани места в дома, а и често не разбираме за тях, преди да причинят големи неприятности като огромни петна мухъл, отлепване на тапети, съсипване на складирани вещи и т.н. Най-честите места с проблеми са:

  • Килери;

  • Мазета;

  • Гаражи;

  • Тавани;

  • Гардероби/шкафове;

  • Автомобили.

По-рядко ползваните помещения в домовете често стават жертви на излишната влага, защото не се проветряват достатъчно често, а в студените месеци рядко се затоплят. В резултат, в ъглите и по стените могат да избият големи мокри петна, които да послужат за основа на нарастващи колонии от мухъл и плесен.

На затворените малки пространства, като шкафове и гардероби, мокрото може да причини и промяна в самата им форма, което да доведе до проблеми с вратичките и етажерките вътре. Освен това плесента поврежда по необратим начин складирани килими, завеси, дрехи и тн.

Привнесената влага в автомобилите може да доведе до сериозни неприятности в дългосрочен план, ето защо, влагоабсорбаторът е силно препоръчителен, особено в студените зимни месеци, когато изпарения почти липсват.

Влагоуловители - Изображение 2 — Otrovi.com

Как се почистват влагоабсорбаторите?

Ние от otrovi.bg знаем, че добрият влагоабсорбатор е задължителен за всеки дом и автомобил. Затова сме заредили богат избор от обезвлажнители за въздух за всяко помещение на много атрактивни цени. При нас ще намерите както електрически влагоабсорбатори за помещения с обем до 25 м3, така и „възглавнички“ за шкафове и автомобили, които нямат нужда от ток, за да работят.

Всичките ни артикули могат да се използват многократно, а почистването става внимателно с влажна кърпа.

Често задавани въпроси?

Какво е предназначението на влагоуловителите?

Влагоуловителите се използват за премахване на излишната влага от въздуха в затворени помещения. Основната им цел е да поддържат нивата на влага в оптимални стойности.

Как да поддържам влагоуловителя чист?

За да поддържате влагоуловителя чист, редовно изпразвайте и почиствайте резервоара с вода. Сменяйте филтрите, ако уредът има такива. Също така, избягвайте поставянето на влагоуловителя на места, където може да се замърси с прах.

Каква е разликата между различните видове влагоуловители?

Различните видове влагоуловители могат да се различават по начина, по който премахват излишната влага. Например, съществуват електрически влагоуловители, които използват вентилатори и системи, които абсорбират влагата.

Влагоуловителите освежават ли въздуха?

Влагоуловителите са предназначени предимно за контрол на нивата на влага и не са създадени с цел освежаване на въздуха. Въпреки това, като резултат от по-подходящата влага в помещението, то и качеството на въздуха ще се подобри.