Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Шипове против птици

18 артикула

на страница

Шипове за защита от птици

Шиповете са един от най-ефективните и бързи методи да се отървете от нежеланото присъствие на птици на балкона, терасата, покрива, на жилищни и административни сгради. Гребените създават механична бариера, която пречи на птиците да кацат на повърхността, на която са монтирани. Този тип защита се използва главно против гълъби, тъй като те са най-масови, не само в България, но и в цяла Европа. Предлагат се под формата на спирали или скоби.

Шипове против птици

Разбира се, има и друг вид защита, която се дели основно на препарати, шипове, електронни уреди и плашила. Всеки един от тези продукти е различно ефективен за различните видове птици. Едни от най-ефективните методи са шиповете - те защитават най-добре що се отнася до защита на сгради, тераси, балкони, покриви, улуци, тръби. Най-често гребените се използват срещу гълъби, лястовици и врани. Именно те създават най-много проблеми в градски условия. И двата вида са изключително трудни за отблъскване и трябва да се вземат сериозни мерки за тяхното отстраняване. В последните години числеността на гълъбите в градските райони нарасна и щетите от тяхното присъствие се увеличават. Те са преносители на различни видове болести и паразити и тяхното присъствие създава сериозна предпоставка за редица заболявания.

Кое е най-ефективното решение

Ние сме категорични, че шиповете са най-добрият метод, когато става дума за защита на сгради. Гребените също имат много предимства - те са дълготрайно и ефективно решение за спиране на кацане и гнездене. Ако структурата на обекта не позволява употребата на този вид защита, можете да използвате репеленти (препарати) или електронни устройства.

Шипове за птици (гребени)

Шиповете спадат към механичните средства. Тяхното действие е елементарно - птицата не може да кацне върху повърхността, на която е монтиран защитният елемент. Имат дълъг експлоатационен период (средно 10-12г.) и са отлично решение за запазване на административни и търговски сгради, като постоянна защита. Монтажът е изключително лесен, ако имате достъп до зоните на монтаж.

Шиповете са единственият метод за моментален ефект, който действа веднага след монтаж. При монтажа им е важно да се направи правилна преценка на мястото за монтиране.Трябва да се монтират гребени с подходящ размер на покритие, не трябва да се оставя никакво място, на което гълъбите могат да кацнат.

Има много видове шипове, тъй като те имат различна гъстота на бодлите и различна ширина, която покриват. Произведени са от поликарбонатна основа и стоманени остриета, като в зависимост от модела биват различни по вид и площ на покритие. ЕВРО ПЕСТ ЕООД е директен вносител и производител на голяма част от продуктите на топ цена в София и доставя на територията на цяла България. Открийте всички предложения онлайн на Otrovi.com.

Можем да предложим високо-ефективни ленти против лястовици, които ги прогонват далеч от Вашия имот. Основният плюс на този вид ленти е, че няма да има гнезда на лястовици, както и последващите зацапвания от тях. Този вид защита е напълно хуманна и безвредна за лястовичките - лентите само пречат на птиците да кацат и свиват гнезда на местата, на които са монтирани.

При нас ще откриете най-добрите модели. Това са моделите, от които нашите клиенти са най-доволни и препоръчват горещо на всеки, който има проблем с гълъби. Всеки един модел би свършил чудесна работа по отношение на прогонването им, но основното правило е колкото по-гъсти са шиповете, толкова по-добър е ефектът им. При нас това са 5 редови ленти със (100 бр) бодли против птици на един линеен метър.

Шипове против птици - Изображение 2 — Otrovi.com

Лепило за монтаж

Важна част от монтажа на гребените е изборът на лепило. То трябва да бъде UV устойчиво, топло- и студоустойчиво. Лепилото за монтаж на ленти трябва да бъде достатъчно силно, за да може да прикрепи елемента здраво още след поставяне. Това е важно, особено когато монтирате ленти против лястовици - при тях монтажът е вертикален и здравината на лепилото е от голяма важност и значение. Когато монтирате върху хоризонтални основи и повърхности, е важно да почистите монтажната повърхност преди да положите лепилото и гребена.

 

Често задавани въпроси

Какво представляват шиповете против птици?

Това са защитни елементи, най-често метални или изработени от поликарбонат, които предпазват територията ви от кацане и гнездене на гълъби, чайки, врани и други видове, които пренасят мръсотия и създават безредици. Те се монтират чрез залепващо лепило, което ги прикрепя към хоризонтални повърхности.

Хуманни ли са шиповете против птици?

Напълно. Те не причиняват болка и не нараняват пернатите вредители, а единствено ги сплашват и отблъскват, като възпрепятстват кацането и гнезденето им.

В кои случаи най-често се използват шиповете срещу птици?

Когато забелязвате често струпване на тези неканени гости, които създават безпорядък, оставят изпражненията си навсякъде и възпрепятстват спокойствието ви.

Къде се монтират шиповете против птици?

Средствата за защита могат да бъдат монтирани на тераси, первази, фасади на сгради, външни постройки и конструкции. Подходящо е за поставянето да избирате външната част на сградите, където пернатите често пребивават.