Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Газови оръдия за птици

23 артикула

на страница

Газови оръдия-птицегони

Газовите оръдия, още наричани птицегони, са идеално решение за всички земеделски производители. Този тип защита от птици създава мощни гърмежи, които прогонват ятата, които нападат земеделските насаждения. Газовото оръдие ZON MARK 4, което предлагаме е чисто механично и няма електрически компоненти. Доверявайки се на тази марка, Вие се оставяте в ръцете на професионалисти - холандска фирма, известна в цял свят с качествената си продукция.

Газови оръдия за птици

Как се използва

Употребата на газовото оръдие е сравнително проста и все пак трябва да се използва само от хора, които знаят как се случва това. Запознайте се отблизо с условията и инструкциите на оръжието, което сте избрали и действайте с внимание.

Птицегонът се захранва само с газ пропан бутан и генерира изстрел (гърмежи) на интервал от 40 секунди до 40 минути. Това зависи от настройката, която ще изберете преди това.

Какви аксесоари можете да добавите към оръжието си

Към газовото оръдие против птици можете да добавяте различни аксесоари. Например, можете да заложите на висока стойка. Тя се използва при лов в по-високи земеделски култури, като ниви със слънчоглед или царевица. Основната идея на този аксесоар е звукът от гърмежа да се разпростре над насажденията и по този начин да покрие по-голяма площ на действие. Друг полезен аксесоар е таймерът за контрол на гърмежи ден и нощ. Чрез този таймер Вие може да избирате кога уредът против птици да работи и кога да не работи. Без този таймер оръжието ще издава гърмежи спрямо това на какъв интервал сте го настроили (от споменатите 40 секунди до 40 минути). По този начин Вие бихте могли да използвате птицегона без физически да сте край него, включително и през нощта.

Газови оръдия за птици - Изображение 2 — Otrovi.com

На кого да се доверите при избора си

Сайтът Otrovi.com се е посветил не само на отличния подбор от продукти за онлайн магазина си, но и на персоналното отношение към всеки клиент. Винаги можете да се обърнете към екипа ни от професионалисти и да зададете Вашите въпроси, свързани както с продуктите ни, така и с начина на употреба, правилния избор според ситуацията и евентуалните Ви последващи питанки. Не се колебайте, свържете се с Отрови на 0899 308 921 и изберете най-подходящия за Вас продукт.

Често задавани въпроси?

Как работят газовите оръдия срещу птици?

Излъчват силен гърмеж, на основата на газ, който действа като птицегон. Интензитетът, който излъчваните звуци имат, са с над 100 децибела, което действа плашещо за вредителите и служи за прогонването на цели ята. Те се използват предимно при обработваеми земеделски площи с насаждения. За да се извършват изстрелите, е необходима бутилка с пропан бутан

 

Кои са предимствата от използването на газовите оръдия срещу птици?

Основното предимство на това средство за защита, е че не е необходимо да го управлявате ръчно. Достатъчно е само да го насторите, да задействате детонатор. Друго предимство е интензитетът, на който може да настроите птицегона да извършва гърмежи срещу нашествието на пернатите вредители – от 40 секунди до 40 минути.Те са подходящи срещу различни видове птици – гълъби, косове, корморани, врани, скорци, а дори и диви животни. Научете повече за устройството, предимствата и начина на действие в подробните описания, които от otrovi.com даваме към всеки продукт.

 

Как да предпазите другите животни при използването на газови оръдия срещу птици?

Дръжте домашните си животни далеч по време на използването на тези средства. Използвайте ги в часовете на деня, когато активността на дивите животни е намалена и винаги спазвайте инструкциите за безопасност от производителя на газовото оръдие срещу птици

 

Как да подберете правилното място и ъгъл за поставяне на газовите оръдия?

Направете щателен оглед на района и следете за активността на нашествениците. Тяхната цел е да намерят прехрана, което означава, че ще се насочат към насажденията ви. Поставете вашето пособие за защита в близост до целеви растения, особено ако отглежате овощи. Насочете дулото нагоре, за да може да разпространява звуците във въздуха