Газово оръдие против птици и диви животни ZON MARK 4

Изчерпан
5 5
2 Прегледи
Оцени
Цена (с ДДС):
594,00 лв.
Най-доброто и най-използваното газово оръдие в света срещу диви птици и животни ZON MARK 4
SKU: 500100
Тегло: 7,300 кг.
Производител: ZON Нидерландия
Безплатна доставка: Да

Преглед на пратката

30 дни право на връщане

Безопасно онлайн пазаруване

Вижте още от: Zon

Описание и начин на употреба

Оръдие с газ прогаонващо птици и диви животни от земеделски посеви и насаждения Zon Mark 4

Газовото оръдие е един от най-разпространените в света начини за прогонване на птици и диви животни от земеделски посеви. ZON MARK 4 е сред най-търсените модели на този продукт на пазара. Той е произведен от нидерландската компания Zon, която разработва газови оръдия против диви животни и птици от 1942 г. насам.

Този тип защита е характерен с високата си ефективност. Именно птиците и дивите животни се нареждат сред факторите нанасящи особено големи вреди на селскостопанските насаждения и продукция.

Птицегонът ZON MARK 4 е изпробван и успешно използван от хиляди производители с различна насока на дейност: производство на селскостопански култури, ферми за развъждане на животни, рибовъдни стопанства и др. Всички те се възползват от възможностите на газовото оръдие против вредители, за да предпазят реколтата и отглежданите видове от набези на диви животни и птици.

Газово оръдие против птици и диви животни на топ цена

Какво представлява и как работи газовото оръдие ZON MARK 4

Оръдието против вредни диви обитатели, както подсказва името му, работи с газ. То излъчва силни гърмежи с интензитет на звука от порядъка на 100-120 децибела. Контролираните експлозии с висока мощност се захранват от газови бутилки с пропан бутан. Изстрелите подплашват и пропъждат нежеланите натрапници.

Няма нужда експлозиите да стават ръчно. Имате възможност да програмирате времето за детонация чрез включен регулатор, който се захранва с газ. Възможното време между експлозиите е приблизително между 40 секунди и 40 минути.

Системата функционира механично. Налягането в газовата бутилка не е зависимо от друг източник на енергия, което значи, че можете да поставите оръдието за борба против птици на поле, в градина и други места, без да е необходимо в близост да има постройки и достъп до електричество. Можете да го местите и да го използвате в различни локации. Лесно е за транспорт.

Продуктът е подходящ за употреба през всички сезони. Простото устройство и експлоатация на птицегона го правят икономичен и лесен за поддръжка.

Приложение: 

Оръдието против птици има успешно приложение в много сектори на селското стопанство. Той се използва за премахване на риска от набези в овощарството, зърнопроизводството, лозарството, градинарството, в плантации, ферми за животни, водоеми за развъждане на риба и др.

Оръдието за контрол и унищожаване на птици и животни помага за защита на реколтата и за опазването на земеделските култури от диви вредители. Наред с това осъществява превенция против пренасяне на различни болести от дивите животни.

Площта, която може да покрие, варира между 1 и 5 дка. Обсегът във всяко конкретно стопанство зависи от формата и топографията на терена. 

Този своеобразен тип плашило ефективно се прилага и на граждански летища, депа за отпадъци, сметища и т.н.

Какво се включва в комплекта на газовото оръдие:

В комплекта ще откриете оръдие против птици с регулатор за газ. Има метални сглобяеми крака, с помощта на които имате възможност да позиционирате стабилно устройството на около 30 см над почвата.

Газовият регулатор е с цилиндрична връзка и е съвместим с българските стандартни.

Не включва:

В комплекта не е включена бутилка за пропан бутан. Такава можете да закупите отделно от съответните търговски обекти.

От какво е изработено ZON MARK 4: 

Цевта на устройството против птици е произведена от здрава поцинкована ламарина с високо качество. Тя е боядисана, което увеличава издръжливостта ѝ на неблагоприятните атмосферни влияния. Здравите разглобяеми крака са алуминиеви. ZON MARK 4 разполага с безотказен газов механизъм.

Допълнителни аксесоари, предлагани за птицегона:

Таймер ден и нощ

Трипод (стойка която вдига оръдието по високо и му позволява да се върти на 360 градуса

Целият спектър резервни части, техническа поддръжка.

Птицегон с газ срещу гълъби, косове, скорци и диви животни на топ цена

Технически характеристики:

 • Покритие: 100-150 м (измерва се по посоката на движение на звука);
 • Интензивност: звуковата интензивност 120 dB е отчетена на 1 м. мегафон. При работа в посочения обхват се препоръчва използването на слушалки;
 • Разход на пропан бутан. Една бутилка с газ от 10 кг е достатъчна за до 17 000 експлозии;
 • Температура на работа. Устройството против птици може да функционира при всяка температура, при която газът е в стандартна газообразна форма. Ако желаете да получите детонации при температура под 5 градуса по Целзий, трябва да използвате фаза на газ с точка на втечняване -42 градуса (ПРОПАН);
 • Живот на пиезо запалването. Можете да разчитате на от 50 000 до 200 000 експлозии. За целта ще бъдат изразходвани между 3 и 12 стандартни газови бутилки;
 • Интервал. Можете да програмирате детониране на интервали от 40 сек. до 40 мин.;
 • Макс. скорост на вятъра: от 7 до 26 метра в секунда;
 • Позиция: хоризонтална. Позиционира се директно върху почвата, което, наред със стабилния дизайн на рамката елиминира риска от разместване по време на детонирането;
 • Размери: 80 см х 23 см х 19 см;
 • Тегло: 7,3 кг;
 • Производител: Zon, Nederlands;
 • Гаранционен срок: 12 месеца.

Да не се употребява в затворени пространства!

 

Технически характеристики

МАРКА: Zon Площ на покритие: от 1 до 5 дка Честотен обхват: 120 dB Звуково налягане: Над 100 dB Работна температура: При температури под + 5 ° С е задължително да се използва газова фаза на газ пропан с точка на втечняване от -42 ° С. Интервал на работа: : минимум 40 секунди - максимум 40 минути Комплекта съдържа: : Газово оръдие против птици, ниска стойка , инструкция за употреба Начин на прилагане: Външно срещу гълъби, косове и други птици и диви животни Категория на потребителите: Масова и професионална Целеви Вредител: Гълъби, косове, корморани, врабчета, скорци, врани, диви животни Количество: 1 бр Размери: 80 x 19 x 23 cm (LxWxH), Тегло: 7,3 кг. Монтаж и приложение: Външен Влагозащита : Да Материал: Метал Технология: Пироефект- гръм Цвят: Метален, жълт Гаранция: 12м. Безплатна доставка: Да

Начини на доставка

След като направите своята поръчка в www.otrovi.com наш консултант ще я обработи и ще изпрати потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Доставките се извършват с куриерска фирма Еконт или Спиди за цяла България. Стандартният срок за доставка е един работен ден от момента на потвърждаването на Вашата поръчката. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници, като обичайните часове за доставка са в интервала от 9:00 до 17:30 часа.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали е жилищен или е служебен) или до офис на куриерска фирма Еконт или Спиди в съответният град.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посоченият адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма Спиди или Еконт, така че да получи в срок пратката си. Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка и стоката се връща обратно.

Всички поръчки над 49.99 лв се доставят безплатно до цяла България и са отбелязани с знак   БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА :ДА 

При поръчка на стоки на стойност под 49.99 лв. цената на доставката е : 

- 6.40 лв. до офис на Еконт ,

- 7.95 лв. до адрес на клиента с Еконт 

- 7.00 лв. до адрес или до офис на Спиди

Кога се изпълняват поръчките:

Поръчките се приемат от сайта OTROVI.COM 24 часа в денонощието, включително в почивни дни и официалните празници.

Поръчки направени след 15.00ч. се обработват на следващият работен ден.

Поръчки направени в почивни дни и официални празници се изпълняват на следващият работен ден след тях.

Всички продукти от сайта OTROVI.COM може да вземете на място в нашият магазин между 9.00-18.00 часа всеки работен ден.

За да сте сигурни че продукта който желаете да вземете директно от нашия магазин има складова наличност моля свържете се с нас на0879 400 500 

Срокът за окомплектоване на стоките, които са с изчерпана наличност към момента на подаване на поръчката, е от 1 до 3 работни дни. В зависимост от наличността и срока на доставка до нас от производителя или вносителя на дадения продукт .

ВАЖНО: Уважаеми клиенти моля имайте в предвид, че всички касови бонове за покупки от платформата OTROVI.COM се издават от куриерските служби Екон или Спиди съгласно Наредба № Н-18 от 2006 под формата бележка или квитанция за пощенски паричен превод( ППП).

Оценки и коментари

 1. +
  Оценка:
  100%
  EXelent gas cannon

  Оценка от

  Публикувано на

 2. корморани
  Оценка:
  100%
  Много съм доволен от гърмялката, пробвал съм много видове но тази е много добра!

  Оценка от

  Публикувано на

Оценете: Газово оръдие против птици и диви животни ZON MARK 4
Вашата оценка:
img
Газово оръдие против птици и диви животни ZON MARK 4
Може да имате нужда и от това: