АЙКЪН 10 КС 20 мл. против хлебарки, кърлежи и други насекоми

В наличност
5 5
17 Прегледи
Оцени
Цена (с ДДС):
6,30 лв.

Aйкън 10 КС препарат против хлебарки, дървеници, бълхи, мухи.

SKU: 2230
Тегло: 0,050 кг.
Производител: SYNGENTA Швейцария

Преглед на пратката

30 дни право на връщане

Безопасно онлайн пазаруване

Вижте още от: Syngenta

Описание и начин на употреба

Айкън 20 мл. против насекоми на топ цена

АЙКЪН 10 КС препарат против хлебарки, бълхи, кърлежи, мравки, мухи, дървеници, комари

Айкън 10КС е висококачествен микрокапсулован течен инсектицид произведен от швейцарската фирма Singenta, препрата има широк спектър на действие, използва  се срещу кърлежи, бълхи, хлебарки, дървеници, мухи, комари, мравки, паяци, миризливки, хлебарки. Айкън няма мирис и не оставя никакви следи и петна след нанасяне. Препарата се предлага в малка опковка от 20 мл за масова употреба и по-голяма опаковка от 250 мл за професионална употреба.

Какво представлява Айкън 10КС: 

Той е мултифункционален широкоспектърен микрокапсулован инсектицид,  което значи, че ще може да го използвате за различни видове вредители еднакво ефективно, както на закрито, така и на открито. Добре познат на пазара в България от много години, този продукт е доказал своята ефективност, приложимост и добра цена, срещу бълхи, кърлежи, комари, хлебарки, дървеници и редица други летящи и пълзящи насекоми в дома, офиса или двора. 

Айкън 10КС срещу дървеници, комари, кърлежи, хлебарки

Предимства на препарата: 

Продукта има редица предимства, които го правят предпочитан препарат против насекоми, той не цапа, не прави петна, няма специфична миризма и е фотостабилен, благодарение на неговата микрокапсулована формула, която го прави по-издръжлив при използване  на топлина и слънчева светлина. Микрокапсулите в неговата формула усигуряват бърз нокдаун ефект на насекомите и дълго после действие на препарата.

Препарата е произведен с най-съвременните технологии за микрокапсули, които съдържат активното вещество унищожаващо насекомите. Микрокапсулите полепват по телата на насекомите дори дълго след пръскането с препарата. След като полепнат по насекомите микрокапсулите пускат активно вещество, което унищожава насекомите. На снимката по-долу може да видите как изглеждат унищожаващите насекоми микрокапсули попаднали върху твърда повърхност.

Къде се използва:

Предназначен за употреба на закрито или открито срещу широк спектър насекоми.

На открито: 

Паркове, градини, дворове, тревни площи и други открити терени.

На закрито: 

Офиси, частни домове, магазини, заводи, музей, киносалони, болници(само в празни помещения), военни поделения, кораби, съоръжения за складиране на отпадъци, обекти за обществено хранене, ресторанти, предприятия от хранително вкусовата промишленост. 

Препарата се предлага в две различни разфасовки - за използване в по-малки помещения или малки външни площи Айкън 20 мл и за използване за по-големи-площи или помещения Айкън 250 мл.

Защо се използва Айкън:

Контрола на различни видове насекоми и особено тези, които чрез своите ухапвания пренасят различни болести по хора и животни, е важно да бъдат контролирани чрез биоциди. Точно това прави микрокапсулованият препарат, регулира плътността на насекомите така, че те да бъдат напълно унищожени или в биологичен минимум. Това се касае най-вече срещу комари, срещу дървеници или срещу бълхи. 

В последните години числеността на тези паразити се увеличава през летният сезон благодарение на влагата и високите температури. Третирането на външни и вътрешни площи и помещения е задължително, когато има високи концентрации на паразити(насекоми, които се хранят с кръв). Това важи и за борбата срещу хлебарки или мухи, които също могат да пренасят различни заболявания, но не чрез техните ухапвания, а чрез техните попълзявания върху кожата.

Айкън 10 КС против хлебарки, бълхи и насекоми на ниска цена

Начин на действие:

Айкън 10КС е универсален високоефективен биоцид (инсектицид), който унищожава насекомите при контакт с препарата и има много бърз първоначален ефект, и дълго последействие, като същевременно има отблъскващо действие върху насекомите(репелентен ефект).

Начин на употреба:

Препарата е течен микрокапсулован концентрат (суспензия без миризма). Разтваря се във вода.Може да го прибавите директно в пълна с вода градинска или ръна пръскачка. Преди да започнете пръскане раклатете добре пръскачката за да се смеси хубаво препарата и водата.

С приготвените водни разтвори се пръска на места, на които има различни насекоми или следи от тях. Препарата се нанася с ръчна пръскачка или моторна пръскачка, когато имате да третирате по-големи площи срещу комари или срещу бълхи на открито или закрито. За борба с хлебарки се използват ръчни пръскачки или ръчни пулверизатори.

ВАЖНО: При употреба на биоциди използвайте лични предпазни средства за защита. Последвайте линка за да видите нашят комплект за защита при работа с инсектицидни препарати

Кака се приготвя водният разтвор:

Напълнете наполовина резервоара на пръскачката с вода. Прибавете необходимото количество Айкън 10КС във водата. За да се разтвори добре препарата може да разклатите добре пръскачката, това ще помогне за по-доброто разтваряне на препарата във водата. След, което добавете и останалата част вода, която е необходима за да направите водният разтвор в концентрация, която сте избрали за целевият вредител срещу, който ще пръскате.

Важно: Преди употреба разклати бутилката на препарата. 

Разходна норма и приложение:

Пръскане на открито срещу комари, бълхи, кърлежи, мухи, мравки, паяци:

25 мл от препарата в 5 литра вода за обработка на 100 кв.м.

Пръскане на закрито срещу хлебарки, мравки, дървеници, мухи, паяци:

25 мл от препарата в 5 литра вода за 100 кв.м. При по-малки жилища от 100 кв.м, може да разтворите по-малко количество айкън, например 12,5 мл. в 2.5 литра вода за третиране на 50 кв.м площ. 

Важно за Айкън 10КС:

Интервалите на пръскане зависят от числеността на насекомите. При високо наличие на много насекоми или така нареченото - силно нападение, трябва да третирате в по-чести интервали с препарата. Също трябва да повишите и дозата на препарата от обичайно препоръчаните(това се нарича изчистваща обработка). След регулиране на числеността на насекомите или намаляване на тяхната численост се прилага по-ниската поддържаща доза.

 

Достъп до третираните зони:

При пръскане на открито върху тревни площи, храсти или друга растителност, достъп на хора и животни се допуска след напълно изсъхване на площите от препарата това зависи от външната температура и времето но обикновено се случва за около 2 часа. 

След колко време може да влезем в закрито помещение третирано с айкън?:

Минималното време, за което помещението трябва да бъде свободно от хора и животни, е около един час, препарата трябва да е изсъхнал от всички третирани повърхности. Преди да използвате помещението трябва да го проветрите добре.

Безопасност при пръскане с Айкън 10КС

При използване на биоциди винаги използвайте лични предпазни средства (ръкавици, маска или шлем, който да предпази лицето от аерозолна струя или мъгла). По време на работа с препарата не се пуши, пие или яде. Също избягвайте да третирате в зони, в които има открита храна, прибори и други. Незащитени с лични предпазни средства хора или животни трябва да стоят далеч от мястото на пръскане с препарата за около 1-2 часа.

Винаги съхранявайте препарата далеч от деца и домашни любимци, на сухи места и защитен от пряка слънчева светлина.

За професионална употреба, препарата се предлага и в количество от 250 мл ВИЖ ТУК! 

Количество: 20 мл.

Внимание Биоцид: Преди употреба прочети етикета. 

Производител: SYNGENTA

Символи за опасност при използване на Айкън:

Айкън срещу хлебарки, дървеници, бълхи, комари, кърлежи на топ цена

Технически характеристики

Документи:

Санитарно разрешително

MSDS

МАРКА: Syngenta АДВ:: Микрокапсулиран ламбда цихалотрин: 100г/л Антидот: Симптоматично Вид на препарата: Течност Доза на приложение: Пръскане против насекоми на закрито: При ниска заселеност с насекоми или профилактично третиране против вредители  -12.5 мл.от препарата /Aйкън 10 КС/ се разреждат в 5 л. вода – за 100 кв. м.за При първоначално третиране или за борба с масово нашествие Категория на потребителите: Масова и професионална Целеви Вредител: хлебарки, бълхи, кърлежи, мравки, мухи, дървеници, комари. Количество: 20 мл Монтаж и приложение: Външен, Вътрешен Безплатна доставка: Не

Начини на доставка

След като направите своята поръчка в www.otrovi.com наш консултант ще я обработи и ще изпрати потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Доставките се извършват с куриерска фирма Еконт или Спиди за цяла България. Стандартният срок за доставка е един работен ден от момента на потвърждаването на Вашата поръчката. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници, като обичайните часове за доставка са в интервала от 9:00 до 17:30 часа.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали е жилищен или е служебен) или до офис на куриерска фирма Еконт или Спиди в съответният град.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посоченият адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма Спиди или Еконт, така че да получи в срок пратката си. Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка и стоката се връща обратно.

Всички поръчки над 49.99 лв се доставят безплатно до цяла България и са отбелязани с знак   БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА :ДА 

При поръчка на стоки на стойност под 49.99 лв. цената на доставката е : 

- 6.40 лв. до офис на Еконт ,

- 7.95 лв. до адрес на клиента с Еконт 

- 7.00 лв. до адрес или до офис на Спиди

Кога се изпълняват поръчките:

Поръчките се приемат от сайта OTROVI.COM 24 часа в денонощието, включително в почивни дни и официалните празници.

Поръчки направени след 15.00ч. се обработват на следващият работен ден.

Поръчки направени в почивни дни и официални празници се изпълняват на следващият работен ден след тях.

Всички продукти от сайта OTROVI.COM може да вземете на място в нашият магазин между 9.00-18.00 часа всеки работен ден.

За да сте сигурни че продукта който желаете да вземете директно от нашия магазин има складова наличност моля свържете се с нас на0879 400 500 

Срокът за окомплектоване на стоките, които са с изчерпана наличност към момента на подаване на поръчката, е от 1 до 3 работни дни. В зависимост от наличността и срока на доставка до нас от производителя или вносителя на дадения продукт .

ВАЖНО: Уважаеми клиенти моля имайте в предвид, че всички касови бонове за покупки от платформата OTROVI.COM се издават от куриерските служби Екон или Спиди съгласно Наредба № Н-18 от 2006 под формата бележка или квитанция за пощенски паричен превод( ППП).

Оценки и коментари

 1. айкън
  Оценка:
  100%
  Безопасен за кученца и животинки.

  Оценка от

  Публикувано на

 2. Много доволен, силно препоръчвам
  Оценка:
  100%
  Много ефективен препарат, отърва ме от хлебарките за минимално време и няма миризма!

  Оценка от

  Публикувано на

 3. Хлебарки
  Оценка:
  100%
  Ефикасен препарат против хлебарки!

  Оценка от

  Публикувано на

 4. Бръмбари
  Оценка:
  100%
  Добър!

  Оценка от

  Публикувано на

 5. Бълхи
  Оценка:
  100%
  Унищожи всички бълхи на двора! Бърза доставка и най- изгодна цена. Препоръчвам.

  Оценка от

  Публикувано на

 6. пръскане
  Оценка:
  100%
  Доволна съм за сега!

  Оценка от

  Публикувано на

 7. Страхотен продукт
  Оценка:
  100%
  Мнго ефективен продукт и на много достъпна цена

  Оценка от

  Публикувано на

 8. Айкън 4бр
  Оценка:
  100%
  Ок

  Оценка от

  Публикувано на

 9. Айкън
  Много съм доволна от пръскалото.Страхотно отношение от персонала и най-добра цена Айкан!!!!!!!!!!!

  Оценка от

  Публикувано на

 10. Айкън
  Страхотен продукт и на най-добра цена.

  Оценка от

  Публикувано на

 11. Най-добрата цена
  Страхотен продукт, който се предлага на много места. Но тук е на най-добрата цена. Препоръчвам!

  Оценка от

  Публикувано на

 12. Айкън
  Бързо действащо, супер е!!!!!!

  Оценка от

  Публикувано на

 13. Искам да поръчам 0877365126
  Моля обадетвсе

  Оценка от

  Публикувано на

 14. Как да поръчам
  Далие добро

  Оценка от

  Публикувано на

 15. Айкън
  Добро

  Оценка от

  Публикувано на

 16. Страхотен
  Най ефективния препарат който съм ползвала.Действа срещу бълхи,кърлежи и хлебарки на 100%

  Оценка от

  Публикувано на

 17. АЙКЪН 10 КС 20 мл. против хлебарки
  Оценка:
  100%
  За пореден път ме спасява от всякаква гад :)

  Оценка от

  Публикувано на

Оценете: АЙКЪН 10 КС 20 мл. против хлебарки, кърлежи и други насекоми
Вашата оценка:
img
АЙКЪН 10 КС 20 мл. против хлебарки, кърлежи и други насекоми Добави
Може да имате нужда и от това:
Допълнителни продукти: