Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати против кучета и котки

11 артикула

на страница

Отглеждането на животни е свързано с много положителни емоции, които обаче биват съпътствани и от редица ангажименти. Редовни прегледи при ветеринаря, обезпаразитяване, хранене, почистване и какво ли още не. Всичко това не представлява никакъв проблем за някои от нас, но за други се оказва непосилна отговорност, с която не желаят да се натоварват. 

А има и случаи, в които се оказваме и без избор. Ако да речем живеем в къща с двор, е напълно вероятно да се сдобием с неканени любимци, които са открили дом в лицето на нашия имот. Котетата са най-честите посетители, но не е изключено да видим и лаещ четириног около жилището си. Какво да направим, за да отпратим животното надалеч?

Препарати против кучета и котки

Какво са препаратите за кучета и котки

Постоянно се говори за хуманно отношение към животните. Тъй като често пъти техният живот зависи изцяло от нас, е много важно да сме добри към съществуването им. Винаги можем да подходим добросърдечно към кучетата и котките, които харесват да се навъртат около дома ни. За целта бихме могли да използваме специални препарати за отблъскване, които се предлагат под формата на спрей и гел. С тях се извършва третиране на рисковите площи, като по този начин си осигуряваме защита срещу четириногите заселници. 

Какви са видовете репеленти

След като сме решили, че са ни необходими препарати против кучета и котки, то следва и да се запознаем с различните видове, които в онлайн магазин Otrovi.com ще откриете на доста ниски цени. Най-популярните и удобни препарати за прогонване на досадни четириноги са:

  • Спрей;

  • Гранули;

  • Гел-желе;

  • Гел-кубчета.

Всяко от от тези предложения има за цел да Ви осигури спокойствието, от което се нуждаете. Често пъти придошлите котки и кучета използват двора ни за тоалетна, което на свой ред води и до повишаване на риска от зарази. Това е напълно недопустимо, в случай че имаме и малки деца. Закупуването на препарати срещу четириноги е наложително във всеки един от случаите, а магазин Otrovi.com ще Ви предложи най-доброто решение. Поръчайте още днес.

Използване на препаратите за прогонване на кучета и котки

Препаратите за защита срещу кучета и котки са ефективни средства, от които можете да се възползвате. Тяхното приложение зависи от самия тип на продукта, който сте решили да използвате. Най-често прилагането се извършва по следните начини:

  • Чрез пръскане на спрей – обработването с препаратите за прогонване на неприятелите, които са в течна форма, се извършва чрез третиране на открити площи, където четириногите често маркират територия. Ароматът на течността ги отблъсква;
  • Поставяне на подходящи места – ако разполагате с гел кубчета е подходящо да ги позиционирате около избрани зони вкъщи, в градината или около входни врати.

Препарати против кучета и котки - Изображение 2 — Otrovi.com

Препаратите срещу кучета и котки се използват много лесно. Подходящи са за тревни и бетонови площи. Те създават ароматна бариера. Неприятната за животните миризма ще ги накара да стоят далеч от дома ни. При една дългосрочна употреба има шанс да създадем и трайни навици от кварталните кучета и котки. Методът е напълно безопасен и не крие никакви рискове за четириногите. 

 

Често задавани въпроси

Какво представляват препаратите против котки и кучета в Otrovi.com?

Продуктите, които ще откриете при нас в otrovi.com, се предлагат в различна форма – гел-кубчета или течност във вид спрей, както и гранули, които целят да дистанцират посетителите. Репелентите служат за поръсване и напръскване. За разлика от уредите против кучешки лай, които влияят на нервната им система, тук се засяга обонянието.

 

Ефективни ли са препаратите за прогонване на кучета и котки?

Напълно. В състава си включват етерични масла, които са натурални и са комбинирани с подходящи есенции. Тяхната цел е да създадат бариера за неканените посетители. Те имат и комбинирано действие. Освен че прогонват животните, те неутрализират техните следи и възпрепятстват повторната им поява и маркиране.

Как да изберете точния за вас препарат против кучета и котки?

Разберете от какво имате нужда – дали искате да премахнете неприятната миризма на урина, с която животните маркират територия, или цялостното им присъствие. Изберете и формата, в която би ви било най-лесно и удобно да приложите средството за защита.

Отровни ли са препаратите срещу кучета и котки?

Не, тези репеленти нямат за цел да нараняват животните. Със специфичния си аромат те само ги прогонват от вашия дом и градина и неутрализират миризмата на тяхната урина. В състава им не се включват химикали и отрови, които могат да навредят на кучетата и котките.