Телефон 0879 400 500

Репеленти против гризачи

Покажи филтри
Сортирай по: Позиция
  • Име
  • Сума
Показвай по 40
  • 80
  • 100
  Промо

Нормална цена: 35,00 лв.

Special Price 27,60 лв.

Стоманена бариера за мишки и плъхове
 
11,90 лв.
Отблъскващ препарат срещу мишки, плъхове и диви животни 50 мл концентрат.
 
12,99 лв.
Отблъскващ препарат срещу мишки, плъхове готов за употреба спрей помпа 200 мл
 
21,99 лв.

Гел против мишки, плъхове и гризачи 1 л.

 
19,90 лв.
Течен спрей препарат против мишки и плъхове Mondo Verde Rat Raus Protex
 
21,90 лв.
Спрей против гризачи за автомобили 400мл.
 
43,80 лв.
Двойна защита от нагризване на автомобили от мишки и плъхове 20 кв.м
  Промо

Нормална цена: 60,90 лв.

Special Price 55,60 лв.

Ултразвуков уред против гризачи за автомобил и спрей за кабели против гризачи.
 
27,49 лв.
Mouse stop Premium уплътнител на дупки от гризачи.
 
21,90 лв.
Препарат против мишки, плъхове и гризачи защита до 20кв.м
Сортирай по: Позиция
  • Име
  • Сума
Показвай по 40
  • 80
  • 100

Репелентите за прогонване и отблъскване на гризачи, и по-конкретно мишки и плъхове, представляват изцяло натурални препарати, най-често под формата на спрейове, направени от етерични масла, които вредителите не обичат. Те създават ароматна бариера на местата, на които са поставени, като основната идея на този тип продукти е не само да прогонят заселените мишки и плъхове от обработената с репелента площ, а да предотвратят и преминаването на нови такива през нея. Репелентът защитава от нагризване всички повърхности, върху които е нанесен. 

Предимства

Основно предимство е, че не използвате отрова или капани за мишки и плъхове, което Ви спестява време и усилия. Тези репеленти са ефективни и в същото време безвредни за хора и домашни животни. Можете да изберете и от другите репеленти за вредители на otrovi.com.

Недостатъци

При употреба на натурален репелент срещу гризачи можете да усетите миризмата на етеричните масла, от които е направен. По тази причина не препоръчваме да използвате продукта в спални помещения. Както всички репеленти, ароматната бариера изветрява с течение на времето и трябва да бъде подсилвана на около две седмици. Репелентът не трябва да бъде намокрян или измиван с вода, което означава, че ако го използвате навън трябва да опръсквате с него след всеки дъжд. Борбата с вредители чрез репеленти изисква постоянство и непрекъснато третиране с препарата на желаните от Вас места. Това е така, защото трябва да поддържате ароматната бариера активна.

Превантивни мерки

Не дръжте открити или леснодостъпни хранителни продукти на местата, които обработвате с репелента, храната привлича мишките и плъховете. Проверете помещението за наличие на дупки, цепнатини, входове, откъдето гризачите могат да проникнат. Ако има такива, ги запушете с трудно нагризаеми материали, като стоманена вълна (обикновено телче за почистване на загорели тигани), натрошено стъкло с циментов разтвор, стъкло и полиуретанова пяна. Ако в помещението има канализация, проверете дали всички канали имат решетки. Много често гризачите проникват в помещенията през незаровени канали.