Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Репеленти против гризачи

9 артикула

на страница

Репелентите за прогонване и отблъскване на гризачи, и по-конкретно мишки и плъхове, представляват изцяло натурални препарати, най-често под формата на спрейове, направени от етерични масла, които вредителите не обичат. Те създават ароматна бариера на местата, на които са поставени, като основната идея на този тип продукти е не само да прогонят заселените мишки и плъхове от обработената с репелента площ, а да предотвратят и преминаването на нови такива през нея. Репелентът защитава от нагризване всички повърхности, върху които е нанесен. 

Репеленти против гризачи

Предимства

Основно предимство е, че не използвате отрова или капани за мишки и плъхове, което Ви спестява време и усилия. Тези репеленти са ефективни и в същото време безвредни за хора и домашни животни. Можете да изберете и от другите репеленти за вредители на otrovi.com.

Недостатъци

При употреба на натурален репелент срещу гризачи можете да усетите миризмата на етеричните масла, от които е направен. По тази причина не препоръчваме да използвате продукта в спални помещения. Както всички репеленти, ароматната бариера изветрява с течение на времето и трябва да бъде подсилвана на около две седмици. Репелентът не трябва да бъде намокрян или измиван с вода, което означава, че ако го използвате навън трябва да опръсквате с него след всеки дъжд. Борбата с вредители чрез репеленти изисква постоянство и непрекъснато третиране с препарата на желаните от Вас места. Това е така, защото трябва да поддържате ароматната бариера активна.

Превантивни мерки

Не дръжте открити или леснодостъпни хранителни продукти на местата, които обработвате с репелента, храната привлича мишките и плъховете. Проверете помещението за наличие на дупки, цепнатини, входове, откъдето гризачите могат да проникнат. Ако има такива, ги запушете с трудно нагризаеми материали, като стоманена вълна (обикновено телче за почистване на загорели тигани), натрошено стъкло с циментов разтвор, стъкло и полиуретанова пяна. Ако в помещението има канализация, проверете дали всички канали имат решетки. Много често гризачите проникват в помещенията през незаровени канали.