Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Капани за диви животни

12 артикула

на страница

Хуманни капани за улавяне на диви животни са ефективен и природосъобразен метод за контрол на числеността на широк спектър животни. Те представляват метални конструкции с един или два входа в зависимост от модела, като улавят животните, без да ги нараняват. 

За какви животни може да ги използваме?

Тези капани са различни по вид и размер, най-често с тях се ловят диви животни като порове, белки, невестулки, лисици, вълци, чакали или зайци. Размера на капана се определя от размера на животното или животните, които искате да уловите.

Тези капани могат да се използват и за улавяне на котки, като имат удобна дръжка, която помага за лесното и безопасно пренасяне на животното в друга зона или място, на което да го пуснете на свобода.

Капани за диви животни

Как работят?

Начина на работа при повечето такива капни за диви и домашни животни е чисто механичен, За да уловите дадено животно е необходимо да повдигнете и застопорите вратите на капана, след което трябва да го заложите в зоната в която сте забелязали животното или следи от него. Поставете подходяща примамка, която да привлече животното в капана, обикновено примамката се залага върху специална пластина, която е и спусък на капана, при опит на даден вид животно да вземе примамката, пластина затваря вратите на капана и животното остава в клетката.

Как да избера капан за диви и домашни животни

Най-важното при избора на капан е неговият размер, или капана трябва да може да побере животното, което искате да уловите. За улавяне на хищници се използват капани със отделение за жива примамка, в които може да поставите живо пиле или друго, което да привлече хищници като лисици, белки, невестулки. И съответно модели капани, които не разполагат с такова отделение, те се използват за улавяне на котки, зайци, съсели и други.

Какво предлагаме?

Продуктите, които предлагаме са произведени от качествени и здрави материали, тествани с години на българският пазар:

  • Капан за котки
  • Капан за лисици
  • Капан за белки, порове и невестулки
  • Капан за едри гризачи, съсели, норки и порове