Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Борба с хлебарки

Артикули 1-40 от 71

на страница
Страница

Хлебарките са едни от най-многобройните и често срещани вредители. Борбата с тях може да се превърне в истински кошмар и затова изборът на качествен и добър метод за унищожаването им е от изключителна важност. Ние от Otrovi.com предлагаме всички видове професионални препарати за контрол на хлебарки, не само в България, но и в Европа. Едни от най-ефективните и предпочитани средства за закрити помещения са инсектицидните гелове - те не миришат и нямат карантинен период. Но комбинацията с аерозолни препарати води до още по-добри резултати при борбата с тези непримирими вредители.

Почти всички средства за борба с хлебарките, които предлагаме се използват от професионалните ДДД фирми. Когато имате нужда от висококачествени и професионални продукти, можете да разчитате на нас за консултация и бърза доставка до 24ч.

отрова за хлебарки>>топ цена>>високо качество

Къде се крият хлебарките?

Най-често хлебарките се срещат в кухненски помещения. Наличието на топлина и храна е благоприятно за тяхното развитие. “Те живеят само в мръсни помещения” - това е мит. Всеки дом или търговски обект може да стане жертва на заселване с досадните инсекти. Те могат да бъдат пренесени с най-различни вещи или стоки, без значение колко луксозно и чисто е помещението. Колкото по-дълго не се вземат бързи и адекватни мерки със съответните продукти, толкова повече те се размножават и заселват в помещението. А колкото по-висока плътност и наличие на тези животинки има в едно помещение, толкова по-трудно и неприятно става тяхното унищожаване.

Те са преносители на различни видове болестотворни бактерии като: 

 • Salmonella;

 • Shigella;

 • Ешерихия коли;

 • Streptococcus (пневмония);

 • Някои хелминти (hookworm, острици, глисти);

 • Вируси (полиомиелит).

Тези насекоми произвеждат и мощен алерген, който може да предизвика алергии и астма. Приложете продуктите за борба с вредителите навременно, за да се предпазите от опасност за здравето.

Унищожаване на хлебарки

Поради тяхната устойчивост, борбата и унищожаването на хлебарките е сложен процес, изискващ постоянство. Важно при използването на отрови е да съчетаете поне два различни продукта и да проучите влиянието, което имат върху нашествениците. Ако продължавате да ги откривате в живо състояние, е добре да се ориентирате към други разновидности за борба, защото това означава, че те вече са привикнали към средството за унищожаване и го използват за храна. 

Освен за големите обитатели, трябва да бъдете много внимателни и за техните яйца, които лесно могат да бъдат внесени в дома ви отвън – чрез внасяне на торби и кашони, с подметките на обувките. Това създава необходимост от качествена дезинфекция за унищожаването им.

Профилактични мерки

Никога не оставяйте източници на храна или напитки открити, те привличат домашните вредители. Ако имате домашен любимец, не оставяйте храната му на открито 24ч. в денонощието, тя също може да привлече тези членестоноги. Почиствайте добре всички остатъци от храна. Почиствайте добре около мивки и кухненски електроуреди - съвременните вградени кухни са перфектно укритие за хлебарките. Събирайте боклука в чували за смет и го изхвърляйте ежедневно, защото те обичат кофите за боклук. Не позволявайте да се натрупват мръсни чинии, особено през нощта. Ако нямате време да ги измиете, ги накиснете с веро и вода в мивката. Запушете всички ВиК канали, когато не ги използвате, особено нощно време - вашият малък враг навлиза точно тогава. Добавете към профилактиката си и периодичното залагане на средства против хлебарки на ключови места. 

Борба с хлебарки - Изображение 2 — Otrovi.com

Използвайте качествени и професионални средства за борба с хлебарки

Традиционният метод за борба с хлебарки е аерозолното пръскане с препарат инсектицид. При такъв тип третиране обърнете внимание на всички критични точки в помещението като: 

 • Цепнатини;

 • Фуги;

 • Каси на врати;

 • Под и около електроуреди;

 • Топли точки;

 • Шкафове;

 • Канали;

 • Щрангове и др.

Можете да разберете дали има голямо нашествие на хлебарки във вашия дом по това дали ги забелязвате през деня или само нощем. В случай, че те свободно се разхождат през дневната част на денонощието, това означава, че в укритията се намира голяма популация. Най-правилните мерки за борба, които можете да вземете в такъв случай, е да комбинирате различни методи, като така шансът за ефективно унищожаване е най-голям. Това е така, защото тези насекоми са най-устойчивите, приспособяват се лесно и успяват да придобият резистентност дори към средствата за тяхното унищожаване. Освен това, те се възпроизвеждат значително бързо, което изисква предприемане на незабавни комбинирани мерки за борба. 

Няма нужда да слагате продукти срещу тях на открити пространства в апартамента си - достатъчно е да ги поставите близо до предполагаемите скривалища на насекомите. Те живеят и се укриват на тъмни и влажни места, в близост до храна. Има няколко основни вида, които се срещат у нас:

 • Блата Германика;

 • Блата Ориенталика;

 • Перипланета Американика.

Най-разпространеният вид е Блата Германика. Тя е изключително устойчива и се възпроизвежда много бързо - истинска напаст. За изтребването ѝ се доверете на продукти, препоръчани от нашия професионален екип.

Ефективни отрови за премахване на хлебарки

Сред най-ефективните отрови за борба, доказали се през годините, които се препоръчват от професионалисти, са:

 • Гел-примамки – чрез апликатор се поставят малки количества от гела в скрити места и пукнатини, където предполагате, че може да обитават и обикалят тези неприятели. Отровените вредители умират, а другите напускат гнездото и е много вероятно да ги изядат и да се самоунищожат. Важно е повтарянето да се извършва докато дава резултатност и да не се прекъсва. Такива са Максфорс;
 • Комбиниран препарат за борба и унищожаване – под формата на концентрат, който се разтваря. За премахването им е необходимо да разтворите 50 мл в 5 л вода.

Борба с хлебарки - Изображение 3 — Otrovi.com

 

 Често задавани въпроси

Как да се отървем от хлебарките?

Тези неканени гости често си правят убежища в дома ви и може да ги забележите в кухнята или банята. От otrovi.com ви напомняме, че те са трудни за прогонванване, като за ефективна борба се нуждаете от доказани със своето действие препарати и други средства, които ще откриете на сайта. 

Кои са най-ефективните средства против хлебарки? 

Ще откриете много средства против наличието на пълзящите насекоми в дома ви, но като едни от най-ефективните се отличават геловете и капаните. Действието на гела е отровно, докато капаните-къщички имат леплива повърхност, където те залепват и се обездвижват 

Как да унищожите хлебарките в кухнята?

Домашни средства като сода за хляб, борна киселина, цитрусови плодове, етерични масла и боракс могат да бъдат ефективни начини да се отървете от хлебарки. Ако искате да предприемете по-агресивен подход за премахване на хлебарки, изберете капани с лепило или напръскайте със силен инсектицид, като Айкън.

Какви болести пренасят хлебарките? 

Борбата с тях е наложителна, защото освен бързото си размножаване и създаване на големи популации, които да пребивават неканени на вашата територия, те са вредители, които пренасят редица болести, като стомашно-чревни инфекции, хепатит А, коремен тиф и други. Освен болести, те могат да причинят и алергии при по-чувствителните хора.