Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати против кърлежи за двора

21 артикула

на страница

Кърлежите пренасят едни от най-опасните болести, които се лекуват трудно и продължително и имат сериозни последици за човешкото здраве.

Ефективни мерки за предпазване от кърлежи

Борбата с тези малки паразити не е лесна и изисква постоянство и достатъчно познания за тяхната специфика. Сред най-ефективните мерки за предпазване е използването на съвременни, качествени препарати. С пръскане на дворове и градини се елиминира възможността от трайно настаняване в тревните площи на опасни паразити. Преди да използвате инсектициди на открито, трябва да подготвите терена, подлежащ на обработка. Високата растителност трябва да се подреже, в противен случай ще се наложи повторно третиране. 

Препарати против кърлежи за двора

Видове препарати против кърлежи

В онлайн каталога на Otrovi.com ще намерите препарати на добри цени, които са мощни унищожители на кърлежи (акари). Често те са с комбинирано въздействие и служат за борба и с други насекоми и паразити, като бълхи, хлебарки, комари и мухи. За максимален ефект е необходимо стриктно да бъдат спазени указанията за приложение и точната дозировка на препарата. Задължителните предпазни мерки включват:

  • съхраняване на препаратите на места, недостъпни за деца и домашни любимци;
  • използване на предпазни очила и високи ботуши;
  • употреба на специално работно облекло, включващо светли дрехи, по които лесно се забелязват полепнали акари;
  • обстоен преглед на цялото тяло за впити кърлежи след приключване на работа, с подчертано внимание към окосмените части на главата, корема, слабините, гънките зад коляното и подмишниците;
  • поставяне на противопаразитни каишки на домашните кучета.

Освен използването на надеждни препарати за пръскане, ние препоръчваме комбинацията им с подходящи репеленти за защита от ухапване. Изключително подходящи са аерозолните течности под формата на спрей, които служат за отблъскване на паразити. Нанасят се директно върху кожата и са безопасни за хора и животни.

Третиране на двора против кърлежи – кога?

Обезпаразитяването на дворни пространства и тревни площи трябва да се извърши преди началото на активния сезон, през който акарите се размножават и започват да търсят “жертви”. В началото на пролетта бъдете готови да направите пръскане на пространствата, които се използват от хора и домашни животни.Това ще ви предпази от нежелани ухапвания, които обикновено са безболезнени и често остават незабелязани.

Препарати против кърлежи за двора - Изображение 2 — Otrovi.com

 Често задавани въпроси

Кои са едни от най-ефективните препарати против кърлежи за двора?

Има много средства за отблъскване на ектопаразитите, които можете да приложите в градината. Доказани сред тях са Бандит 10 ЕВ, Айкън 10 КС, Фендона, които ще откриете в нашия онлайн магазин otrovi.com. Приложими са за двора, тревни площи, градинки и обработваеми земи, като се предлагат под формата на концентрат, от който трябва да се приготвят работни разтвори.

Как действат препаратите срещу кърлежи?

Тези ефективни средства за премахване на вредителите действат бързо, благодарение на активните вещества, които мигновено поразяват насекомото. Предизвикват парализа и малко след това унищожават ектопаразитите.

Кога се пръска с препарат за кърлежи?

Пръскането с препарати против кърлежи трябва да съвпадне с активния период на вредителите, който започва през пролетта и приключва в края на лятото. Винаги косете тревата преди обработката, за да постигнете максимален ефект и извършвайте профилактичното третиране при сухо и неветровито време.

Как да се пръска против кърлежи, за да е максимално безвредно?

По време на пръскането, трябва да използвате лични предпазни средства, като маски и ръкавици, както и подходящо облекло, което покрива цялото ви тяло. След това измийте обилно ръцете и лицето си с вода и сапун, а дрехите пуснете за пране. При третиране с препарати против ектопаразити на открити площи не допускайте деца и домашни животни за период от 24 часа, а ако пръскате на закрито се уверете, че сте проветрили добре след това.