Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати против кърлежи за двора

17 артикула

на страница

Кърлежите пренасят едни от най-опасните болести, които се лекуват трудно и продължително и имат сериозни последици за човешкото здраве.

Ефективни мерки за предпазване от кърлежи

Борбата с тези малки паразити не е лесна и изисква постоянство и достатъчно познания за тяхната специфика. Сред най-ефективните мерки за предпазване е използването на съвременни, качествени препарати. С пръскане на дворове и градини се елиминира възможността от трайно настаняване в тревните площи на опасни паразити. Преди да използвате инсектициди на открито, трябва да подготвите терена, подлежащ на обработка. Високата растителност трябва да се подреже, в противен случай ще се наложи повторно третиране. 

Препарати против кърлежи за двора

Видове препарати против кърлежи

В онлайн каталога на Otrovi.com ще намерите препарати на добри цени, които са мощни унищожители на кърлежи (акари). Често те са с комбинирано въздействие и служат за борба и с други насекоми и паразити, като бълхи, хлебарки, комари и мухи. За максимален ефект е необходимо стриктно да бъдат спазени указанията за приложение и точната дозировка на препарата. Задължителните предпазни мерки включват:

  • съхраняване на препаратите на места, недостъпни за деца и домашни любимци;
  • използване на предпазни очила и високи ботуши;
  • употреба на специално работно облекло, включващо светли дрехи, по които лесно се забелязват полепнали акари;
  • обстоен преглед на цялото тяло за впити кърлежи след приключване на работа, с подчертано внимание към окосмените части на главата, корема, слабините, гънките зад коляното и подмишниците;
  • поставяне на противопаразитни каишки на домашните кучета.

Освен използването на надеждни препарати за пръскане, ние препоръчваме комбинацията им с подходящи репеленти за защита от ухапване. Изключително подходящи са аерозолните течности под формата на спрей, които служат за отблъскване на паразити. Нанасят се директно върху кожата и са безопасни за хора и животни.

Третиране на двора против кърлежи – кога?

Обезпаразитяването на дворни пространства и тревни площи трябва да се извърши преди началото на активния сезон, през който акарите се размножават и започват да търсят “жертви”. В началото на пролетта бъдете готови да направите пръскане на пространствата, които се използват от хора и домашни животни.Това ще ви предпази от нежелани ухапвания, които обикновено са безболезнени и често остават незабелязани.

Препарати против кърлежи за двора - Изображение 2 — Otrovi.com