Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати против змии

10 артикула

на страница

Препарати срещу змии и гущери

Препаратите против змии  имат отблъскващ ефект и прогонват влечугите на база миризма. Повечето препарати против змии са произведени от етерични масла, които са силно ароматни и прогонват змиите от двора и градината. Разбира се има и такива, които са Биоциди като те се наричат Репеленти за змии разликата е в състава и ефективността на продуктите.

Препарати против змии

Видове препарати и репеленти за змии, гущери и гекони

Препаратите против змии са два основни вида сух под формата на гранула и течен. В зависимост от вида площ, която трябва да защитите от змии се използва и различен вид препарат за змии.

  • Гранулиран препарат за змии(сух): Този тип препарат срещу змии се използва за защита на тревни и земни площ. Структурата на този тип препарат срещу змии е изцяло от малки топчета инертен материал напоен със силно ароматна течност в повечето случай това е камфор или букет от друг тип маслодайни растения с репелиращ ефект върху змиите. Структурата на микрогранулките, от които е съставен препарата срещу змии е направена така, че миризмата на препарата да се освобождава бавно и постепенно за да може да се постигне по голяма дълготрайност на обработката. Въпреки всичко третирането се повтаря на всеки две седмици или след всеки силен дъжд.

 

  • Течен препарат против змии: Този вид препарат се използва за обработка на вертикални повърхности или повръхности като бетон, асфалт, основи на огради, веранди. Основаната цел на този спрей против змии е да се задържи на повърхността на която е поставен. Течният препарат за змии е силно ароматен и прогонва змии, гущери и гекони на база аромат на различни маслодайни растения, като камфор и др. Обработките се повтаря на всеки две седмици или след всеки силен дъжд.

 

  • Репелент против змии: Този ти препарат против змии има съвсем различни активни вещества като той е регистриран като Биоцид от МЗ. Разликите с другите подобни продукти е ефективността при Репелента против змии той е до 6 месеца след обработка и не се влияе от дъждове и вода в някой случай те само подсилват ефекта му.

Употреба на препаратите против змии:

За максимална ефективност започнете използване на препарати против змии още през ранна пролет. По този начин ще си спестите заселване на змии в двора и градината. Повечето змии започва да са активни още в ранна пролет. За да защитите тревните площи на вашият двор е необходимо да използвате гранулиран препарат или репелент против змии . Продукта се поръсва директно от опаковката като с него правите ивица с широчина от 15-20 см по дължината на целият двор. Бетонни огради, веранди, пътеки, паркинги и др. се обработват с течен препарат против змии. При висока заселеност на змии в двора може да използвате като спомагателно средство уреди против змии по този начин ще увеличите ефекта от обработката против змии и гущери.