Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати против змии

10 артикула

на страница

Препарати срещу змии и гущери

Препаратите против змии  имат отблъскващ ефект и прогонват влечугите на база миризма. Повечето препарати против змии са произведени от етерични масла, които са силно ароматни и прогонват змиите от двора и градината. Разбира се има и такива, които са Биоциди като те се наричат Репеленти за змии разликата е в състава и ефективността на продуктите.

Препарати против змии

Видове препарати и репеленти за змии, гущери и гекони

Препаратите против змии са два основни вида сух под формата на гранула и течен. В зависимост от вида площ, която трябва да защитите от змии се използва и различен вид препарат за змии.

  • Гранулиран препарат за змии(сух): Този тип препарат срещу змии се използва за защита на тревни и земни площ. Структурата на този тип препарат срещу змии е изцяло от малки топчета инертен материал напоен със силно ароматна течност в повечето случай това е камфор или букет от друг тип маслодайни растения с репелиращ ефект върху змиите. Структурата на микрогранулките, от които е съставен препарата срещу змии е направена така, че миризмата на препарата да се освобождава бавно и постепенно за да може да се постигне по голяма дълготрайност на обработката. Въпреки всичко третирането се повтаря на всеки две седмици или след всеки силен дъжд.

 

  • Течен препарат против змии: Този вид препарат се използва за обработка на вертикални повърхности или повръхности като бетон, асфалт, основи на огради, веранди. Основаната цел на този спрей против змии е да се задържи на повърхността на която е поставен. Течният препарат за змии е силно ароматен и прогонва змии, гущери и гекони на база аромат на различни маслодайни растения, като камфор и др. Обработките се повтаря на всеки две седмици или след всеки силен дъжд.

 

  • Репелент против змии: Този ти препарат против змии има съвсем различни активни вещества като той е регистриран като Биоцид от МЗ. Разликите с другите подобни продукти е ефективността при Репелента против змии той е до 6 месеца след обработка и не се влияе от дъждове и вода в някой случай те само подсилват ефекта му.

Употреба на препаратите против змии:

За максимална ефективност започнете използване на препарати против змии още през ранна пролет. По този начин ще си спестите заселване на змии в двора и градината. Повечето змии започва да са активни още в ранна пролет. За да защитите тревните площи на вашият двор е необходимо да използвате гранулиран препарат или репелент против змии . Продукта се поръсва директно от опаковката като с него правите ивица с широчина от 15-20 см по дължината на целият двор. Бетонни огради, веранди, пътеки, паркинги и др. се обработват с течен препарат против змии. При висока заселеност на змии в двора може да използвате като спомагателно средство уреди против змии по този начин ще увеличите ефекта от обработката против змии и гущери.

Често задавани въпроси

Какво представляват препаратите против змии?

Това са средства, които се разпръскват около периметъра на градината, двора или другите области, където искате да предотвратите появата на змии. Репелентите обикновено съдържат натурални съставки, като кафява мас, мента, кайенски пипер, камфорово масло и други ароматни добавки, които помагат за отблъскване на влечугите. Те имат прогонващ ефект и предпазват територията от нашественици.

 

Как да изберете препарат за прогонване на змии?

Има различни видове – течни, гранулирани или под формата на гел кубчета. Различават се по състав и разфасовки. Ако разполагате с малка площ, която искате да обработите, може да се насочите към по-малка опаковка от 500-600 гр. За голяма квадратура, в otrovi.com предлагаме артикули по над 3 кг.

Как трябва да се прилагат препаратите за защита от змии?

Видът на продукта определя и неговото приложение. Ако той е на гранули, трябва да посипете от количеството на равни части около входната врата на двора, в близост до струпани предмети и боклуци. Ако използвате течност, трябва да напръскате тревата, пътеките и местата до различни по големина дупки.

За какви други влечуги действат препаратите за змии?

Освен срещу тези влечуги, средствата за защита са популярна мярка за контрол на наличието на гущери в двора и градината.