Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

3M защитни маски и филтри

31 артикула

на страница

Кога се използват маски и противогази

Може би 3М предпазната маска е най-добрият избор, когато става дума за дихателна защита. Към нея се прибавят и филтри, които са различни по вид и степен на протекция и се избират спрямо сферата на употреба. Такива продукти се използват почти във всяка сфера, в която има високи нива на прах, органична миризма, боядисване, къртене, заваряване и др. Маските имат високи нива на предпазване и комфорт при употреба, голям избор от различни по вид и степен на защита резервни филтри, съвместими с всички 3М противогази, които са налични на склад в България.

3M защитни маски и филтри

С какво защитата на ЗМ е различна

Високотехнологичните характеристики на продуктите на 3М ги отличават от обикновените респиратори, които се предлагат на пазара. Филтърната материя съчетава предимствата на механичните и високотехнологичните филтри за предотвратяване на навлизане на частици, а изпускателният клапан Cool Flow TM осигурява лесно издишване и намалява натрупването на топлина. В комбинация с ергономичен дизайн за по-висок комфорт, широката гама от патентовани технологични продукти е предназначена да подпомага лесното дишане и да осигурява комфортна защита от опасности, произтичащи от наличието на вредни частици, пара и газове. 

Изборът и определянето на подходящата респираторна протекция може да изглежда обезсърчителен, поради множеството фактори, които трябва да се вземат предвид. Всеки продукт трябва да осигурява не само адекватно предпазване по време работа, но и да бъде достатъчно комфортен за носене от индивидуалния потребител през цялото време на използване.

Как да изберем средство за респираторна защита

Изборът трябва да преминава през следния четири-стъпков метод:

  • Идентифициране на опасността – прах, метален дим, газове, пара, бактерии и др.;

  • Оценка на риска – оценка нивото на вредата спрямо стандартите по безопасност и обмисляне възможността от допълнителна грижа за кожата, очите и тялото;

  • Избор на подходящ респиратор – за еднократна или многократна употреба, полумаска или цяла лицева маска, с принудително подаване на въздух и т.н.;

  • Обучение за поставяне и използване – за оптимизация на респираторната защита.

Предпазните средства за лице се делят на два основни вида: полумаски и цели лицеви маски. Съществуват и така наречените шлемове, цялостно предпазно облекло, ръкавици. Всички видове са с универсална байонетна система за прикрепване на филтрите и са напълно съвместими с всеки противогаз от марката. Най-известният модел полумаска е серия 6000 - тя е перфектното съчетание между цена и качество.

Защо препоръчваме полумаска за многократна употреба

Респираторите за многократна употреба серия 6000 са леки и лесни за поддръжка и използване. Предлагат се в три размера. Всички маски притежават фиксираща байонетна система, позволяваща свързване с широка гама двойки химични филтри за предпазване от газове, пара и частици, в зависимост от индивидуалните Ви нужди. Полумаските от тази серия могат да се използват със системи за подаване на въздух за повишаване на удобството и гъвкавостта при работа.

Размерите на маските 3M™ са:

  • 6100 – малък размер (светло сив); 

  • 6200 – среден размер (сив); 

  • 6300 – голям размер (тъмносив).

3M защитни маски и филтри - Изображение 2 — Otrovi.com

Защо да изберете 3М

3М е лидер в производството на защитни облекла и автокозметика с високо качество.: закритите маски за лице играят и ролята на противогаз, в зависимост от това в каква среда ги използвате. Не всички продукти обаче могат да бъдат използвани по този начин, а само тези, които покриват цялото лице. Точен пример за това е цяла предпазна маска 3М - това е противогаз с добра цена и супер качество, който се предлага в нашия магазин Otrovi.com.

 

Как да избера подходяща 3M маска и защитни филтри ?

За да изберете правилната 3M маска и защитни филтри трябва да оцените видовете замърсители и рисковете, с които ще се сблъсквате. Прегледайте продукти ни и се консултирайте с нашите специалисти, за да изберете най-подходящите продукти.

Как да използвам правилно защитните маски и филтрите?

За правилна употреба на 3M защитни маски и филтри трябва да следвате инструкциите на производителя. Затегнете маската правилно, използвайте съответните филтри за конкретните опасности и ги сменяйте редовно.

Каква е гаранцията за качество и ефективността на 3M маските и филтрите?

3M е световен лидер в производството на защитни средства. Продуктите им са изпитани и сертифицирани за качество и ефективност. Otrovi.com предоставя оригинални продукти със сигурност за качество и съответствие със стандартите.

Защо да се доверя на Otrovi.com за покупка на 3М маска и филтри?

Otrovi.com предлага оригинални 3M маски и филтри с гаранция за качество и надеждност. Нашите специалисти са на разположение, за да помогнат при избора и използването на продуктите, гарантирайки ви оптимална защита и безопасност.