Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати против мравки

35 артикула

на страница

Важно е да кажем, че препаратите против мравки са различни по вид и действие. Те могат да бъдат течни или сухи, под формата на гранули или прах. При избор на качествен продукт, трябва да знаем как точно действат различните видове и как да ги използваме, така че да бъдат максимално ефективни.

Важно е да се има предвид в какви условия са се заселили. Дали Ви притесняват дребните насекоми в градината Ви, сред райграса? Или инвазията е в дома Ви?

Препарати против мравки

Видове

На първо място трябва да споменем, че всеки широкоспектърен инсектицид може да унищожи мравките. Но колко дълго ще продължи ефектът от него, е съвсем друг въпрос. На пръв поглед борбата с насекомите изглежда лесна и безобидна, но когато говорим за категорични резултати е хубаво да знаете, че ако не използвате подходящ препарат, след като веднъж направите пръскане, е възможно те да изчезнат, а след това отново да се появят.

Тук основният въпрос е защо се получава това? Мравките правят гнезда на най-различни места. В някои случаи те могат да са няколко, което означава, че Вие няма да имате пряк контакт с мравуняка, а само с видимите индивиди, т.е. тези, които събират храна. За да направите качествена обработка, трябва да напръскате огнището, там където са царицата и ларвите, защото само така те ще спрат да се появяват трайно. 

Тук идва и изборът на професионален продукт. Както стана ясно, той не е течност, а по-скоро гранула, която съдържа хранителен атрактант и отрова. Мравките войници намират гранулата, приемат я като храна и я носят в мравуняка, където царицата и ларвите се хранят с нея. Така след известно време цялото гнездо загива. Този тип препарати имат по-бавно действие от стандартните инсектициди, но пък за сметка на това ефектът им е траен във времето.

Ето и препаратите срещу мравки Добол 2 МГ професионална гранула в малка разфасовка.

В апартамента

Това е нещо съвсем нормално, особено през пролетно-летния сезон. Най-често апартаментите стават жертви на фараоновата мравка, която е дребна и леко жълта. Не изпадайте в паника, това не са вредни насекоми. За да решите проблема бързо и ефикасно можете да използвате гел. Това е чудесен продукт, който не цапа, не мирише и няма карантина след обработка с него. 

Препарати против мравки - Изображение 2 — Otrovi.com

Как се използва гелът

Гелът представлява хранителен атрактант, смесен с отрова за мравки. Те се хранят с него. Препаратът има забавено действие и позволява на поелите го насекоми да се върнат в гнездото. Там те загиват, а след това натравят всички останали насекоми, което позволява с малко вещество да унищожите цяла популация фараонови мравки. Препоръчваме да използвате гел за трайно действие. Ако е налице голямо нашествие и е наложителна употребата на контактен инсектицид, можете да използвате различни продукти, с които ще ги унищожите. Доверете се на продуктите и цените на Otrovi.com, а в краен случай и на силен препарат.

 

Често задавани въпроси

Кои са най-ефикасните препарати за унищожаване на мравки?

Най-добрите инсектициди против тези вредители, които ние от otrovi.com открояваме, съдържат мощни активни вещества за бърз ефект – ацетамиприд, сярна киселина, имидаклоприд и други. Продуктите с доказан ефект, са Добол 2МГ, Магнул гел за мравки, Адвион гел за мравки и други инсектицидни продукти.

 

Какви видове препарати против мравки съществуват?

Различават се по формата си – на гранули, служещи за пръскане и поръсване, както и гелове, предлагащи се в апликатор, които подлежат на директно точково нанасяне. Повечето са подходящи както за външно, така и за вътрешно приложение. Съществуват още готови спрейове за разпръскване и концентрати, които трябва да се разредят с вода в точно съотношение.

Как се третира с отрови против мравки?

Ако сте избрали гранули, като Добол 2МГ, трябва да ги поръсите или приложите на местата, където се подвизават – в близост до кухнята и банята. Течните препарати срещу вредителите се разпръскват върху хоризонтални повърхности, а геловете се прилагат на точки през определено разстояние.

За какво да внимавате при употребата на препаратите за мравки?

При третиране с тези средства за защита винаги използвайте ръкавици и други предпазни средства. След приложение си измийте ръцете обилно със сапун. Не допускайте домашни любимци и деца по време на обработката.