Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Капани за хлебарки

8 артикула

на страница

Набезите на хлебарки в дома могат да се окажат твърде непосилен проблем. Те са малки, бързи и умеят да се крият. А най-привлекателни за тях остават нашите апартаменти, къщи и офиси. Има различни варианти за справянето с тях и освен упоритост в борбата, трябва да проявим и разумност, за да направим най-добрия избор или избори (ако се наложи комбиниран метод). Един от възможните отговори е капанът за хлебарки.

Какво представлява

Капаните за борба с хлебарки са ефикасно средство за мониторинг и проследяване наличието на пълзящи насекоми в закрити помещения. В по-голямата си част представляват картонени конструкции с лепило и хранителен атрактант, импрегниран директно в лепилото. Другият вариант е хранителната примамка да се постави отделно, като таблетка, върху лепливата плоскост. Този вид клопки не съдържат отрови или химикали, те улавят насекомите чисто механично върху лепливата си повърхност, като ясно може да се види колко на брой гадинки са се уловили. 

Безотровният леплив капан не е основно стредство за борба с досадните инсекти, по-скоро може да се окаже стартовата стъпка от една по-времеемка процедура. Всичко зависи от големината на популацията на вредителите. При висока плътност, капанът изяснява дали има нужда от пръскане с препарати или прилагане на инсектициден гел

Къде и как се поставя

Капаните за мониторинг на пълзящи инсекти се разполагат в близост до места, на които сте забелязали хлебарки, или на места, на които могат да се укрият насекомите. Тези средства могат да бъдат ефикасни и да дават резултати до няколко месеца след поставяне. Трябва обаче да се внимава - не бива да се прашат или мокрят с вода. Този вид капани не работят с подменящи се консумативи. Трябва да купите нови, когато забележите, че старите вече не дават резултати, било заради изтичане на обичайния срок на употреба или поради някаква повреда или замърсяване на лепливата плоскост.

Откъде да купите 

При борбата с различните вредители отговорът винаги е един и същ - Otrovi.com е най-добрият вариант за всеки проблем във Вашия дом или градина. Такъв е и случаят с хлебарките. Заложете на ниските цени и ефективните решения, които Ви очакват на сайта ни. Не се колебайте да ни потърсите за консултация, ако не сте сигурни как да определите същността на проблема си или имате нужда от насоки в продуктовия ни каталог.