Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Капани за хлебарки

8 артикула

на страница

Набезите на хлебарки в дома могат да се окажат твърде непосилен проблем. Те са малки, бързи и умеят да се крият. А най-привлекателни за тях остават нашите апартаменти, къщи и офиси. Има различни варианти за справянето с тях и освен упоритост в борбата, трябва да проявим и разумност, за да направим най-добрия избор или избори (ако се наложи използването на комбиниран метод). Едно от възможните решения на проблема са капаните за хлебарки или така наречената къщичка за хлебарки.

Какво представляват капаните за хлебарки?

Капаните за борба с хлебарки са ефикасно средство за мониторинг и проследяване наличието на пълзящи насекоми в закрити помещения. В по-голямата си част представляват картонени конструкции с лепило и хранителен атрактант, импрегниран директно в лепилото. Другият вариант е хранителната примамка да се постави отделно, като таблетка върху лепливата плоскост. Този вид клопки не съдържат отрови или химикали, те улавят насекомите чисто механично върху лепливата си повърхност, като ясно може да се види колко на брой гадинки са се уловили върху лепилото на поставената къщичка за хлебарки. 

Безотровните лепливи капани не са основно стредство за борба с досадните инсекти, по-скоро може да се окажат стартовата стъпка от една по-времеемка процедура. Всичко зависи от големината на популацията на вредителите. При висока плътност, капаните изясняват дали има нужда от пръскане с препарати или прилагане на гел за хлебарки

Къде и как се поставят?

Капаните за хлебарки се разполагат в близост до места, на които сте забелязали насекомите или където те могат да се укрият. Тези средства могат да бъдат ефикасни и да дават резултати до няколко месеца след поставяне. Трябва обаче да се внимава - не бива да се прашат или мокрят с вода. Този вид капани не работят с подменящи се консумативи. Трябва да купите нови, когато забележите, че старите вече не дават резултати, било заради изтичане на обичайния срок на употреба или поради някаква повреда или замърсяване на лепливата плоскост на вече заложената къщичка за хлебарки.

Откъде да купите капани за хлебарки? 

При борбата с различните вредители отговорът винаги е един и същ - Otrovi.com е най-добрият вариант за всеки проблем във вашия дом или градина. Такъв е и случаят с хлебарките. Заложете на ниските цени и ефективните решения, които ви очакват на сайта ни. Не се колебайте да ни потърсите за консултация, ако не сте сигурни как да определите същността на проблема си или имате нужда от насоки в продуктовия ни каталог.