Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Уреди против комари

25 артикула

на страница

Комарите са сред най-досадните летни насекоми. Навлизат в домовете ни, нарушават спокойствието на съня ни с неприятното си бръмчене и ни оставят за спомен сърбящи пъпки. Въпреки че в България рядко могат да се окажат вирусоносители, борбата с тях е приоритет през прохладните летни вечери за всички нас. Но как да се справим?

Можете да заложите на комарници (мрежи) за защитата на дома или на електрически уреди, които ще държат летящите насекоми далеч както от дома, така и от верандата, терасата или двора Ви. Устройствата срещу комари имат за цел да Ви предпазят от досадните им, и дори при някои хора опасни, ухапвания. Борбата с тези насекоми вече е по-лесна, защото можете да разчитате на разнообразни по вид и действие апарати.

Машинки за комари

Какво представляват устройствата против комари?

Този тип уреди обикновено работят с безобидни за човека технологии, които подпомагат прогонването на нашествениците далеч от дома ви. Устройствата действат по няколко начина. Може да бъде чрез ултразвукови сигнали, привличане на комарите чрез UV светлина или чрез аерозолен пълнител. Използването на такива устройства е лесна и ефективна стъпка в борбата срещу вредителите. Продуктите за защита са чудесен избор за превенция на места с голямо отворено пространство, като веранда, балкон или градина. Вкарвайки устройство за защита от комари в ежедневието ви, ще можете спокойно да се наслаждавате на времето на открито, докато уредите мислят за унищожаването на вредителите вместо вас!

Как да изберете точния уред за комари?

Много е важно да действате бързо и да не отлагате поставянето на продукт за борба. По този начин ще предотвратите максимално всички по-тежки бъдещи последствия. Важно е да отделите време и за проучване. За да изберете точната технология за вашите нужди, е необходимо да знаете къде искате да я прилагате – дали в затворено или отворено пространство. Необходимо е да знаете и дали искате уред на батерии или такъв, който работи чрез свързване в електрическата мрежа. Съветваме ви да прегледате дали продуктът е пригоден за употреба в обитаема среда и дали убива насекомите, или само ги отблъсква.

С ултразвук

Този тип уреди издават ултразвукови честоти с различен диапазон, които отблъскват и прогонват комарите, като по този начин Ви предпазват от тяхното ухапване. Различните модели излъчват различни по сила ултразвукови честоти. Тези вълни са нечуваеми за човешкото ухо и следователно няма вариант, в който да нарушат спокойствието Ви с шума си.

UV лампи

Този вид уреди са много ефективни. Използват се на места, като градини, къмпинги, закрити и открити площи. Устройството привлича комарите чрез УВ светлина в корпуса на капана. Там е разположена високоволтова решетка или леплива плоскост, в зависимост от модела, която унищожава попадналите в нея насекоми. Предимство на UV лампите е тяхната мобилност - можете да ги пренасяте на разнообразни локации, според нуждите си.

С аерозолен пълнител

Този вид уреди използват пълнител от специален инсектицид, който пръска автоматично от устройството на всеки 15 минути, като препаратът унищожава комарите. Разбира се тази течност е напълно безвредна за човека и не може да му повлияе в какъвто и да е аспект.

Електронните апарати действат в различни по големина площи в зависимост от мощността на устройството. Захранват се на ток, батерии или соларен панел, в зависимост от Вашите условия и нужди.

Ако мечтаете за спокойни летни дни и нощи, разгледайте сайта на Otrovi.com. Тук ще намерите ефективни решения на добри цени. Не се колебайте да се свържете с екипа ни от специалисти, ако имате каквито и да е колебания или въпроси.