Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Спрейове срещу комари

16 артикула

на страница

Лятото времето се затопля и се подготвяме за весели купони на открито! Те обаче лесно могат да бъдат помрачени от появяващите се през този период досадни кръвосмучещи насекоми. Ефективни ли са специалните спрейове за отблъскване на комарите и какви ще намерите в онлайн магазин Otrovi.com?

Спрейове против комари

Ефикасни ли са спрейовете против комари?

Представляват метални или пластмасови флакони под налягане или пулверизатори, изискващи многократно натискане и впръскване от течността. В препарата обикновено се използват силно токсични за насекомите продукти, които ги унищожават или биват отблъсквани от миризмата. Най-често използваният репелент с активно действие е химическият компонент диетилтолуамид, известен още като DEET. Когато бъде приложен върху кожата, насекомите кацат, но не хапят.

При употребата на пикаридин вероятността от кацане по кожата дори намалява. Спрейовете против комари на водна основа лесно се измиват и позволяват на кожата да “диша”. Тяхната ефективност е краткотрайна. Маслените решения образуват стабилна защитна бариера, която е устойчива дори и в условия на силна влага, като дъжд.

Колко продължително е действието им?

Продължителността на осигурената защита срещу ухапвания, при употреба на спрейове против комари върху дрехи, е в диапазона от 12 часа до 30 дни. За да се постигне най-голяма продължителност, препоръчително е съхранението на дрехите в найлонови пликове. Ако репелентът се пръска директно върху кожата, трайността му е максимум 4 часа

Безопасни ли са и как правилно да ги използвате?

Противопоказно е използването на спрейове против комари при малки деца, бременни жени и хора с респираторни заболявания. При проява на симптоми и неразположение, измийте веднага нанесения репелент с вода и не го използвайте. Подобен продукт не трябва да създава неразположение, да предизвиква непоносимост и да оказва влияние върху благосъстоянието.

При използването на спрей против комари е важно да се спазват следните правила:

  • нанасяйте върху кожата чрез бавни и плавни движения;
  • равномерно разнасяйте препарата по не защитените от дрехите области;
  • не позволявайте на деца да използват спрейовете против комари;
  • дрехите от синтетични материали не могат да се третират с DEET базиран продукт.

Непременно вземете мерки против попадане на продукта в очите или устата.

Изберете Otrovi.com

Онлайн магазинът ни предлага огромно разнообразие от качествени и предварително тествани лосиони и различни пръскала за унищожаване и предпазване от ухапвания на дребни и досадни насекоми. Тези средства се предлагат на отлични цени и с безплатна консултация от наш специалист.

 Често задавани въпроси

Какво представляват репелентите против комари?

Репелентите против летящи насекоми се предлагат във флакон, под формата на аерозолна течност. Те имат продължително действие в рамките на няколко часа, като се нанасят директно върху кожата. Действието е бързо, защото в състава на отблъскващите продукти се съдържа DEET в различно отношение, като най-често е в диапазон 15-30 %. Силните прогонващи препарати, които предлагаме в онлайн магазин otrovi.com, не оставят следи след употреба.

Колко дълго трае защитата на спрейовете против комари?

В зависимост от препарата, който сте избрали, зависи и времето на действие, както и от вида на насекомите, срещу които го използвате. Действието срещу кърлежи се равнява на около 4 часа, прилагането срещу тропически комари е ефективно около 8 часа, след което трябва да третирате отново..

Какъв е най-добрият начин за нанасяне на репелента за комари?

Има два начина за нанасяне на спрейовете върху дрехите и кожата си. Първият е чрез разпръскване на течността посредством дюзите на аерозола, а вторият – директно нанасяне върху лицето и шията чрез ръцете. Преди употреба трябва да разклатите добре, за да може всички активни съставки, утаени на дъното, да се смесят. Чрез напръскването течността се нанася равномерно с висока ефективност.

Безопасни ли са спрейовете за хората и домашните любимци?  

Препаратите, които са под формата на аерозоли, са спрейове с отблъскващо действие, които служат за предпазване от ухапвания. Могат да се нанасят чрез пръскане по дрехите или директно върху кожата. Използват се за защита на деца и възрастни, като не бива да се ползват от лица под 2-годишна възраст.