Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Спрейове срещу комари

16 артикула

на страница

Лятната идилия често бива помрачена от нежеланото присъствие на комари, които не само нарушават спокойствието ни, но и крият рискове за здравето. В Otrovi.com разбираме този проблем и предлагаме широка гама от спрейове против комари, които обещават надеждна защита. Нашата селекция включва продукти на водна и маслена основа, както и такива, съдържащи различни активни съставки, за да отговорим на различните нужди и предпочитания.

Начин на действие и продължителност на спрейовете срещу комари

  • състав и действие – спрейовете, предлагани в Otrovi.com, включват в състава си ефективни активни съставки, като DEET (диетил-мета-толуамид) и пикаридин, които служат като мощен репелент. Тези съставки отблъскват насекомите и предотвратяват ухапванията, като създават невидим защитен слой върху кожата;
  • продължителност на действие – изключително ефективно и продължително, като осигурява защита до 12 часа при директно нанасяне върху кожата и до 30 дни при приложение върху дрехи.

Спрейове против комари

Информация за предпазване и безопасност

Използването на спрейовете изисква спазване на определени мерки за безопасност, особено при употребата им от деца, бременни жени и лица с респираторни заболявания. Препоръчва се да се нанасят върху откритите части на тялото без директен контакт с лицето, както и да се избягва вдишването им. Тези продукти не предизвикват неразположение или непоносимост, но в случай че се появят симптоми на раздразнение, измийте обилно с вода и преустановете употребата.

Какво да вземете предвид при избора на спрей против комари?

При избора на спрей от Otrovi.com, вземете предвид продължителността на действие, която търсите, както и типа активна съставка, която предпочитате. За дълготрайна защита във влажни условия, маслените решения могат да бъдат по-подходящи, докато водните спрейове са идеални за ежедневна употреба при леки дейности на открито.

Препоръчани репеленти

За защита от комари и кърлежи, от Otrovi.com препоръчваме "Спрей против комари и кърлежи BROS и BROS МАКС - 90 мл". Тези продукти са специално разработени за ефективно отблъскване на досадните насекоми и предотвратяване на ухапвания. Имат лека и немазна формула, идеална за ежедневна употреба, с дълготрайно действие срещу комари.

Избирайки от Otrovi.com, вие се доверявате на експертно подбрани и висококачествени спрейове против комари, които ще ви предоставят надеждна защита в борбата с тези насекоми. Нашата гама включва само проверени продукти, които гарантират вашето спокойствие и комфорт по време на летните месеци. Освен това, нашият екип е на разположение на телефон 0879 400 500, за да ви предложи професионални съвети и решения, адаптирани към вашите индивидуални нужди и условия.

 Често задавани въпроси

Какво представляват репелентите против комари?

Репелентите против летящи насекоми се предлагат във флакон, под формата на аерозолна течност. Те имат продължително действие в рамките на няколко часа, като се нанасят директно върху кожата. Действието е бързо, защото в състава на отблъскващите продукти се съдържа DEET в различно отношение, като най-често е в диапазон 15-30 %. Силните прогонващи препарати, които предлагаме в онлайн магазин otrovi.com, не оставят следи след употреба.

Колко дълго трае защитата на спрейовете против комари?

В зависимост от препарата, който сте избрали, зависи и времето на действие, както и от вида на насекомите, срещу които го използвате. Действието срещу кърлежи се равнява на около 4 часа, прилагането срещу тропически комари е ефективно около 8 часа, след което трябва да третирате отново..

Какъв е най-добрият начин за нанасяне на репелента за комари?

Има два начина за нанасяне на спрейовете върху дрехите и кожата си. Първият е чрез разпръскване на течността посредством дюзите на аерозола, а вторият – директно нанасяне върху лицето и шията чрез ръцете. Преди употреба трябва да разклатите добре, за да може всички активни съставки, утаени на дъното, да се смесят. Чрез напръскването течността се нанася равномерно с висока ефективност.

Безопасни ли са спрейовете за хората и домашните любимци?  

Препаратите, които са под формата на аерозоли, са спрейове с отблъскващо действие, които служат за предпазване от ухапвания. Могат да се нанасят чрез пръскане по дрехите или директно върху кожата. Използват се за защита на деца и възрастни, като не бива да се ползват от лица под 2-годишна възраст.