Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати против дървояди

7 артикула

на страница

Дървоядът е насекомо, което е активно през нощта и прокопава мрежа от тунели във вътрешността на дървото. Така го унищожава, превръщайки го във фин прах. Дървото е широко използвано в бита: за мебели, подови и стенни настилки, врати, дограми. Какво представляват дървоядите и как да осигурите защита на дървените предмети в домовете си?

Препарати против дървояди

Какво е особено за дървоядите?

Те са силно приспособими към различни условия за живеене и представляват дървояден бръмбар. Активни са само през нощта и през месеците юни и май, издавайки характерни звуци, приличащи на тиктакане на часовник. Възрастните живеят от 6 до 28 дни, а ларвите са по-опасни, тъй като веднага след излюпването си започват лакомо да се хранят. Ето защо е необходимо спешно предприемане на мерки против тях, веднага щом се установи присъствието им.

Какви препарати се използват против дървояди?   

Предлаганите препарати против дървояди могат да се нанасят чрез впръскване, мазане, инжектиране, потапяне. Първият случай е ефективен при обработка на големи дървени площи. Втория е подходящ при третиране на малки площи. Инжектирането се прилага в случай на необходимост от унищожаване на вредителите във вътрешността на дървесината. Тогава се инжектира препарат в каналчетата и се изчаква определено време за действие. Потапянето е препоръчително при дребни дървени предмети, които да се потопят директно в препарата против насекоми.

Какви съвети за употреба дават специалистите?

Когато ви се наложи използването на подобни продукти, обърнете внимание:

  • превантивните мерки са най-сигурното средство за цялостна борба против дървоядите. Експертите съветват още след приключване на дървената конструкция тя да се импрегнира със съответните препарати. Това значително ще намали вероятността от нашествие, тъй като се извършва вид консервиране на повърхността, защитаващо от нападение и проникване;
  • винаги четете инструкциите в опаковката или на етикета на препарата и спазвайте всички указания за безопасна работа и обработка на материала;
  • непременно, по време на работа с разтвор против вредители, носете лични защитни предпазни средства като ръкавици и маска.

Препарати против дървояди-изображение 2- otrovi.com

Защо да пазарувате от Otrovi.com?

Екипите ни са съставени от специалисти с дългогодишен стаж в областта. Те са на ваше разположение за безплатна консултация и избор на подходящи продукти за премахване на различни паразити. Нашите предпазни средства се предлагат на отлични цени и с високо качество, тъй като си партнираме само с подбрани доставчици и брандове, а регулярните ни промоции правят пазаруването още по-приятно и изгодно.