Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Плашила за птици

26 артикула

на страница

Плашило за птици

Това са макети на грабливи и хищни птици. Тяхна основна цел е да плашат с присъствието си по-малките видове. Тук пак е засегнат естественият страх в дребните пернати от хищници. Те могат да бъдат изядени от хищника и заради това избягват местата, на които има такива. Често след време плашилата стават неефективни, защото по-малките видове привикват със статичното им присъствие. За да възобновите добрия ефект, трябва да ги местите периодично, за да няма привикване и статичност.

Съществуват още ленти и стикери за отблъскване на летящите вредители. За по-добра ефективност, можете да комбинирате няколко вида или да поставите уред, който излъчва звуци на хищни хвъркати. Така вредителите няма да привикват лесно към фигурата.

Плашила за птици

Видове плашила

От една страна съществуват решения за защита на земеделските култури. Поставят се на открито и защитават нивите от нападение от врабчета, косове, гълъби, скорци и др. Земеделските култури са изключително примамливи за хвъркатите и тяхното опазване е истинско предизвикателство. От друга страна можете да използвате плашило за градски птици, когато имате проблем във или около балкони, тераси, веранди. Този метод е доста ефективен, тъй като повечето видове представляват макети на хищници, например гарван. В този случай гълъбите избягват гарваните, защото те се хранят с техните яйца и малки. Поставянето на плашило ще ограничи нежеланото присъствие на птици в малки зони. Ако желаете да защитите по-големи тераси или покриви, е необходимо да поставите повече бройки.

Защита на земеделски култури

Тук можем да предложим едно наистина добро решение, а именно плашило за птици ястреб хвърчило Scarecrow kite hawk. Този продукт се комбинира с много добра ефективност с Газово оръдие против птици и диви животни ZON MARK 4.

Прогонване от балкони и тераси

Борбата с хвъркатите е сред най-честите в градска среда. Гълъбите създават редица проблеми и могат да пренасят замърсявания и болести. Борбата с тях трябва да бъде максимално ефективна и сериозна. Предлагаме различни варианти за балкони, тераси и веранди, но най-добри резултати има от Плашило против гълъби Гарван GARDIGO TAUBENSCHRECK. То може да се комбинира съсСоларен ултразвуков уред срещу птици GARDIGO SOLAR BIRD REPELLER. Доверете се на качеството и ниските цени на Otrovi.com.

За да разберете повече за защитата от пернати, разгледайте нашия блог или се свържете с нас на тел: 0899 308 921.

 

Често задавани въпроси

Ефективни ли са плашилата за птици?

Да. Те са ефикасно средство за предпазване от нашественици във вашия двор, градина или обработваеми земи, които действат въз основа на визуални предупредителни сигнали. Градинските модели в нашия онлайн магазин otrovi.com имат по-съвременен и реалистичен дизайн от бостанските видове. По хуманен начин, без да нараняват вредителите, те ги прогонват от територията ви.

 

Как да изберете плашило за гълъби и косове?

Съобразете вида на вредителя. Ако искате да подплашите гълъби, не е много подходящо да избирате модели, изобразяващи хищни представители, като ястреб и сова, защото градските популации не познават знаците на дивата природа. В такъв случай, най-добре е да прибегнете към декоративни цветни пръчки или холограмна лента.

Срещу кои птици действат плашилата?

С тези средства може да се предпазите от косове, гълъби, лястовици, врабчета и други неканени гости, които посещават обработваемите ви земи, дворове и градини, хранят се с насажденията ви и разхвърлят.

Къде може да поставите плашилото за птици?

Поставете го на видно място. Подходящо е да изберете такова в близост до овощни дръвчета или насаждения, които те могат да използват за прехрана.