Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Борба с молци

29 артикула

на страница

Какво представляват молците

Всеки се е сблъсквал с тези малки летящи насекоми, но какво можем да кажем за тези насекоми и техния начин на живот. Те са основно два типа: такива, които се развъждат по храните и такива по дрехите. Тези два вида се делят на много подвидове. И двата типа са често срещани в жилища и складове за съхранение, като трябва да кажем, че нанасят пряка вреда по тъканите и продуктите и се размножават много бързо.

Борба с молци

Видове

  • Молци по храните: този вид се развива в различни хранителни продукти, като ядки, зърнени, подправки и др. Обикновено се внасят в дома или склада със заразен продукт. Няма как да не забележите тяхното присъствие, тъй като летят навсякъде и най-вече в близост до източника;

  • Молци по дрехите (дрешни): те се развиват в дрехи, като техните ларви изяждат и унищожават тъканите преди да се превърнат в пеперуда. Развиват се бързо и могат да нанесат много щети на всички видове платове, като предпочитат естествените, като вълнените и кожените материи.

  Борба с молци- Изображение 2 — Otrovi.com          Борба с молци- Изображение 3 — Otrovi.com      Борба с молци- Изображение 4 — Otrovi.com

Какво да направя при наличие на молци по храните

Този проблем не изисква намесата на професионална ДДД фирма, можете и сами да се справите, като следвате няколко лесни стъпки:

  • Проверете всички храни за наличие на ларви или вече развити пеперуди. Ако намерите заразен продукт, веднага я изхвърлете, като я поставите в плик;

  • Молците могат да заразят и други продукти във Вашия шкаф. Проверете внимателно дали има признаци на заразяване, като започнете от храните, които са били в близост до източника. Ако има наличие в нея, изхвърлете я по същия начин, както предишната.

Има различни видове препарати, капани и димки, с които да се преборите срещу вредителите. Можете да използвате безотровни капани със специален феромон, който улавя насекомите на лепливата повърхност на капана. Той е напълно безопасен за хора и животни, не съдържа химикали или биоциди. Поставяйте капаните в близост до зоните на обитание.

Борба с молци- Изображение 5 — Otrovi.com


 

Какво да правим при наличие на молци по дрехите

Най-важно е да знаете, че в никакъв случай не трябва да подценявате проблема. Дори и при поява на един екземпляр, трябва да предприемете мерки за намиране и отстраняване на заразения плат. Разгледайте вариантите за борба против досадните насекоми на Otrovi.com и се възползвайте от ниските цени.