Мини Делта Трап - капан складови молци

В наличност
0 1 5
0
Оцени
Цена (с ДДС):
19,90 лв.
Мини Делта Трап феромонов капан за складови молци и молци по сушени плодове
SKU: 50016
Тегло: 0,010 кг.

Преглед на пратката

30 дни право на връщане

Безопасно онлайн пазаруване

Описание и начин на употреба

Мини Делта Трап - капан складови молци

Икономичен и ефективен капан за мониторинг и контрол на складови молци (вкл. тютюнев молец) и молци по сушени плодове в незапрашени обекти. Дава възможност за ранно откриване на нападението. Безопасен за околната среда, не съдържа пестициди. Точно локализира мястото на нападение. Дава възможност за измерване на ефективността на дезинсекционните мероприятия.

Капан за складови молци Мини Делта трап на ТОП ЦЕНА

Данни за складовите молци и молците по сушени плодове:

Жизнен цикъл - 6-9 седмици. Молците Вредят по тютюн, какао, билки, сушени плодове, ядки, семена, храни и др. складирани продукти. Снасят яйцата си близо до или направо върху складираната продукция. Ларвите се движат върху продукцията и се хранят от нея, като оставят нишки, които могат да образуват паяжина.

Какавидират в близките до продукцията пукнатини. Възрастните форми (молците) не се хранят от продукцията и имат кратък живот. Обикновено летят рано сутрин и вечер на здрачаване по посока нагоре (към покрива) или към източници на светлина.

Места за употреба:

Складове за съхранение на тютюн и тютюневи изделия, производствени помещения за храни, мелници, фуражни заводи и др.

Описание:

Мини Делта Трап е оформен и щанцован от картон, така че да се сглобява на мястото на употреба. Картонът на капана е покрит с дебел слой незасъхващо лепило, подходящо за улавяне на големи и малки по големина молци. В долната страна на лепливата повърхност се закрепва флаконът с феромони.

Изработен е от специален полимер за продължително контролирано излъчване на феромоните. Инспекция за уловените насекоми се прави без да се разглобява капанът. Патентованите черни ивици допълнително привличат молците.

Начин на действие:

Летящите молци се привличат в капана от феромоновата примамка. Когато докоснат слоя липило, то ги задържа и остават залепени за идентификация и преброяване.

Инструкции за употреба:

Окачете капаните на височината на очите в места, които са удобни за инспекция, но далеч от движението на превозни средства или пътеките между редовете складирани стоки.Залагайте в районите, които има вероятност да бъдат нападнати, като приемните помещения, производствените зони, свързващите коридори и проходи.

Капаните трябва да се поставят в горният край на основните въздушни потоци в помещенията, за да се разпръсне максимално феромоновата следа в сградата.НЕ ПОСТАВЯЙТЕ капаните близо да отворени прозорци, врати или вентилатори, където движението на въздуха ще отнесе феромоновата следа далеч от пространствата, които се наблюдават.

Понеже възходящите топли въздушни потоци са привлекателни за молците, поставете няколко капана на максималната, но все пак удобна за инспекция височина.

Разходна норма: 1 капан на 600 м³ обем (100 м² подова площ при височина 6 м). В големи, открити сгради, разходната норма може да достигне максимално до 1 капан на 2 500 м³ обем (800 м² подова площ при височина 6 м).

Инструкции за експлоатация:

1. Сглобяване на капана.
Отделете силиконовата хартия, която покрива слоя с лепило. Картонът се сгъва по контурите до оформяне на триъгълник, след което в двата отвора се закрепва връвта за окачване.

2. Активиране.
Отворете запечатаното пликче и извадете готовата за употреба феромонова ампула.
Закрепете я върху лепилото в центъра на долната част на капана.
Не се опитвайте да отваряте феромоновата ампула, в която е поставен феромонът.
Самият феромон е просмукан в полиетилена и не се вижда нагледно при отваряне на този съд.
Изхвърляйте празното пликче от феромона далече от пространството, което ще наблюдавате.

3. Подмяна на феромоновите капани.
Подменяйте феромоновите капани на всеки 6 седмици.
Съхранявайте феромонови капани до употребата им на хладни и сухи места.
Изнасяйте и изхвърляйте използуваните феромонови примамки далече от наблюдаваните пространства.
Проверявайте дали лепилото не е замърсено и дали има достатъчно задържащи свойства. Ако се съмнявате подменете капана.

4. Отчитане на уловените насекоми.
Капаните трябва да се инспектират на интервали от 1 седмица при слабо нападени или по-често при високо нападение.
Записвайте броя на уловените насекоми. Продължителното отчитане дава възможност да се определят местата, където започва ново нападение, а също и тези, които са особено податливи на нападение. Тогава може дезинсекционните мероприятия с употреба на пестициди да се концентрират именно в тези места.

Съхранение и срок на годност:

До 12 месеца, ако се съхраняват при температура под 15С.
До 18 месеца, ако се съхраняват при температура под 4С.
ДА СЕ ПАЗЯТ ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ!
Не се препоръчва съхранение над 18 месеца дори и при горните условия.


Производител: Suterra, Treforest Industrial Estate, Pontypridd, UK

 

Технически характеристики

АДВ:: Неотровно лепило Категория на потребителите: Масова и професионална Целеви Вредител: Складови молци Количество: 1 бр Материал: Водоустойчив картон Технология: Леплива повърхност, Капан Безплатна доставка: Не

Начини на доставка

След като направите своята поръчка в www.otrovi.com наш консултант ще я обработи и ще изпрати потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Доставките се извършват с куриерска фирма Еконт или Спиди за цяла България. Стандартният срок за доставка е един работен ден от момента на потвърждаването на Вашата поръчката. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници, като обичайните часове за доставка са в интервала от 9:00 до 17:30 часа.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали е жилищен или е служебен) или до офис на куриерска фирма Еконт или Спиди в съответният град.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посоченият адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма Спиди или Еконт, така че да получи в срок пратката си. Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка и стоката се връща обратно.

Всички поръчки над 49.99 лв се доставят безплатно до цяла България и са отбелязани с знак   БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА :ДА 

При поръчка на стоки на стойност под 49.99 лв. цената на доставката е : 

- 6.40 лв. до офис на Еконт ,

- 7.95 лв. до адрес на клиента с Еконт 

- 7.00 лв. до адрес или до офис на Спиди

Кога се изпълняват поръчките:

Поръчките се приемат от сайта OTROVI.COM 24 часа в денонощието, включително в почивни дни и официалните празници.

Поръчки направени след 15.00ч. се обработват на следващият работен ден.

Поръчки направени в почивни дни и официални празници се изпълняват на следващият работен ден след тях.

Всички продукти от сайта OTROVI.COM може да вземете на място в нашият магазин между 9.00-18.00 часа всеки работен ден.

За да сте сигурни че продукта който желаете да вземете директно от нашия магазин има складова наличност моля свържете се с нас на0879 400 500 

Срокът за окомплектоване на стоките, които са с изчерпана наличност към момента на подаване на поръчката, е от 1 до 3 работни дни. В зависимост от наличността и срока на доставка до нас от производителя или вносителя на дадения продукт .

ВАЖНО: Уважаеми клиенти моля имайте в предвид, че всички касови бонове за покупки от платформата OTROVI.COM се издават от куриерските служби Екон или Спиди съгласно Наредба № Н-18 от 2006 под формата бележка или квитанция за пощенски паричен превод( ППП).

Оценки и коментари

Оценете: Мини Делта Трап - капан складови молци
Вашата оценка:
img
Мини Делта Трап - капан складови молци Добави