Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати за мухи

Артикули 1-40 от 48

на страница
Страница

Препаратите за мухи представляват отровни спрейове, които се използват като средство за предпазване и унищожаване на въпросните твари.

Препарати за мухи

Препаратите като средство срещу мухи

Подходящо е отровите да се използват както за дома, така и за двора. Необходими са, тъй като мухите са сред най-опасните за здравето на човека насекоми и със сигурност едни от най-неприятните вредители. 

Те летят навсякъде и пренасят всякакви болестотворни микроорганизми, които са опасни за вас и вашето здраве. За летящите създания няма препятствия. 

Можете да ги срещнете във всички помещения, на открито и на закрито, могат да налазят храната ви или самите вас. Препаратите са начин за отблъскване или временно отстраняване на малките създания.

Видове мухи

Тези опасни насекоми биват различни видове, като най-открояващите се са няколко:

  • Чеснови – у нас се среща навсякъде, където има зимен чесън, като напада както чесъна, така и засадения лук. Един от начините за ефективно прогонване на вредителите е площите, където има засаден чесън и лук да бъдат торени с минерални торове, вместо с оборски такива;
  • Черешови – забелязва се на местата, където има черешови или вишневи култури. За успешна борба срещу този вид твари се изисква черешите и вишните да бъдат обирани навреме или да се използват шишета капани, съдържащи отровна течност;
  • Лукови – срещат се където има лук и прогризват неговите листа, за да могат да влязат в стъблото. След това луковиците миришат неприятно и имат забавяне в развитието си;
  • Конски – може би най-неприятният вид от тези създания, тъй като ухапването им е изключително болезнено и няма нищо общо с такова от обикновена муха. Ако пострадате от този вид, то може би ще се наложи да потърсите лекарска помощ.
  • Домашни - най-често срещаният вид в България, особено през пролетно летният сезон. Най-добрата защита е поставяне на мрежи на прозорци и врати и използване на препарати.
  • Канални - Среща се целогодишно в канализационни системи, дори и в домовете ни. За да я унищожите трябва да промивате каналите със топла вода редовно. Тези насекоми обожават канали, които не се използват често.
  • Плодови - Най-често се намира около плодове, както в дома, така и на местата на които се съхраняват или складират плодове. Най добрата защита са ленти със лепило, които ще уловят вредителя
  • Месарки - има ги навсякъде, където има месо или мърша. Унищожават се с инсектицидни препарати.

Препарати за мухи - Изображение 2 — Otrovi.com

Ползи на концентратите 

Ролята им е доста съществена, тъй като те подпомагат гоненето на мухите и са на ниски цени. Съставени са от активни вещества, което помага за бързото и безпощадно убиване на насекомите. 

Важно е да имат широк спектър на действие и впоследствие да дадат дълготраен ефект. Препаратите против насекоми могат да се използват навсякъде, където има опасност от проникване на въпросните вредители, като жилища, приюти за животни, складове и други. 

Употреба на препаратите за мухи

Тези препарати са ефикасни само когато се използват правилно. Повечето такива имат пръскачка и се използват разредени с вода за по-голям ефект. Преди пръскане, трябва да освободите помещението от хора, животни, храни и напитки.