Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати за мухи

Артикули 1-40 от 55

на страница
Страница

Препаратите за мухи представляват отровни спрейове, които се използват като средство за предпазване и унищожаване на въпросните твари.

Препарати за мухи

Препаратите като средство срещу мухи

Подходящо е отровите да се използват както за дома, така и за двора. Необходими са, тъй като мухите са сред най-опасните за здравето на човека насекоми и със сигурност едни от най-неприятните вредители. 

Те летят навсякъде и пренасят всякакви болестотворни микроорганизми, които са опасни за вас и вашето здраве. За летящите създания няма препятствия. 

Можете да ги срещнете във всички помещения, на открито и на закрито, могат да налазят храната ви или самите вас. Препаратите са начин за отблъскване или временно отстраняване на малките създания.

Видове мухи

Тези опасни насекоми биват различни видове, като най-открояващите се са няколко:

  • Чеснови – у нас се среща навсякъде, където има зимен чесън, като напада както чесъна, така и засадения лук. Един от начините за ефективно прогонване на вредителите е площите, където има засаден чесън и лук да бъдат торени с минерални торове, вместо с оборски такива;
  • Черешови – забелязва се на местата, където има черешови или вишневи култури. За успешна борба срещу този вид твари се изисква черешите и вишните да бъдат обирани навреме или да се използват шишета капани, съдържащи отровна течност;
  • Лукови – срещат се където има лук и прогризват неговите листа, за да могат да влязат в стъблото. След това луковиците миришат неприятно и имат забавяне в развитието си;
  • Конски – може би най-неприятният вид от тези създания, тъй като ухапването им е изключително болезнено и няма нищо общо с такова от обикновена муха. Ако пострадате от този вид, то може би ще се наложи да потърсите лекарска помощ.
  • Домашни - най-често срещаният вид в България, особено през пролетно летният сезон. Най-добрата защита е поставяне на мрежи на прозорци и врати и използване на препарати.
  • Канални - Среща се целогодишно в канализационни системи, дори и в домовете ни. За да я унищожите трябва да промивате каналите със топла вода редовно. Тези насекоми обожават канали, които не се използват често.
  • Плодови - Най-често се намира около плодове, както в дома, така и на местата на които се съхраняват или складират плодове. Най добрата защита са ленти със лепило, които ще уловят вредителя
  • Месарки - има ги навсякъде, където има месо или мърша. Унищожават се с инсектицидни препарати.

Препарати за мухи - Изображение 2 — Otrovi.com

Ползи на концентратите 

Ролята им е доста съществена, тъй като те подпомагат гоненето на мухите и са на ниски цени. Съставени са от активни вещества, което помага за бързото и безпощадно убиване на насекомите. 

Важно е да имат широк спектър на действие и впоследствие да дадат дълготраен ефект. Препаратите против насекоми могат да се използват навсякъде, където има опасност от проникване на въпросните вредители, като жилища, приюти за животни, складове и други. 

Употреба на препаратите за мухи

Тези препарати са ефикасни само когато се използват правилно. Повечето такива имат пръскачка и се използват разредени с вода за по-голям ефект. Преди пръскане, трябва да освободите помещението от хора, животни, храни и напитки.

Често задавани въпроси

Какво е действието на препаратите за мухи?

Тези средства имат различно действие. Те биват отблъскващи, предназначени за прогонване и унищожаване. Най-често, в основата на инсектицида се включват феромони, които ги привличат, а след контакт с продукта, умират. Те служат за намазване или напръскване.

 

Кои са най-ефективните препарати против мухи?

Средствата, които са с най-голям ефект в премахването на вредителите и борбата с тях, са Мусцид, Agita, Coopermatic. Те имат бързо действие и остатъчен ефект. В otrovi.com ги предлагаме под формата на гранули, спрейове и концентрати, които се прилагат според указанията от производителя.

За какво да внимавате при употребата на препаратите за мухи?

Ако третирате на закрито, винаги покривайте храната и посудата преди обработка. На територията на помещението не бива да присъстват деца, възрастни или домашни любимци. Не докосвайте повърхностите, които сте напръскали или намазали, преди те да са изсъхнали напълно.

Как се пръска с препарати срещу мухи?

Ако разполагате с течен концентрат, който трябва да превърнете в работен разтвор, следвайте инструкциите при приготвяне и съотношението на инсектицида и водата. Спрейовете са готови за употреба. Третирайте хоризонталните и вертикалните повърхности, като врати, первази, прозорци, стени, плотове и други, където често пребивават летящите насекоми.