Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Борба със стоножки и сколопендри

8 артикула

на страница

Наличието на насекоми, особено на стоножки и сколопендри, може да предизвика сериозни неприятности в дома и в двора. Има вероятност присъствието им да доведе до дразнене и дискомфорт, поради което е важно да се предприемат подходящи мерки за борба с тях.

Какво представляват стоножките и сколопендрите?

Това са два различни вида многоножки, които се срещат в домовете и градините. Стоножките са малки, но натрапчиви насекоми. Тяхното тяло е разделено на множество сегменти, придаващи им този характерен вид.

Сколопендрите, наричани още скрипи, са по-големи и агресивни, като при тях тялото е удължено, в ярка цветна гама.

Защо е необходима борба с тях?

Борбата срещу тях е важна, тъй като тези инсекти може да са не само дразнещи, но и опасни за човека. Мнозина се сблъскват с ужасяващата гледка на скрипи в дома си и не знаят как да се справят. Освен това, стоножките често се появяват в големи количества и може да предизвикат доста голям проблем.

Пръскане с препарати против стоножки и сколопендри

Едно от най-ефективните решения за борба със стоножки и други видове многоножки е използването на професионални инсектициди. Ето някои известни инсектициди, доказали своята ефективност в унищожаването на тези вредители:

  • Нокаут – универсален спрей срещу летящи и пълзящи насекоми от различни видове. Продуктът има бързодействащ и унищожаващ ефект. Позволява третиране както на открито, така и на закрито;
  • Айкън 10 КС – микрокапсулиран препарат, който се използва за борба със стоножки, хлебарки, бълхи, мухи, кърлежи, дървеници и други. Прилага се в затворени помещения и навън, като се нанася директно върху заразената площ. Ефективен и срещу ларви и яйца;
  • Фендона 60 СК – бързодействащ инсектицид, убиващ насекомите чрез контакт и поглъщане. Има продължително остатъчно действие. Също действа в борбата срещу възрастни инсекти, ларви и яйца;
  • Цитрол Форте ВП – водоразтворим прах, предназначен е против хлебарки, бълхи, люспеници, стоножки, скорпиони, ухолазки, мухи и оси. Прилага се чрез пръскачка, топъл или студен аерозол. 

В нашия онлайн магазин съществуват и други предложения, предоставяни в различни форми, включително и като димки, които може да се приложат както вътре в дома, така и на открито в градината.

Професионалните инсектициди съдържат специални съставки, които нарушават нервната система на инсектите, предизвиквайки тяхната смърт. Тези препарати са разработени да действат ефективно при ниски дози, като същевременно с това са безопасни за хората и домашните любимци.

Употребата им е от съществено значение за успешната борба със стоножки и сколопендри. Те трябва да се приложат на местата, където се предполага, че се крият вредителите, като обикновено са в ъглите на стаите, зад мебелите, под дъските и плочките. Препоръчително е да се обработят и външните зони, ако се забелязват такива в градината

За да постигнете максимални резултати, следвайте инструкциите на производителя или ни потърсете за съвет. Ключът към успешната борба с тези многоножки е правилното прилагане на препаратите и контролът спрямо бъдещи нашествия.