Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Борба с мравки

Артикули 1-40 от 75

на страница
Страница

Унищожаване на мравки и видове препарати 

Борбата срещу мравките е лесна, когато имате цял арсенал от качествени препарати. Ние разполагаме с всичко необходимо, за да решите бързо и лесно нашествието в дома или офиса. Не забравяйте да поискате консултация с нас, ако не сте напълно сигурни какво е точното спасение за вашия проблем.

Борба с мравки

Как да се отървем от тях

Мравките са изключително специфични пълзящи насекоми, живеят в колонии и имат строга йерархия. Но въпреки това, знаейки кой е най-добрият препарат, лесно можем да ги премахнем. Има много различни видове препарати на пазара, но един от най-професионалните е Добол 2МГ. Този препарат е ефективен за унищожаване на цели колонии, не само тези които виждате вкъщи. И най-хубавото е, че е сухо вещество - можете да го поръсите по пътеките на насекомите, като те сами ще си го занесат в мравуняка, без да пръскате аерозолно. Почти всеки професионален дезинфектор ще ви го препоръча, защото към момента това е най-доброто на пазара.

Унищожаването им е лесно с наша помощ

Когато стане дума за видове, някои хора мислят, че унищожаването на по-големите горски или летящи мравки е по-трудно, но истината е съвсем друга. По-трудни за контрол са малките или фараонови мравки, които живеят в колонии по хиляди. В Otrovi.com ще ви научим как да ги унищожите, така че да не ги видите никога повече. Ние ще ви помагаме през целия процес на тяхното премахване. Обадете се на 0879 400 500 и попитайте.

Интересни факти

Въпреки факта, че са доста досадни насекоми, мравките всъщност са и едни от най-интересните малки същества, които съществуват. Ето някои любопитни факти за тях:

  • Знаете ли, че има 8800 различни вида в целия свят?

  • Знаете ли, че най-големият индивид в света може да достигне до 3.81 см. дължина? Тя се нарича DRIVE и живее в Африка.

  • Знаете ли, че се ориентират по електромагнитното поле на земята чрез антените на главата си?

Борба с мравки - Изображение 2 — Otrovi.com

Други полезни съвети за контрол

Най-добрият подход за премахване на тези инсекти в домашни условия е чистотата. Всеки вид хранителни частици могат да ги привлекат. Много обичат сладки и мазни храни или напитки, както и топли и влажни места. Всички тези фактори ги водят към нашата кухня. Те са особено активни през пролетно-летния сезон, затова е важно да третирате навременно и да се съсредоточите върху изгонването им от дома.

Прогонване на мравки

Може да се каже, че мравките са донякъде полезни насекоми. За повечето екосистеми те са незаменим помощник при много процеси. Точно заради това много хора предпочитат да използват уреди, които не ги унищожават, както препаратите и отровите правят. Когато желаете да използвате хуманни методи за прогонването им, трябва да знаете, че техният ефект е по-бавен, от този на инсектицидите на база биоцид или отрова.

Основният метод за хуманно спасение е използването на електромагнитни или ултразвукови уреди и капани. Разбира се, съществуват и натурални репеленти. За да направите Вашата хуманна борба с мравките ефективна, трябва да започнете да използвате уреди или репеленти още от ранна пролет. Така малките насекоми няма да се заселят във Вашия дом или градина, а ще предпочетат места, без наличие на ултразвук или репелент.

Ако не можете да намерите препарата, който търсите, попитайте ни и ние ще го намерим за Вас!

Често задавани въпроси

Какви са методите за борба с мравки?

Тези пълзящи вредители могат да бъдат много упорити, а популацията им – многобройна. Това поражда нужда от качествени средства за борба против тях с цел премахването им. В зависимост дали вашата цел е унищожаване, или прогонване, има препарати и уреди с доказано висока ефективност.

 

Как да се отървем от мравките вкъщи?

Има различни начини за опазване на дома ви от присъствието им. Трябва да прибирате храни и напитки след консумация, както и да миете посудата и да не държите боклук, който ги привлича. Ремонтирайте всички течове, защото неприятелите са влаголюбиви. Може да използвате препарат за умъртвяване или ултразвуков уред за отблъскване.

Как да се справим с мравките в градината?

Един от методите за унищожаването им е пръскането с отрова. Приложете инсектицида според указанията за ползване. Ако е аерозолен спрей, трябва директно да напръскате върху хоризонталните повърхности, в случай че е концентрат – трябва да приготвите работен разтвор. Използвайте точни пропорции за ефективна борба.

Можете ли да се справите с мравките без помощта на фирма?

Да. Ще се справите с вредителите самостоятелно чрез разнообразните и ефективни средства, които от otrovi.com предлагаме. Те са предназначени за масова и професионална употреба. Въпреки това, ако опитате няколко от продуктите вкъщи и те не дават резултат, е препоръчително да се обърнете към професионалисти в областта.