Фендона 60 СК - 0,5л.

Изчерпан
5 5
6 Прегледи
Оцени
Цена (с ДДС):
99,99 лв.

Фендона препарат за борба и унищожаване на хлебарки, мравки и оси и др. 

SKU: 24300
Тегло: 0,500 кг.
Производител: BASF-Германия
EAN: 81146253
Безплатна доставка: Да

Преглед на пратката

30 дни право на връщане

Безопасно онлайн пазаруване

Вижте още от: BASF

Описание и начин на употреба

ФЕНДОНА 60 СК препарат за унищожаване на хлебарки, мравки, комари и оси на закрито 

Фендона 60 СК е бързо действащ инсектициден препарат, срещу хлебарки мравки, оси, комари, дървеници в закрити помещения. Произведен от немската компания BASF и доказал се от години на Българският пазар с висока ефективност при борба с вредни насекоми.

При третиране на закрити помещения инсектицида няма специфична миризма и не оставя следи по обработените повръхности. Има добър резултат при борба с насекоми в закрити помещения от всякакъв тип. Това е един от най-изпитаните и използвани препарати в България в последните години.

Инсектицида се предлага в оригинални опаковки по 0,500 мл или по-голяма опаковка Фендона Про от 1 литър.

Фендона 60 СК на Топ Цена

Против какви насекоми се използва:

Препарата унищожава хлебарки, мравки, оси и комари, дървеници. Върху всички видове повърхности в закрити помещения, в помещения за отглеждане на животни, в птицеферми и люпилни, търговски и обществени сгради. Няма силно изразена миризма, което го прави подоящ за работа на закрито.

Лични предпазни средства:

При използването на инсектициди е препоръчително да изпозвате лични защититни средства. Може да разгледате нашият комплект с лични защитни средства, който включва защитни очила, защитна маска и защитни ръкавици или да видите нашата категория 3М защитни маски и филтри

Начин на действие:

Препарата се различава от останалите инсектициди за пръскане против насекоми, тъй като съдържа микроскопични частици, които полепват по всички видове повърхности от дърво и стъкло до най-порьозните като тухла, бетон и зидария. Тези специално разработени частици прилепват плътно към повърхностите като защитават обработените повърхности от насекоми  дълго време.

Унищожава насекомите по два основни начина а именно стомашен и контактен път, като частиците от препарата полепват по телата на насекомите, когато те се движат по обичайните им пътища към храната. Активното вещество на препарата е толкова ефикасно, че предизвиква излизането на насекомите от скривалищата им за 5 мин., парализира ги до 30 мин, и ги унищожава 24 часа.

Фендона 60 СК е регистрирана в 75 страни в света и е класифицирана от СЗО като препарат с най-слаба токсичност. Да, това е между най-добрите препарати за унищожаване на хлебарки,мравки, комари, оси, дървеници на закрито, като същевременно не замърсява околната среда.

Начин на приложение :

Препарата е концентрат, от който се приготвят водни разтвори с него се обработват зони и места, на които има пълзящи или летящи насекоми. Препарата се нанася с ръчни или електрически пръскачки.  Третират се пукнатини, цепнатини или се нанася точково в зоните с наличие на насекоми.

Фендона срещу хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, оси на ниска цена

Как се пръска против хлебарки и мравки:

Препарата е концентрат, който се разрежда с вода с приготвеният разтвор опръскайте всички зони и места където сте забелязали наличие на хлебарки или мравки. Много е важно да не забравяте, че хлебарките се крият най-често в топли точки като печки, компресори на хладилници, щрангове,кухненски шкафове, цепнатини,фуги.

Опръскайте обилно с препарата навсякъде след обработка или опръскване с препарата фендона напуснете помещението докато препарата не изсъхне или минимум два часа не мийте обработените повърхности. Повторете обработката  при необходимост след 7 дни.

Как се пръска против комари и оси

След като приготвите необходимото количество работен разтвор от фендона разтворена във вода, опръскайте срещу комари или оси зони и места, на които насекомите пребивават.

Пръскането трябва да бъде насочено, като с приготвеният воден разтвор се опръсква обилно. Пръскат се стени, тавани или под в зависимост от насекомите и тяхната плътност в помещението.

Как се пръска срещу дървеници:

Дървениците са сериозен проблем, на който трябва да се обърне специално внимание. Освен, че те са паразити и се харният с кръв те живеят основно в или около спални, легла, гардероби в които съхраняваме дрехи и бельо. Това означава, че трябва да бъдем изключително внимателни когато правим пръскане против дървеници с фендона защото това са най-чувствителните зони в един дом.

Преди да започнете пръскане против дървеници Вие трябва да подготвите помещението за аерозолната обработка. Махнете всички завивки, чаршафи, възглавници, като ги приберете в найлонови чували, след третирането ги изперете веднага на максимално висока температура в пералната.Това се прави за да не заразите останалите стай от вашият дом с дървеници.

След като всичко в помещението, което желаете да обработите е чисто може да пристъпите към химичната обработка. Необходимо е да разполагате с ръчна пръскачка, препоръчително е тя да бъде миниум 3-5 литра, с нея ще извършите пръскането срещу дървеници.

Разтворете 25 мл от препарата в 5 литра вода. Разклатете добре пръскачката за да се смеси хубаво препарата с водата. Започнете да пръскате обилно върху всички елементи на рамката на леглото, нощни шкафчета, цепнатини, фуги или места на които насекомите могат да се укрият.

Важно:

Когато пръскате върху матрак имайте в предвид, че никога не се приска върху горната му част, тази на която спим. Пръскасе от всички дуги страни и особено в ъглите и краищта.

Разходна норма на препарата:

5 мл от препарата се разреждат в 1л вода. Водният разтвор стига за третиране на  20кв.м.
За по големи площи 25 мл от препарата се разреждат в 5л вода. Водният разтвор стига за третиране на  100 кв.м. Важно е да се спази концентрацията на активното вещество в работният разтвот 0,03% или 15 mg активно вещество трбва да попаднат на всеки кв.м

Фендона Вода за разреждане  Обработена повръхност 
25 ml 5 литра 100 кв.м
12.5 ml 2,5 литра 50 кв.м
5 ml 1 литра 20 кв.м
2.5 ml 0,5 литра 10 кв.м
1.25 ml 0,25 литра 5 кв.м

 

Остатъчна ефективност срещу различните видове вредители:

Остатъчният ефект на препарата варира спрямо вида на повърхността, както и от степента на отлаганията на приложеният продукт.

Мравки:

Остатъчна ефективност сле пръскане до 1 месец когато отлаганията остават не нарушени (Препарата не е измит или премахнат от поръхността по някакъв начин)..

Дървеници:

Ефекта меоже да трае до 3 месеца когато отлаганията остават не нарушени (Препарата не е измит или премахнат от поръхността по някакъв начин).

Хлебарки :

Ефективност се постига само с пресни отлагания (Препарата не е измит или премахнат от поръхността по някакъв начин).Пръскането може да се повтори при нужда.

Комари:

Ефективност се постига само с пресни отлагания само върху непориьозни повърхности (Препарата не е измит или премахнат от поръхността по някакъв начин). При всички останали случай третиране може да се повтори при нужда.

Мухи:

Ефикастност може да се постигне до 3 месеца когато отлаганията остават не нарушени само върху непориьозни повърхности (Препарата не е измит или премахнат от поръхността по някакъв начин)..

Оси:

Защитата дейатва до 3 месеца когато отлаганията остават не нарушени (Препарата не е измит или премахнат от поръхността по някакъв начин).

Предупреждения за опастност при работа с Фендона 60 СК и Фендина Про

 

Как се пръска с препрат Фендона 60 СК

Технически характеристики

Документи:

Разрешение на МЗ

МАРКА: Basf Площ на покритие: Различна според площта и вида вредител Интервал на работа: : 1-2 приложения годишно АДВ:: Алфа циперметрин Начин на прилагане: Ръчна или моторна пръскачка, електрическа пръскачка ULV Антидот: Симптоматично Количество:: 500 мл Вид на препарата: Течност Доза на приложение: 5 мл от фендона в 1 л вода за обработка на 20 кв.м Предупреждение за опасности: Прочети етикета преди употреба Категория на потребителите: Професионална Целеви Вредител: Хлебарки, мравки, комари, оси, дървеници, мухи, кокошинки Монтаж и приложение: Външен Технология: Бързодействащ унищожаващ спрей Безплатна доставка: Да

Начини на доставка

След като направите своята поръчка в www.otrovi.com наш консултант ще я обработи и ще изпрати потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Доставките се извършват с куриерска фирма Еконт или Спиди за цяла България. Стандартният срок за доставка е един работен ден от момента на потвърждаването на Вашата поръчката. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници, като обичайните часове за доставка са в интервала от 9:00 до 17:30 часа.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали е жилищен или е служебен) или до офис на куриерска фирма Еконт или Спиди в съответният град.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посоченият адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма Спиди или Еконт, така че да получи в срок пратката си. Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка и стоката се връща обратно.

Всички поръчки над 49.99 лв се доставят безплатно до цяла България и са отбелязани с знак   БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА :ДА 

При поръчка на стоки на стойност под 49.99 лв. цената на доставката е : 

- 6.40 лв. до офис на Еконт ,

- 7.95 лв. до адрес на клиента с Еконт 

- 7.00 лв. до адрес или до офис на Спиди

Кога се изпълняват поръчките:

Поръчките се приемат от сайта OTROVI.COM 24 часа в денонощието, включително в почивни дни и официалните празници.

Поръчки направени след 15.00ч. се обработват на следващият работен ден.

Поръчки направени в почивни дни и официални празници се изпълняват на следващият работен ден след тях.

Всички продукти от сайта OTROVI.COM може да вземете на място в нашият магазин между 9.00-18.00 часа всеки работен ден.

За да сте сигурни че продукта който желаете да вземете директно от нашия магазин има складова наличност моля свържете се с нас на0879 400 500 

Срокът за окомплектоване на стоките, които са с изчерпана наличност към момента на подаване на поръчката, е от 1 до 3 работни дни. В зависимост от наличността и срока на доставка до нас от производителя или вносителя на дадения продукт .

ВАЖНО: Уважаеми клиенти моля имайте в предвид, че всички касови бонове за покупки от платформата OTROVI.COM се издават от куриерските служби Екон или Спиди съгласно Наредба № Н-18 от 2006 под формата бележка или квитанция за пощенски паричен превод( ППП).

Оценки и коментари

 1. Фендона
  Оценка:
  100%
  Топ продукт!

  Оценка от

  Публикувано на

 2. mnogo dovolen
  Оценка:
  100%
  Preparata e mnogo dobar - preporuchvam!

  Оценка от

  Публикувано на

 3. fendona
  Оценка:
  100%
  Препарата е чудесен! Бърза доставка, препоръчвам

  Оценка от

  Публикувано на

 4. Федона
  Напълно безполезен препарат против оси и мухи! Пари на вятъра!!!

  Оценка от

  Публикувано на

 5. Фендона-0,500мл.
  Оценка:
  100%
  Отлично

  Оценка от

  Публикувано на

 6. Фендона 60 СК - 0,5л.
  Оценка:
  100%
  Уникален препарат! Препоръчвам.

  Оценка от

  Публикувано на

Оценете: Фендона 60 СК - 0,5л.
Вашата оценка:
img
Фендона 60 СК - 0,5л.