Високоволтов генератор за електрически пастир-ограда Kemo FG025

В наличност
0 1 5
0
Оцени
Цена (с ДДС):
119,50 лв.

Високоволтов генератор за електрическа ограда-електрически пастир

SKU: GF025
Тегло: 1,000 кг.
Производител: KEMO Electronic Германия
Безплатна доставка: Да

Преглед на пратката

30 дни право на връщане

Безопасно онлайн пазаруване

Вижте още от: Kemo Electronic Германия

Описание и начин на употреба

Високоволтов генератор за електрическа ограда Kemo GF025

Високоволтово устройство предназначено за направа на електрическа ограда или така нареченият елекрически пастир.Електрическата ограда служи за защита от дребни животни като, белки, кучета, котки, лисици, зайци и редица други диви животни.)

С този генератор на високо напрежение може да захраните електрическата ограда  с дължина до 1 км (без контакт с растителност).Уреда създава високо напрежение и импулси макс. 2400 волта цикъл >1,2 сек.

Изключително ниско ниво на потребление на ток: Ø 0,008 A. За работа на уреда е необходимо да се използва мрежов източник(адаптер) 12 VDC, с мощност най-малко 100 mA, или източник на батерия( акумулатор) >12 Ah. (и двете не са включени в комплекта). Високоволтов генератор за електрическа ограда против дрбни животни Kemo FG02 отбъсква животните без да ги наранява.

Уреда ограничава достъпа на не желани животни до важни за вас зони. Устройството е модул и е част от цялостна система, която включва, захранване, жици и изолатори за монтаж на жицата тези елемнти не са включени в комплекта и се доставят отделно.

електропастир генератор>>топ цена

Къде се използва:

Електическата ограда има широко приложение, като тя може да бъде инсталирана както в частни домове, дворове така и в предприятия от всички свери на производство, особено в тези от хранително вкусовата промишленост. Електическата ограда се изпозва за ограничаване на достъпа на дребни живони до важни за вас зони с макимална дължина до 1 км.

Инструкция за монтаж:

Монтажът трябва да се извършва само от квалифицирано лице. Високоволтовото устройство за електрическа ограда или електрически пастир не е устойчиво на атмосферни влияния (дъжд, сняг и др.). Трябва да се монтира на сухо място (сграда, навес, барака за инструменти, устойчив на атмосферни влияния корпус от дърво ).

Освен това мястото трябва да бъде избрано по такъв начин, че да не може да възникне пожар в случай на някакъв дефект. Монтажа на високоволтовият генератор в важно, тъй като от това зависи правилната работа и ефективната защита на вашият елетрически пастир против дребни живорни.

Има 2 възможности за монтаж и работа с високоволтов генератор за електрическа ограда с високо напрежение:

1.) Ограда с 2 паралелно поставени високоволтови проводника (виж инструкцията за употреба схема 1), които са свързани съответно с двата високоволтови изхода на устройството за ограда за пасища. Ако тогава животното докосне и двата проводника едновременно, то получава силен токов удар.


2.) Ограда само с един високоволтов проводник и допълнителен заземителен прът (виж инструкцията за употреба схема 2). Тук животното, което докосва оградата, получава токов удар през оградата и копитата (краката, лапите). В този случай обаче силата на токовия удар зависи от почвата (влажна почва, суха почва) и изолацията на копитата или лапите. Ако е възможно, изградете електрическата ограда според чертеж 1, тъй като това е по-ефективно.

По време на монтажа обърнете внимание, че е възможно да се получи може да се получи късо съединение за да не се случи това кабелите съгласно чертеж 1 трябва да бъдат положени в изолатори изработени от пластмаса или гума и да не се допират един до друг). Животното получава токов удар, ако докосне и двата високоволтови проводника едновременно.

Когато използвате схема за монтаж съгласно чертеж 2, обърнете внимание, че металният заземителен прът е забит в земята поне 80-100 см, така че да има възможна най- добър електрически контакт със земята.

Голият високоволтов проводник също трябва да бъде закрепен с изолатори изработени от пластмаса или гума върху стълбовете през, които преминават жиците на електрическата оградата и не трябва да докосва растения, части от сгради и други подобни, тъй като това отслабва интензивността на електрическите удари (късо съединение).

Най-често се използва стоманена тел от неръждаема стомана, поцинковани проводници или също найлонови проводници с голи неръждаеми нишки, обърнати навътре те се предлагат в специализирани търговски обекти като проводници за ограда с високо напрежение. Предлагаме и намотка със 100 метра жица за електрическа ограда от неръждаема стомана като аксесоар под номер  Z003, която се доставя отделно.

Електрозахранване на високоволтов генератор за електричски огради Kemo:

Устройството изисква източник на напрежение 12 V/DC (Адаптер за захранване или акомулатор, не са включени в комплекта).Когато използвате захранване от адаптер, това адаптера трябва да има букса конектор 5,5 x 2,1 мм. Когато използвате автомобилен акумулатор, ще ви е необходим свързващ кабел с конектор букса 5,5 x 2,1 мм. Консумацията на ток е много ниска (8 mA средно, импулсна макс. 100 mA). Можете също да използвате малък акомулатор за кола (12 Ah батерия трябва да издържи около 2 - 3 месеца работа).

Важно: Генераторът за високо напрежение може да бъде пуснат в експлоатация само след завършване на всички инсталации и повторна проверка.

Инструкции за безопасност и валидни законови разпоредби:

Системата трябва да бъде защитена срещу неволен контакт от хора. Това трябва да стане чрез издигане на силно видими знаци, поставени на ограда или други подобни. Електрическата ограда не може да се монтира на или около обществени зони, паркове, градини, освен ако отговорният орган не е дал своето одобрение. Високоволтовите линии не може да преминават над или около други кабели (телефонен кабел, други електрически огради и др.) (>3 m минимално разстояние, за линии с високо напрежение >10 m)

Голата високоволтова жица опъна в линия не трябва да удря или докосва други части, освен пластмасовите изолатори (напр. покривка от растителност, тръби и т.н.), тъй като тогава високото напрежение се получава и става неефективно. Електрическите оградни устройства не трябва да се монтират в обекти, застрашени от пожар, напр. в хамбари, конюшни и др.

При монтаж на електрическа ограда в сграда, която не е застрашена от пожар, трябва да се монтира мълниезащитна система отвън, преди да се постави захранващ кабел за оградата в сградата. Електрическите огради трябва да бъдат монтирани по такъв начин, че да не представляват риск за хора, играещи деца, не целеви животни в заобикалящата ги среда.

Всеки случаен контакт с хора трябва да бъде изключен. Не е позволено да работят няколко високоволтови генератора на една ограда. Работната безопасност на електрическата ограда трябва да се проверява на редовни интервали от време.

 

 

 

Технически характеристики

МАРКА: Kemo Electronic Германия Площ на покритие: до 1 км Друго: Консумация на ток: прибл. Ø 0,008 A (импулсен, временно 100 mA) | Тактов импулсен интервал: >1,2 сек. (съгласно наредбата на VDE) Мощност: прибл. 0,12 джаула (срещу дребни животни) Категория на потребителите: Масова и професионална Целеви Вредител: лисици, зайци, кучета, котки, вълци, белки, порове, невестулки и др. Количество: 1 бр Размери: прибл. 122 x 72 x 66 mm (без крачета за монтаж и свързващи клеми) Захранване: 12V Монтаж и приложение: Външен, Висящ Влагозащита : Няма Материал: ABS пластмаса Комплекта съдржа: : Високоволтов генератор Цвят: Жълт Гаранция: 24м. Безплатна доставка: Да

Начини на доставка

След като направите своята поръчка в www.otrovi.com наш консултант ще я обработи и ще изпрати потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Доставките се извършват с куриерска фирма Еконт или Спиди за цяла България. Стандартният срок за доставка е един работен ден от момента на потвърждаването на Вашата поръчката. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници, като обичайните часове за доставка са в интервала от 9:00 до 17:30 часа.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали е жилищен или е служебен) или до офис на куриерска фирма Еконт или Спиди в съответният град.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посоченият адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма Спиди или Еконт, така че да получи в срок пратката си. Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка и стоката се връща обратно.

Всички поръчки над 49.99 лв се доставят безплатно до цяла България и са отбелязани с знак   БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА :ДА . Всички поръчки отбелязани с доставка до адрес се заплащат от получателя.

При поръчка на стоки на стойност под 49.99 лв, или до адрес на получателя цената на доставката е : 

- 6.40 лв. до офис на Еконт ,

- 7.95 лв. до адрес на клиента с Еконт 

- 7.00 лв. до адрес или до офис на Спиди

Кога се изпълняват поръчките:

Поръчките се приемат от сайта OTROVI.COM 24 часа в денонощието, включително в почивни дни и официалните празници.

Поръчки направени след 15.00ч. се обработват на следващият работен ден.

Поръчки направени в почивни дни и официални празници се изпълняват на следващият работен ден след тях.

Всички продукти от сайта OTROVI.COM може да вземете на място в нашият магазин между 9.00-18.00 часа всеки работен ден.

За да сте сигурни че продукта който желаете да вземете директно от нашия магазин има складова наличност моля свържете се с нас на телефон:0879 400 500

Срокът за окомплектоване на стоките, които са с изчерпана наличност към момента на подаване на поръчката, е от 1 до 3 работни дни. В зависимост от наличността и срока на доставка до нас от производителя или вносителя на дадения продукт .

ВАЖНО: Уважаеми клиенти моля имайте в предвид, че всички касови бонове за покупки от платформата OTROVI.COM се издават от куриерските служби Екон или Спиди съгласно Наредба № Н-18 от 2006 под формата бележка или квитанция за пощенски паричен превод( ППП).

Оценки и коментари

Оценете: Високоволтов генератор за електрически пастир-ограда Kemo FG025
Вашата оценка:
img
Високоволтов генератор за електрически пастир-ограда Kemo FG025 Добави