Как да прогоним котките от двора и градината?

Против котки, начини и средства за защита

Котките са горди и интелигентни животни, които обаче поради своята бързина и пъргавина може да достигнат до зони, в които тяхното присъствие е не желателно. Това важи в пълна сила за бездомните котки, които са в състояние да се заселят и настанят в всеки двор, градина детски пясъчник, балкон или веранда.

Разбира се съществуват различни методи за отблъскване и прогонване на котките без да ги нараняваме.

Ефективни методи и средства за защита от котки на двора и в градината

Как да изгоним котките от градината си?

Често задаван въпрос, на който може да предложим редица решения в зависимост от конкретната ситуация.Съществуват много различни видове продукти, които ще се опитам да ви представя в следващите редове:

1. Уреди против котки

Уредите с ултразвук са добро решение за борба с котки, която е ефективна и хуманна.

Как действат уредите против котки?

Уредите против котки излъчват ултразвуков сигнал с честота 18-27 KHz в зависимост от избраният модел. Известен факт, е че котките имат добре развит слух, който реагира на ултразвуковите честоти излъчвани от уреда. Обикновено реакцията на котките е да напуснат зоната, в която се разпространяват ултразвуковите честоти.

Това обаче може да отнеме време обикновено от няколко дни до няколко седмици, това е така поради факта, че котката е изградила поведенчески навици, заради, които е необходимо и самото време за изгонването на котката от вашият двор, тераса, веранда. Ултразвуковите уреди против котки насищат средата с неприятни на котките честоти, от които котките се плашат и чувстват дискомфортно.

За да ускорите действието на уреда против котки е необходимо да ограничите всички храни и хранителни остатъци в защитените с уреда зони.Трябва да почистите маркираните с котешка урина места да почистите всички котешки екскременти.

Всичко това ще спомогне ефекта на уреда да бъде бърз и категоричен.В някой модели апарати против котки има вградени LED светкавици, които се комбинират с ултразвука и пропъждат ефективно през нощта.

Колко вида уреди против котки има

Уредите против котки са различни видове и модели.Освен производителите те имат разлики и в техническите параметри като: площ на покритие, захранване(ток, батерии или соларен панел)

Как да избера уред против котки

Основното, което трябва да вземете под внимание е площта на покритие и захранването на уреда. Ако на мястото, което жалете да поставите уреда няма електрозахранване може да използвате уреди захранвани от батерии или соларен панел или обратното ако на мястото има електрозахранване поставяте уред, който функционира на ток. В повечето случай силата на уредите е сходна и няма голяма разлика в ефекта им.Тук може да предложим някой модели с добри отзиви от наши клиенти:


2. Препарати против котки:

Това са така наречените репеленти, които имат за цел да отблъснат котките от обработените с тях места.Има три основни ви вида препарати против котки а именно:

1.Течен препарат препарат против спрей

Готов за употреба нанася се директно от спрей помпата.Препарата създава ароматна бариера, която отблъсква котките от обработените места.Използва се за вертикални или непорьозни повърхности, които котките маркират с урина.Препарата е направен от ароматни етерични масла на растения, които котките не харесват и избягват.

2. Гел против котки

Гела против котки се използва за обработка на тревни и земни площи. Гела създава силно ароматна бариера, като отблъсква котките от пясъчници, саксии,цветни лехи и други места, които котките може да използват за тоалетна. Гела се закрепва и прилепва перфектно в корените на тревата и другите растения и по този начин не може да бъде измит или премахнат от зоната, в която сте го поставили.

3.Сухи препарати против котки

Сухите препарати против котки се използват само за тревни и земни площи.Представляват малки глинени топчета напоени с екстракт от чесън, който е силно ароматен и отблъсква котките от обработените места.

Шипове против котки

Може би най ефективният механичен метод за отблъскване на котки от парапети, первази, огради и други мета на, които котките обичат да се разхождат.Шиповете против котки представляват пластмасови елементи с дължина от 50 см и множество малки шипове, които боцкат на лапите на котките и правят разхождането по малки и тесни повърхности невъзможно.Котките бързо разбират, че тази зона е не подходяща за тях и престават да я посещават.

Капани за котки

Капаните за котки са напълно хуманни и не нараняват животните, представляват клетки, в които се поставя храна за примамка и механизъм, който се задейства, когато котката попадне в капана.Служи за улавяне на диви и бездомни котки и преместване на животното друго място, което да обитава.Вижте нашите предложения за хуманни капани за котки:

Назад към всички новини