Как да се отървем от молци

Всичко за борбата с молци

Молците са често срещан домашен проблем те се срещат както в храните в килери, кухни където се хранят със зърнени храни, така и в гардероби и скринове, където са привлечени от различни дрехи най-често направени от вълна, коприна и други тъкани. Да се ​​отървете от молците завинаги изисква двустранен подход: първо провеждайте борба с молци системно, като използвате капани за молци,препарат против молци, може да почистите зоните, в които сте забелязали молци или следи от тях с разтвор от оцет след, като почистите цялостно, използвайте различни продукти, които са изпитани във времето превантивни, като нафталин против молци или лавандула против молци. Това ще ви гарантира, че молците няма да се върнат повече във вашата кухня или гардероб.

Средствата за борба с молци могат да бъдат много и различни по вид и ефективност.Някой хора предпочитат да използват домашни методи за борба с молци а други да използват такива купени от магазин в следващите редове ще се опитам да ви предложа няколко решения против молци, които може да направите сами във вкъщи и да ви предложа най ефективните капани за молци, които се продават в магазин за борба с вредителите.

Домакински решения против молци:

Молците могат да бъдат много разрушителни пеперуди, но можете да се отървете от тях с предмети, които вече може да имате във вашият дом:

Използвайте обикновен оцет, за да почистите килерите и кухнята си от молци и техните яйца и ларви.
Може да поставите стръкчета изсушен цвят от лавандула в гардероба си , за да отблъснете молците .
Използвайте снопчета розмарин , мащерка , карамфил , лавандула или дафинови листа , против молците .

Какви капани за молци или препарати против молци може да купите от магазина:

Най-често се използват капани с лепило и феромон, който привлича молците върху лепящата плоскост. Това е класически капан, който има за цел да снижи плътността на мъжки молци, защото феромона в този вид капани е сексуален и привлича само мъжките. Ефекта е доста добър и наистина работи. Трябва да знаете, че има два вида капан за молци, единият вид е капан за молци по дрехите, а другият за молци по храните. Има различни производители и марки, които се предлагат на пазара, като основно те правят едно и също.Основните разлики между по евтините и по скъпите капани са в качеството на феромона и лепливата плоскост но всеки сам може да избере това, което би искал.Ако проблема с молци ескалира и не може да се справите само с капани е необходимо да използвате биоциди, или препарати против молци, с които да третирате заразените с молци участъци във вашият гардероб или кухня.Употребата на препарат против молци трябва да бъде внимателна, тъй като молците са около нашата храна или дрехи все чувствителни зони, в които трябва да внимаваме много, когато използваме отрова за молци.Моята препоръка е да се консултирате със специалист как точно да направите това или ако не можете да го направите сами да потърсите професионална ДДД фирма.

Как да разпознаете дали имате молци по дрехите:

За да сте сигурни, че имате молци в гардероба, може да поставите мониторинг капани с феромон който привлича дрешните молци върху неговата леплива повърхност. Няколко залепени пеперуди веднага ще ви дадат яснота за състоянието на дрехите във вашият гардероб или дрешник.Ако уловите молци в капана, който сте заложили в гардероба или дрешника е необходима да направите щателна проверка на всички дрехи в него, особено тези, които са направени от естествени материали, като вълна, памук, животинска кожа(кожени палта, шапки и други изделия от животинска кожа.Отделете си достатъчно време и нерви за това.Всички такива дрехи трябва да се проветрят, изперат и почистят или третират с препарат против молци и след, което да се приберат, най добре в херметични пликове отново в добре почистеният гардероб или килер.Въпреки всички тези мерки поставете чисто нов капан за молци в дрехите, който да наблюдавате известно време той ще ви даде яснота дали вашата намеса и борба с молци е била ефектива на или не ако молците са все още там. Дръжте гардеробите или дрешниците чисти и добре проветрени, молците обичат влажните и тъмни места.

Как да почистим гардероба така, че да сме сигурни, че ще махнем всички следи от молци:

Почистете килера, гардероб, дрешника, след като всичко е извадено от гардероба ви, е време да го почистите внимателно отгоре надолу, за да премахнете яйцата на молците, които все още може да са там.
Използвайте сапунена вода или разтвор на оцет и вода, за да почистите пода и стените на гардероба. Потопете гъба в разтвора и изтъркайте всички стени и части на гардероба, за да премахнете всички яйца на молците. Почиствайте особено добре в пукнатини и фуги.Почистете добре с прахосмукачка. Използвайте прахосмукачка с висока мощност, за да почистите в гардероба си. Може да, почистете с прахосмукачка и зоната на спалнята, тъй като молците може да са снесли яйца и там.

Как да се отървем от молци в кухнята:

Ако забележите молци в кухнята или килера, може да заложите капан за молци по храните. Той ще привлече молците и те ще се хванат в него. Много внимателно проверете всички зърнени храни, подправки, сушени плодове и зеленчуци за наличие на молци или техните ларви и яйца.Ако намерите заразена храна я изхвърлете.Съхранявайте храните в добре затворени пликове, кутии, буркани и др. Заложете нов капана за молци в храните и наблюдавайте дали върху него ще има още от молците. Капана ще ви даде яснота дали предприетите от вас действия са били ефективни или не.Ако проблема молците продължава е необходимо да предприемете основно почистване на всички кухненски шкафове с почистващ препарат или оцет разреден във вода за да почистите всички яйца и ларви на молците.

Купи капан за молци или препарат против молци

 

Назад към всички новини