Телефон 0700 10 522

5 Неща, Които Трябва Да Знаете За Дървениците

09.12.2019

Имате ли проблем с дървеници в дома си? Дървениците в леглото са едни от най-нежеланите вредители в дома, но въпреки това са доста често срещан домашен вредител.На пазара се предлагат доста видове различни препарати против дървеници както и различни продукти и техники за премахване на дървеници.Всички те могат да действат бързо и ефикасно само когато вземете бързи мерки още при първи признаци за наличие на дървеници в дома ни.Дървениците са упорити и често трудни за унищожаване ,това изисква използването на качествен и силен преперат против дървеници. Освен силен препарат против дървеници трябва да имате и минимални познания за дървениците, така ще може да реагирате по бързо а от там и по ефективно против креватни дървеници.

Повечето хора мразят дървениците но въпреки този не оспорим факт, замисляли ли сте се повече за това как се заразяват нашите домове и как трябва да постъпим когато разберем, че сме жертва на нападение на креватни дървеници? Нека научим няколко интересни неща, които е важно да знаете знаете за дървениците.

1. Можете да ги помиришете

Леглото е едно от най- чистите места във всеки дом! Обикновено мирише на прясно изпрано спално бельо, лесно може да усетите някаква друга миризма, която се откроява от тази, с която сте свикнали.По някога не е необходимо да имате ухапвания или да видите дървениците тяхната миризма може да бъде усетена още преди да започнат да хапят. Важно е да знаете, че ако усетите такава миризма е възможно да сте жертва на креватни дървеници и трябва веднага да проучите на какво се дължи тази разлика в миризмата. Някой хора казват, че тази миризма наподобява миризма на колиандър, други я оприличават като миризма сладки зрели круши. Ако не познавате тези миризми може да си я представите, като сладка приличаща на гниещ плод. Още може да усетите миризма на бадеми или развалени малини. Това е широк спектър от възможни аромати, който сочи само едно възможност за наличие на дървеници в леглото.

борба с дървеници

2.Няма да почувствате ухапването от дървеници

Ако сте имали ухапвания от дървеници, може да се чудите защо болката от ухапването не ви е събудила? Ще почувствате ухапвания от дървеници едва на сутринта. Техните белези са дребни пъпки с зачервяване и предизвикват усещане от болка до сърбеж в зависимост от човека, който ги е получил определено ще разберете, че са там.

Защо не ги усещате, както Ви хапят? Креватните дървеници са майстори на ухапванията, без да причиняват болка докато се хранят. Слюнката им действа като анестетик (локална упойка). Освен това тяхната слюнката увеличава притока на кръв на мястото на ухапване. Тази уникална биология помага на дървениците да се хранят, без да да може да ги усеюаме в момента на ухапването.Когато силата на тяхната слюнка (упойка) отслабне, усещате ухапването но дървеницата отдавнв я няма.

ухапване от дървеници

3.Ще ги намерите на „Чисти места“

Определено наличието на дървеници би поставило въпроса за общатата хигиена в един апартамент или сграда. Веднага изникава мисълта, че дадено място, което има наличие на дървеници е мръсно или не добре поддържано. За съжаление това не е така. Креватните дървеници, точно като хората, предпочитат чисти места за живеене и обитаване. От спално бельо до гънки на дивана, багаж това може да бъде перфектно място развитие на дървениците, дори ако сте най големият чистник, който допържа, чисти и хигиенизира дома си всеки ден пак е възможно да сте жертва на креватни дървеници.

против дървеници

4.Няма да успеете да ги убиете всички само с едно пръскане

Споменахме по-горе, че дървениците са упорити насекоми. Освен това са приспособени да живеят в тежки условия и екстремни ситуации. Плюс това, те се адаптират към различни видове препрати против дървеници, които са използвани против тях във времето. Много хора смятат, че хлебарките са най-издръжливите насекоми , но дървениците определено могат да спорят убедително за първото място за най издръжливи насекоми.

 дървеници ухапване

5.Как са толкова издръжливи и трудни за убиване? Те имат някои забележителни качества.

Креватните дървеници могат да живеят с месеци, без да се хранят. Те се хранят с човешка кръв, но ако няма хора наблизо, дървениците ще да го изчакат търпеливо, докато не се появи някой човек.
Креватните дървеници могат да издържат на екстремни температури. Не можете да ги замразите - те могат да оцелеят при температури под точката на замръзване. Освен това не можете да ги унищожите с топилна без това да навреди на мебели или дрехи - те не се движат извън дома ви, дори температурите да бъдат над 100 градуса. Съществуват нови модели уреди, които създават пара с топлина над 120 градуса за да може да унищожат дървеници в дадени чисти зони където употребата на препарати е не възможна но цената на тези уреди против дървеници е много скъпа.

Дървениците са по-умни от (почти) всички пълзящи насекоми. Те знаят как да се скрият - няма да ги видите на дневна светлина, криейки се в пружините на матрака, клапи и шевове на матрака, зад капаците на електрическите контакти, в рамките за снимки и зад картини. Те знаят как да чакат нощта, за да излязат на вечеря с Вас! Дървениците нямат „дом“. Една от причините, поради, които е трудно да се намерят повече от една дървеница, е липсата на изграждане на големи гнезда. Те не гнездят. Няма да можете да проследите една дървеница до леглото като можете да следвате мравки до мравуняк, след което да убиете цялото семейство. Това е друга причина, поради която дървениците са толкова трудни за унищожаване.Освен това дървениците снасят множество яйца, който бързо се превръщат в нови гладни за кръв паразити. Дървениците се размножават с бързи темпове, колкото повече са те толкова по трудно е тяхното унищожаване. Най-добрият начин да се справите с тях е да се консултирате с специалист, който да Ви предложи методи и начини за борба с дървеници.

Купи качествени препарати против дървеници
THE BUGO - капан за дървеници за твърди повърхности Промо

Нормална цена: 25,00 лв.

Special Price 20,50 лв.

Капан за дървеници THE BUGO 12 бр. комплект
THE BUGO - капан за дървеници за меки повърхности Промо

Нормална цена: 25,00 лв.

Special Price 20,50 лв.

Капан за дървеници THE BUGO 12 бр. комплект
ГАТ ЛАМБДА 10 КС  Препарат срещу  летящи и пълзящи насекоми- комари,  мухи, мравки, бълхи, хлебарки, дървеници, кожояди, молци Промо

Нормална цена: 21,20 лв.

Special Price 18,00 лв.

Препарат срещу насекоми 100мл. ГАТ ЛАМБДА 10 КС
62,00 лв.

Препарат за унищожаване на хлебарки, дървеници и др. БЕНДИОКАРБ ПЛЮС 80ВП. Водоразтворим прах един от най силните препарати против пълзящи и летящи.

5,00 лв.
Препарат против хлебарки, дървеници и др.
50,15 лв.
Препарат против против комари, мухи, хлебарки, мравки, дървеници, бълхи и кърлежи ФОВАЛ 50МЛ
156,00 лв.
Ефикасен препарат против дървеници и хлебарки Алфабан Супер
333,60 лв.
Ефикасен препарат за дървеници и хлебарки Симетрол Супер ЕВ
5,99 лв.
Ефективен препарат против дървеници, хлебарки, мухи, мравки
86,40 лв.
Циперкап професионална отрова за хлебарки, дървеници, мухи и др.
15,00 лв.
Капан за дървеници Catchmaster Комплект от 4бр супер капани.
18,20 лв.
Ефикасен капан за дървеници Catchmaster BDS 2.0 6 броя
15,00 лв.
Капан за дървеници 10 бр комплект BB Detector
5,99 лв.

Aйкън 10 КС препарат против хлебарки, дървеници, бълхи, мухи.

47,90 лв.
Айкън 10 КС широко спектърен препарат за борба с хлебарки, бълхи,мухи,кърлежи,на открито и закрито.
18,00 лв.

K-Othrine® SC 25 BAYER широкоспектърен препарат за унищожаване на хлебарки, мравки, молци, бълхи, пеперуди, дървеници

125,00 лв.

K-Othrine® SC 25 широкоспектърен инсектицид за унищожаване и борба с хлебарки, мравки, бълхи, дървеници, молци

15,00 лв.
Препарат за унищожаване на хлебарки, дървеници и др. БЕНДИОКАРБ ПЛЮС 80ВП. Водоразтворим прах един от най силните препарати против пълзящи и летящи.
79,20 лв.

Препарат Банди 10ЕВ за борба и унищожаване на бълхи, кърлежи, хлебарки, мухи

Гел за след ухапване от насекоми BROS 35 мл Промо

Нормална цена: 4,00 лв.

Special Price 3,80 лв.

Гел за след ухапване от насекоми за третиране върху кожа.
4,80 лв.

Широкоспектърна инсектицидна пудра за борба с хлебарки, дървеници, мравки, паяци СОМИ 50ГР.

Препарат против дървеници, хлебарки Бендиокарб плюс 80ВП 400гр. Промо

Нормална цена: 172,00 лв.

Special Price 162,00 лв.

Препарат против хлебарки, дървеници, мухи